H MEΡΚΕΛ υποσχέθηκε στον Τσίπρα ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

wpid-wp-1482944999556.jpeg

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ σχέδιο για να κλείσει τον δρόμο στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταργήσουν τις εκλογές-κάτι που ευχαρίστως θα έκαναν αν περνούσε από το χέρι τους-αλλά ποντάρωντας στην βοήθεια της Μέρκελ και στις επενδύσεις που ετοιμάζουν γερμανικές πολυεθνικές στην Ελλάδα.

Για την κυβέρνηση το μεγάλο crash-test είναι το πως θα υποδεχθεί η ελληνική κοινωνία την αύξηση στις τιμές του καφέ, των λογαριασμών στα σταθερά του ΟΤΕ , στα καύσιμα, τις απογείωση των ασφαλιστικών εισφορών και πάει λέγοντας. Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι αυτές που βγάζουν και τους αγρότες εκ νέου στα μπλόκα τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ στο Βερολίνο η Γερμανίδα υποσχέθηκε στον Τσίπρα κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η αξιολόγηση. Πληροφορίες θέλουν την Μέρκελ να “έδωσε” στην διάρκεια της συνάντησης τον Σόιμπλε τον οποίο θεωρεί εσωκομματικό της αντίπαλο. Ισως και να ζήτησε και την “βοήθεια” του Τσίπρα σ΄αυτή την κατεύθυνση. Ετσι σχεδόν αμέσως μετά την συνάντηση με την Γερμανίδα ο Ελληνας πρωθυπουργός εξαπέλυσε άγρια επίθεση στον Σόιμπλε χωρίς να υπάρξει η αναμενόμενη αντίδραση από τον Γερμανό-εκτός από κάποιες ανεπίσημες διαρροές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του στην ΝΔ προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτή την στάση της Γερμανίδας απέναντι στον Τσίπρα και δεν τα έχουν καταφέρει ως τώρα. Μάλιστα η Καγκελάριος παρότι έκλεισε ραντεβού για τις 13 Φεβρουαρίου στον αρχηγό της ΝΔ δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα θερμή απέναντί του. Από το Μαξίμου θυμίζουν το περιβόητο video της πρώτης συνάντησης Κυριάκου-Μέρκελ που στην πραγματικότητα ήταν μια συνάντηση Μέρκελ-Ντόρας με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ να κάθεται παραδίπλα.

Το altsantiri του Λαζόπουλου είχε γράψει για εκείνο το στιγμιότυπο:

“Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ «έπαιξε» πολύ ψηλά στα συστημικά και προσκείμενα στη Νέα Δημοκρατία sites. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνάντησε την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης. Δεν είναι και μικρό πράγμα…Μόνο που στην ουσία η καγκελάριος της Γερμανίας συνάντησε την Ντόρα Μπακογιάννη (η οποία έχει πολύ καλύτερες σχέσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, λόγω της θητείας της στο υπουργείο Εξωτερικών) και όχι τον αδερφό της, Κυριάκο. Την… είδηση αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, χωρίς φυσικά να το θέλει. Στο video που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο των 21.00 δείχνει, αφού «άνοιξε» το πλάνο, την Άνγκελα Μέρκελ να κάθεται απέναντι από την Ντόρα Μπακογιάννη και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσπάθησε – τραβώντας τον λαιμό του – να μειώσει την απόσταση που τον χώριζε από την Γερμανίδα Καγκελάριο. Η Ντόρα Μπακογιάννη τραβήχτηκε από το πλάνο σχετικά αργά, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να της ρίξει ένα..αδελφικό βλέμμα…”

Eκτοτε-Μάιος 2016-πέρασαν μήνες ώσπου ο Κυριάκος να καταφέρει το ραντεβού της 13ης Φεβρουαρίου 2016 και σαν να μην έφτανε αυτό ακούει διαρκώς το παράδοξο ότι οι δανειστές-δηλαδή η Μέρκελ-δεν θέλουν εκλογές λες και δεν θέλουν να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός και προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.

Ο Μητσοτάκης είναι τόσο απορημένος ώστε επικοινώνησε πρόσφατα με τον Σαμαρά-που είχε συναντήσει την Μέρκελ ουκ ολίγες φορές-για να τον ρωτήσει την γνώμη του για την συμπεριφορά της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Πάντως μια υποθετική εξήγηση θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι οι Γερμανοί διαπιστώντας ότι ο Ελληνας φορολογούμενος, η ελληνική κοινωνία, δεν αντιδρά στα μέτρα που περνάει ο Τσίπρας δύσκολα θα μπουν στην διαδικασία να τον ανατρέψουν όπως έκαναν με τον Σαμαρά…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή