Ο άνθρωπός μας στην Αβάνα

wpid-wp-1480432537270.jpeg


Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί την Κούβα για να αποδώσει φόρο τιμής στο Φιντέλ Κάστρο, αφού υπάρχει κίνδυνος οι Κουβανοί να τον κρατήσουν εκεί και να τον ανακηρύξουν Κομαντάντε.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι ο Φιντέλ Κάστρο επέλεξε να πεθάνει πάνω στην ώρα, αφού στην Ελλάδα έχει πιάσει πουτσόκρυο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ζωάρα στην Κούβα πίνοντας μοχίτο και πηδώντας 15χρονα για 5 δολάρια.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές αποκάλυψαν ότι, μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει Γραφείο Πρωθυπουργού και στην Αβάνα, όπου θα διορίσει το τελευταίο κομματόσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μείνει αδιόριστο.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αβάνας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε τον ενώνουν πολλά με το Φιντέλ Κάστρο, αφού έχουν πάρει μαζί παρτούζα και τις 35.000 γυναίκες που φέρμαρε ο μακαρίτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε στους δημοσιογράφους την συγχαρητήρια επιστολή που είχε λάβει από το Φιντέλ Κάστρο όταν κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ενώ αποκάλυψε και μια δεύτερη συγχαρητήρια επιστολή που έλαβε από το μακαρίτη όταν μετά από 5 μήνες μετέτρεψε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ.

Στην επιστολή αυτή ο Φιντέλ Κάστρο παρέδιδε στον Αλέξη Τσίπρα τα σκήπτρα της Επανάστασης και δήλωνε μετανιωμένος που δεν έστησε κώλο υπογράφοντας καμιά 300αριά μνημόνια με τους Αμερικάνους, ενώ η επιστολή έκλεινε με την επαναστατική φράση «Ως την παντοτινή νίκη των μνημονίων».

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε μπροστά στις κάμερες ότι είναι τρισέγγονο του τεταρτομπατζανάκη της κουνιάδας της συμπεθέρας του Φιντέλ Κάστρο και ότι γνώρισε την Περιστέρα σε ένα αντάρτικο στα βουνά της Βολιβίας όταν ακόμα ήταν ερωμένη του Τσε Γκεβάρα, οπότε την ξεμυάλισε και την έφερε μαζί του στην Ελλάδα για να την κάνει Πρώτη Κυρία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδέψει τη σορό του μακαρίτη και τις 9 μέρες που θα διαρκέσει η περιοδεία του στην Κούβα, οπότε η περιοδεία θα ονομαστεί προς τιμήν του «του κώλου τα εννιάμερα».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί μπροστά στους Κουβανούς με αμπέχονο και cohiba στο στόμα, ενώ θα διαβάσει και επικήδειο στα ελληνικά αλλά με κουβανέζικη προφορά για να τον καταλάβουν.

Στον επικήδειο, ο Αλέξης Τσίπρας θα απαγγείλει αποσπάσματα από το Μνημόνιο 3 και θα σταθεί ιδιαίτερα στη σελίδα 4 του μνημονίου που γράφει ότι το PSI ήταν ευεργετικό για την ελληνική οικονομία, ενώ αντί για γαρύφαλλα θα πετάξει στον τάφο του Φιντέλ Κάστρο το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το Παράλληλο Πρόγραμμα για να θαφτούν μαζί του.

Πάντως, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα έχει και πολιτικό περιεχόμενο, αφού θα συναντηθεί με τους προέδρους όλων των αναπτυγμένων χωρών, όπως η Ζιμπάμπουε και η Ναμίμπια, που θα παραστούν στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο και θα μοιραστεί μαζί τους το όραμά του για την Αφρικανική Ένωση των Λαών.

(Η θερμοκρασία έπεσε 10 βαθμούς, τα καμπ προσφύγων δεν έχουν θέρμανση αλλά ο Τσίπρας στο μουνί του, πήγε Κούβα.)

(O τίτλος του κειμένου αναφέρεται στο εκπληκτικό μυθιστόρημα κατασκοπείας του Graham Greene «Our Man in Havana». Να το διαβάσετε.)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή