Απίθανο γέλιο! Ο Χειμωνάς παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και λέει τον πόνο του στο Facebook

xeimonas1-630x400

Ο Θανάσης Χειμωνάς, ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, μπορεί κάποτε να ισχυριζόταν ότι «αυτός είναι το ΠΑΣΟΚ» όταν εξαπέλυσε τα πύρινα βέλη του κατά των ανδρεοπασόκων, ή αλλιώς «παλαιοπασόκων» όπως τους αποκαλούν τα σοσιαλφιλελέ της Χαριλάου Τρικούπη, σήμερα όμως δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ.

Ο Θανάσης Χειμωνάς δεν ανήκει πια στο ΠΑΣΟΚ. Είναι μια είδηση που «κλυδωνίζει» σύγκορμη τη χώρα… Οι φιλελέδες κλαίνε και οδύρονται, σκίζουν τα «γκούτζι» και τα «λουί», τι θα απογίνουν ο τόπος, η σοσιαλδημοκρατία, η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, δίχως τον Χειμωνά;

Με ανάρτησή του στο Facebook ενημέρωσε ότι απέστειλε επιστολή στη Φώφη Γεννηματά για να ανακοινώσει ότι παραιτείται από τομεάρχης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και απλό μέλος του κόμματος.

Στην ανάρτηση αυτή καθυβρίζει την εκλογική βάση της δημοκρατικής παράταξης ως «λαμόγια» που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ να διοριστούν. Γράφει συγκεκριμένα ο αμετροεπής Χειμώνας:

«Η συρρίκνωση του ποσοστού του κατά βάθος του έδινε ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Είχε πλέον «καθαρίσει» σε μέγιστο βαθμό. Τόσο σε επίπεδο στελεχών όσο και σε επίπεδο ψηφοφόρων. Οι επαγγελματίες πολιτικοί είχαν αναζητήσει στέγη αλλού. Οι δειλοί είχαν πάει σπίτια τους. Τα λαμόγια που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ για να διοριστούν είχαν καταλήξει στην αγκαλιά του φιλόξενου ΣΥΡΙΖΑ».

«Τόσο σε επίπεδο στελεχών όσο και σε επίπεδο ψηφοφόρων» γράφει ο Θανάσης Χειμώνας, αποκαλώντας το 40% του ελληνικού λαού που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και το εγκατέλειψε «λαμόγια», ενώ το 5% που απέμεινε είναι το «καθαρό». Αυτές οι ιδέες περί «καθαρότητας» συναντώνται στις ελίτ και στην ακροδεξιά. Ο Θανάσης Χειμωνάς δεν είναι ούτε ελίτ ούτε ακροδεξιά. Δεν ξέρουμε τι νομίζει ότι είναι.

Παρακάτω κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά ότι είναι «ένα light εθνολαϊκιστικό κόμμα. Ένας diet ΣΥΡΙΖΑ». Προφανώς ο Θανάσης Χειμώνας, που έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ το 2012, αγνοεί τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη διακήρυξη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στις αρχές του 1990 όπου ο πατριωτισμός αναγράφεται ως απαραίτητη προϋπόθεση του μέλους του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά φθάνει στην υπερβολή να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά ως «εθνολαϊκιστικό» όταν όλος ο τόπος γνωρίζει ότι τέτοιο ήταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, αυτό με τα «λαμόγια» που κατέληξαν στην «αγκαλιά του φιλόξενου ΣΥΡΙΖΑ», όπως θεωρεί ο Θανάσης Χειμωνάς.

Εκεί που πέφτει γέλιο μεγάλο είναι που ο Θανάσης Χειμωνάς φεύγει από το ΠΑΣΟΚ επειδή δεν υπάρχει ένας «Έλληνας Ομπάμα, Τρυντό ή έστω Ρέντσι». Ειδικά για τον Ρέντσι δηλαδή, σηκώθηκαν και οι πλάκες του πεζοδρομίου της Χαριλάου Τρικούπη και χειροκροτάνε.

