Η Πινακοθήκη του Ψεύδους

wpid-kivernisitsipra925130026_img_57311443178100-1024x683.jpg

Χάρμα ιδέσθαι και… ακούσαι η Βουλή και χθες, με τα λυμφατικά ελληνικά της πλειοψηφίας των ομιλητών, κυρίως των Συριζαίων. Άπειροι μεν, συνδικαλιστές ή «αγωνιστές» δε, γνώριζαν μόνο τη γλώσσα της καταγγελίας, και αδυνατούν να δομήσουν επιχειρήματα στήριξης. Και πώς να στηρίξουν με επιχειρήματα λογικής αυτά που πριν ελάχιστους μήνες κατήγγειλαν και οργίλως αποκήρυτταν;

Ενδεικτικά σταχυολογώντας από το διαδίκτυο, με επικέντρωση στους οπλαρχηγούς του ανυπότακτου αγώνα. Είναι τόσες πολλές οι περήφανες δηλώσεις, που αναγκαστικά μένει εκτός χώρου το άτακτο στράτευμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης: «Δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο». Ο αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης: «Είναι αντιδημοκρατικό η σημερινή Βουλή να ψηφίσει μέτρα που θα πάρει μια αυριανή κυβέρνηση». Ο Δ/ντης της ΚΟ Κ. Ζαχαριάδης: «Δεν συζητάμε μείωση αφορολόγητου και την ψήφιση νέων ή προληπτικών μέτρων».

Έφη Αχτσιόγλου «Δεν υπάρχει καμιά συζήτηση για νέα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος». Χρ. Βερναρδάκης: «Το σίγουρο είναι ότι εμείς δεν δεχόμαστε νέα μέτρα». Δ. Βίτσας «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε μέτρα για το 2019». Ολ. Γεροβασίλη: «Καινούργια μέτρα δεν υπάρχουν». Π. Καμμένος «Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μείωση του αφορολόγητου». Γ. Κατρούγκαλος «Νέα μέτρα δεν θα υπάρχουν». Στ. Κοντονής: «Δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα», Π. Κουρουμπλής: «Εγώ πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα». Ν. Παππάς: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε πρόσθετα μέτρα». Και η κορωνίδα: Π. Πολάκης «Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες που ήθελαν μια δραματική υποχώρηση… το ‘ούτε 1 ευρώ μέτρα’ φυσικά και ισχύει».

Αυτά ήταν ένα μικρό μέρος της αλίευσης των αρειμάνιων δηλώσεων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τουλάχιστον εκείνων που καλούνταν στις φιλόξενες «ειδησεογραφικές» εκπομπές των «βοθροκάναλων».

Αλεξικέραυνο και χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που προσπαθεί να μιλήσει με τα ανελλήνιστα ελληνικά του, αλλά αυτός συγχωρείται. Έζησε αρκετά έξω και επιπλέον στις ομιλίες του όντως διαθέτει «τακτ», το οποίο ζητεί και από τους αντιπάλους. Ωστόσο, βαρύνεται για το μέγιστο ψέμα: Τη διαβεβαίωση ότι θα παραιτηθεί εάν πέσει το αφορολόγητο. Το αφορολόγητο έπεσε αλλά ο ίδιος εξακολουθεί αμέριμνος να διατηρεί το θώκο του, και να επιστρατεύει τη φτηνή δικαιολογία ότι σε αντιστάθμισμα θεσπίστηκαν τα αντίμετρα – δηλαδή τα μέτρα «αν και όταν».

Το χειρότερο που θα αφήσει πίσω της η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν θα είναι τα περίπου 100 δισ. που κόστισε συνολικά στον πιο έξυπνο λαό του κόσμου. Το χειρότερο είναι η καταρράκωση της αξιοπρέπειας του Δημόσιου λόγου.

«Μα πως δικαιολογούνται στα παιδιά τους;» ρωτούσε κάποιος στο διαδίκτυο. Είναι απορίας άξιον… Πολύ περισσότερο οι βουλευτές της επαρχίας. Εκεί που ακόμα οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους, και επιζούν στο πλαίσιο κάποιων παραδοσιακών αξιών, όπως η έννοια «καθαρό κούτελο». Και καθαρό κούτελο έχεις όταν δεν λες ψέματα, όταν μέσα σε ένα χρόνο δεν ισχυρίζεσαι τα εντελώς αντίθετα από αυτά που υπερασπιζόσουν πριν, και μάλιστα ενέπνεες και άλλους να τα ενστερνιστούν. Αυτές τις αξίες έχει τσαλακώσει το πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ. Και ασυγχώρητα, καθώς όπως είπε ο Σενέκας «Μερικοί άγραφοι νόμοι είναι πολύ πιο ισχυροί από τους γραμμένους».

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κληροδοτήσει στο δημόσιο βίο την απέκδυση της πολιτικής από το αξιακό και ηθικό της περιεχόμενο. Ασκεί την εξουσία υπέρ της αλλά επικαλείται ως πρόσχημα τη φιλολαϊκότητά της και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος,

Και επειδή μη υπαρχόντων άλλων επιχειρημάτων, επικαλούνται το «ηθικό πλεονέκτημα» ότι «αυτοί δεν έκλεψαν», πέραν του αυτονόητου, ότι σε δυο χρόνια είναι νωρίς να τους κρίνεις για κάτι τέτοιο, το πρόβλημα τίθεται αλλιώς: Αν κάποιοι από τους προηγούμενους έκλεψαν, το έκαναν κρυφίως, κατά παράβασιν των νόμων και της ηθικής. Όταν αποκαλύφθηκαν αντιμετώπισαν τα επίχειρα της πράξης τους, το νόμο και την ηθική καταδίκη της κοινωνίας αλλά και της παράταξή τους.

Είναι η πρώτη φορά που η πλήρης αντιστροφή διακηρύξεων, το ψεύδος, γίνεται επίσημη κυβερνητική πολιτική. Εξ’ αυτού μένει μετέωρο το ερώτημα πως δικαιολογούνται στα παιδιά τους. Ίσως με τη γνωστή ρήση του Alfred Adler: «Είναι ευκολότερο να πολεμάς για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτές»!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Υποβολή απάντησης