Κλείσε τα μάτια… Άκου την αναπνοή σου… Δεν είναι αυτή η ευτυχία;

5653

Ο John Ray έλεγε πως η ομορφιά είναι δύναμη και το χαμόγελο το σπαθί της και νομίζω πως όλοι έχουμε νιώσει εκείνη την αδιόρατη επιθυμία να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε τι όμορφο. Είναι η φυσική έλξη της ανθρώπινης ατέλειας να αγγίξει την τελειότητα. Είναι η ανάγκη του ανολοκλήρωτου και του ανασφαλούς να νιώσει ολοκληρωμένο και ασφαλές.

Μιλάω για την απλή εκείνη ευχαρίστηση που νιώθεις όταν μοιράζεσαι ακόμα και την πιο ασήμαντη στιγμή με έναν όμορφο άνθρωπο. Και ας είναι ένα τσιγάρο. Ή όχι, ας είναι μονάχα η ερώτηση «Μήπως έχεις έναν αναπτήρα;». Και ας μην κάνεις ποτέ το τσιγάρο. Μιλάω για εκείνο το σάστισμα που νιώθεις όταν στον απέναντι δρόμο παρατηρείς, ακόμα και με την άκρη του ματιού σου, έναν γοητευτικό άντρα να περπατάει ή μια ελκυστική γυναίκα να μιλάει στο τηλέφωνο. Είναι ένα εξαιρετικά φυσικό σάστισμα και συμβαίνει σχεδόν εντελώς ασυνείδητα. Μια ματιά αρκεί για να μαγνητίσει, σκεφτείτε το λίγο-χωρίς υπερβολή, πρακτικά μαγικά, έστω και για κλάσματα του δευτερολέπτου, τη σκέψη σου. Παράξενο, έτσι δεν είναι; Ίσα που πρόλαβες να δεις το πρόσωπο του, φευγαλέα σχεδόν είδες το χαμόγελο της και όμως σίγουρα θα αισθάνθηκες αυτό το γνώριμο κύμα ζεστασιάς να σε αγγίζει και να σε τραβάει. Αδιαμφισβήτητα δεν κατάλαβες, όμως σε τράβηξε μια δύναμη…σε έπιασε από τον ώμο και σε ανάγκασε να ξαναγυρίσεις το κεφάλι, να ξανακοιτάξεις, ακόμα και να πλησιάσεις.

Ήταν ίσως τα χρυσαφένια του μαλλιά ή το ανοιχτό της ισορροπημένο της χαμόγελο όμως αυτό το περίβλημα, ναι αυτό το περίβλημα ήταν η αιτία που ένιωσες ανήμπορος για λίγο και έπειτα υπάκουος στο βήμα τους. Σχεδόν ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα μαγικά πλάσματα του δάσους. Πανέμορφα, ολοκληρωτικά τέλεια, σε τραβάνε για μια βόλτα στο σκοτάδι των δέντρων και ας περιμένει μετά η άβυσσος ή ο παράδεισος. Στην αρχή δεν έχει καμία σημασία που θα καταλήξεις γιατί αυτό που αρχικά σε τράβηξε δεν ήταν ο εσωτερικός τους κόσμος. Να είσαι σίγουρος για αυτό!Η καταστροφή και συνάμα η ασφάλεια που ένιωσες ήταν το περιτύλιγμα, το μαγεμένο εκείνο περιτύλιγμα των όμορφων ανθρώπων, των φυσικά συμμετρικών χαρακτηριστικών.

Οι όμορφοι άνθρωποι γνωρίζουν καλά εκείνη την παράξενη επιρροή που έχουν στον κόσμο. Μην γελιέσαι, την ξέρουν! Μπορεί να την έμαθαν, κατά λάθος ή μπορεί να το επιδίωξαν. Το αν την χρησιμοποιούν ή όχι εξαρτάται μονάχα από τον εσωτερικό τους κόσμο. Εξάλλου, μπορεί να λάμπουν αλλά δεν είναι πάντα χρυσός. Μην ξεχνάς πως και το αλουμινόχαρτο λάμπει!

Όμως η έλξη που εσύ νιώθεις να ξέρεις πως είναι αναμενόμενη και μη στεναχωριέσαι αν αυτό που σε συνεπήρε ήταν τελικά μία από τις γνωστές κακές Νεράιδες. Τι και αν σκόνταψες για μία Σειρήνα, στην τελική είχες τη φυσική πολυτέλεια να ακούσεις το τραγούδι της, έστω και για λίγο! Άλλωστε ποιοι είμαστε εμείς για να αποκλίνουμε από τους νόμους της φυσικής;

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°