Τη χολή του όμως για τον δημοκρατικό λαό θα τη βγάλει και παρακάτω όταν γράφει:

«Εμπρός του ΠΑΣΟΚ παλικάρια να γίνουμε ο νέος ΣΥΡΙΖΑ». «Κινηθείτε, ω φίλοι, να φέρουμε πίσω τους συριζαίους». Ποιους δηλαδή; Αυτούς που μας αποκαλούσαν «γερμανοτσολιάδες; Που πήγανε στον Τσίπρα για να τη χωθούν στο Δημόσιο; Αυτούς που πετούσαν φωτοβολίδες μέσα στον κόσμο στην Αργυρούπολη; Αλήθεια, γιατί ο Κουρουμπλής και η Τζάκρη είναι «προδότες» και αυτοί που τους ψήφισαν «παραπλανημένοι»;

Ο Θανάσης Χειμώνας υβρίζει τον δημοκρατικό λαό. Ποιος; Ο Θανάσης Χειμωνάς που πριν δύο χρόνια έγινε γνωστός στην Ελλάδα από το ακόλουθο σχόλιό του στο Facebook:

chimonas

Ενδιαφέρον έχει και η ακόλουθη θεωρία του:

«Το ’81 ο Ανδρέας δε γιγάντωσε το ΠΑΣΟΚ επαναπατρίζοντας τους ψηφοφόρους της Ένωσης Κέντρου (οι οποίοι φυσικά δεν έχουν και καμία σχέση ποιοτικά με τον υστερόβουλο όχλο που κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ). Βρήκε καινούργιους. Νέους».

Που ακριβώς βρήκε τους νέους; Από που τους βρήκε; Έκανε εισαγωγή ψηψοφόρων; Και οι ψηφοφόροι του 81 δεν είναι αυτοί που πήγαν λόγω μνημονίων στον ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι πήγαν ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος είναι ο «υστερόβουλος όχλος»; Και εκείνοι οι ψηφοφόροι του 81, που ήταν «νέοι», τι απέγιναν μετά; Τους κατάπιε η ίδια αστρική πύλη από την οποία προήλθαν για να κάνουν τον Ανδρέα πρωθυπουργό;

Εννοείται ότι πρόκειται για ένα παιδικό κείμενο, το παραλήρημα ενός Χειμωνά (ωραίος τίτλος βιβλίου), έχει πλάκα όμως να το διαβάσουν οι παλαιοί ΠΑΣΟΚοι, αυτοί που σήμερα στην πλειονότητά τους δεν βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ, για να πάρουν μια ιδέα τι νομίζουν μέσα στη Χαριλάου Τρικούπη για τον δημοκρατικό λαό. Γιατί δεν είναι μόνο ο Χειμωνάς που έχει αυτές τις απόψεις, είναι κι άλλοι, είναι «παρεάκι».

Ακόμα πιο αστεία είναι η άποψη που έχει για τον εαυτό του και ότι τον «παίρνει» μέχρι και για υπουργός Πολιτισμού.

«Αν με απασχολούσε αυτό θα είχα πάει από την αρχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Με το όνομα και το background που διαθέτω θα ήμουν τώρα Υπουργός Πολιτισμού, στη θέση της φίλης μου της Λυδίας, και θα έβλεπα αραχτός πρεμιέρες. Ούτε μπινελίκια στο Facebook ούτε τίποτα».

Αντιλαμβάνεστε ότι θεωρεί ως έργο του υπουργού Πολιτισμού να βλέπει «αραχτός πρεμιέρες».

Δεν θα συνεχίσουμε άλλο να παραθέτουμε αποσπάσματα από΄το παραλήρημα ενός Χειμωνά, δικό σας όλο το πόνημα ακολουθεί.

Ο Θανάσης Χειμώνας, που έγινε διαδικτυακά γνωστός ως επώνυμο «τρολ» του ΠΑΣΟΚ παρά ως πολιτικό στέλεχος, έγραψε στο Facebook το ακόλουθο μακροσκελές κείμενο που εξηγεί γιατί παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ:

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη