EKTAKTH EIΔΗΣΗ.. Ομπάμα-Μέρκελ συμφώνησαν σε Νέο Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα, ζητούν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

wpid-wp-1477669508405.jpeg


Βράδι στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος-μερικά 24ωρα πριν.

Αυτοκίνητο που ανήκει στο στόλο του Μεγάρου Μαξίμου περιμένει την πτήση που μεταφέρει από το Βερολίνο έναν νεαρό γεννειοφόρο σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος ήταν ανήσυχος σχεδόν σε όλη την διάρκεια της πτήσης. Οταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην πίστα του αεροδρομίου της Αθήνας άνοιξε το κινητό του και μίλησε στα αγγλικά με την σύντροφό του. Της εξηγούσε πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και πως Αμερικανοί και Γερμανοί είχαν αποφασίσει το Τελικό Σχέδιο Διάσωσης. Ο ίδιος θα μετέφερε στον πρωθυπουργό την οδηγία-εντολή της Μέρκελ η οποία βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία άφιξης του Μπαράκ Ομπάμα μια πρωτοφανής κινητοποίηση Αμερικανών και Γερμανών βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο την Ελλάδα.

Ο Ομπάμα μετέφερε στην Μέρκελ την αγωνία του για τον κίνδυνο να μην αντέξει η Ελλάδα το νέο κύμα προσφύγων που προκαλεί ο πόλεμος στη Συρία με έναν Ερντογάν ο οποίος εμφανίζεται κυκλοθυμικός όσο αφορά την τήρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό.

Αυτή τη φορά η βοήθεια θα έλθει από τον ουρανό καθώς το Air Force One συνοδευόμενο από 20 ελληνικά F-16 θα προσγειώνεται στην Αθήνα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι αποφασισμένος να επαναλάβει ένα Σχέδιο Μάρσαλ καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι αντιμέτωπο με το φάσμα της πείνας. Την ίδια στιγμή η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα μεταδίδει στον Λευκό Οίκο την εφιαλτική εικόνα των δρόμων της Αθήνας με χιλιάδες συμπολίτες μας να έχουν μετατρέψει σε κατοικία τα πεζοδρόμια της πόλης. Οι Ελληνες πολίτες αποφάσισαν να προστατέψουν τις οικογένειές τους καθώς βλέπουν τον όλεθρο που πλησιάζει και σταμάτησαν να πληρώνουν τους φόρους σε ένα έτσι κι αλλιώς διεφθαρμένο κράτος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:

– Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο ανήλθαν, τον Σεπτέμβριο, στο πρωτοφανές ύψος των 92,75 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι 91,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν διαμορφωθεί τον Αύγουστο (αύξηση 1,3 δισ. ευρώ σε έναν μήνα).

– Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, αυτές δηλαδή που δημιουργήθηκαν εντός του 2016, διαμορφώθηκαν, τον Σεπτέμβριο, στα 10,34 δισ. ευρώ, έναντι 8,98 τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας αύξηση 1,35 δισ. ευρώ.

– Οι νέες φορολογικές ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν τον Σεπτέμβριο στα 9,035 δισ. ευρώ έναντι 7,755 τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,28 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στις μη φορολογικές ληξιπρόθεσμες οφειλές περιλαμβάνονται οι καταπτώσεις εγγυήσεων που έχει χορηγήσει το Δημόσιο και η βεβαίωση των σχετικών ποσών των δανείων στους δανειολήπτες, καθώς και ποσά από βεβαιώσεις απαιτήσεων του Δημοσίου από κακή εκτέλεση συμβάσεων κλπ.

Το γεγονός ότι μήνα με τον μήνα, οι φορολογούμενοι βρίσκονται σε όλο και πιο δύσκολη θέση, φαίνεται και από τα στοιχεία που αφορούν στις κατασχέσεις, στις οποίες έχει προχωρήσει το Δημόσιο. Το σοκαριστικό είναι ότι πλέον, περίπου 800.000 φορολογούμενοι ζουν με την εφορία να τους έχει κατασχέσει κάποιο περιουσιακό στοιχείο ή εισόδημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκε, τον Σεπτέμβριο, στους 4.374.475, έναντι 4.030.910 που ήταν τον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι μόνο μέσα σε έναν μήνα δημιουργήθηκαν άλλοι 343.565 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Στους μισούς από αυτούς, η εφορία μπορεί να προχωρήσει στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, ενώ το έχει ήδη πραγματοποιήσει σε 788.947 οφειλέτες της εφορίας και των τελωνείων. Μάλιστα, ο αριθμός των φορολογούμενων, στους οποίους επιβλήθηκαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις τραπεζικών υπολοίπων και εισοδημάτων στα χέρια τρίτων (ενοίκια κα) αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 14.626.

Αυτή η εικόνα φτωχοποίησης καταγράφεται από τους Αμερικανούς διπλωμάτες μαζί με την εκρηκτική επικαιρότητα όπως διαμορφώνεται μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Παππά.

Η κατάσταση αυτή αναγκάζει τον Πρόεδρο Ομπάμα αλλά και την Καγκελάριο Μέρκελ να λάβουν μια καταλυτική πρωτοβουλία κι αυτή δεν είναι άλλη από ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Μόνο που σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” και η συγκεκριμένη βοήθεια θα δωθεί με πολύ αυστηρούς όρους-ένα ακόμη πιο σκληρό μνημόνιο- και με την προυπόθεση να υπάρξει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό διαμηνύθηκε στον Ελληνα πρωθυπουργό με αποτέλεσμα ο δομικός ανασχηματισμός της Ολγας Γεροβασίλη να μοιάζει με μία ακόμη ανεκπλήρωτη “απειλή” μπροστά στις πραγματικές που απειλούν τη χώρα με αφανισμό…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή