Η άγκυρα

7111

Ποτέ δε της άρεσε η θάλασσα. Τη σιχαινόταν από παιδί. Την τρόμαζε αυτό το βαθύ γαλάζιο, χωρίς ίχνος στεριάς στον ορίζοντα. Φοβόταν να κολυμπήσει, να αφεθεί στο απέραντο γαλάζιο. Παρόλ” αυτά, διάλεξε να κουβαλάει μαζί της για την υπόλοιπη ζωή της, μια άγκυρα.
Δε θα τη δεις εύκολα. Πρέπει να σε αφήσει η ίδια να τη δεις. Βρίσκεται χαμηλά στον αυχένα της. Πάντα είναι καλυμμένος από τα μακριά καστανά μαλλιά της. Μόνο αν είσαι τυχερός θα μπορέσεις να δεις αυτό το κομμάτι δέρματος που φιλοξενεί την άγκυρα.

Πάντα τη σκεφτόταν, ως ένα σύμβολο σταθερότητας, ασφάλειας και ελπίδας. Πάντα έψαχνε εκείνο το κάτι που θα κρατάει την ίδια σταθερή, τις στιγμές που θα ήταν χαμένη. Έψαχνε χρόνια τώρα ένα «σύνδεσμο», ο οποίος θα την κρατούσε σε εγρήγορση τις στιγμές που θα τον είχε τόση ανάγκη. Για όλες εκείνες τι στιγμές που ένιωσε μόνη και φοβισμένη.

Για την ίδια η ασφάλεια της, είναι ο εαυτός της. Έχει συνδυάσει το σύμβολο της άγκυρας με τον εαυτό της. Εκείνο το βαρίδι, το οποίο κόντρα στις όποιες αντιξοότητες είναι ικανό να συγκρατήσει το μεγαλύτερο βάρος.

Για αυτό λοιπόν, αν είσαι τυχερός και δεις την άγκυρα κάτω από τα μαλλιά της φέρσου με ευγένεια και αγάπη απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο. Και να έχεις πάντα στο μυαλό σου αυτό άνθρωπε μου: και οι πιο δυνατοί άνθρωποι κάποια στιγμή χρειάζονται κάποιον για να μοιραστούν το βάρος τους.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°