«ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ» ΚΑΙ «ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ» ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!

tsipras956114675793662-1024x683

Θυμηδία αλλά και οργή προκαλεί στο σύνολο της κοινωνίας η αηδιαστική μετάλλαξη των 153 θρασύτατων βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που χωρίς κανέναν δισταγμό, «με τα δύο χέρια» και (κυριολεκτικά) «στα τέσσερα» ψηφίζουν το πιο σκληρό Μνημόνιο που γνώρισε η χώρα.

Και όλα αυτά, προφανώς όχι για την… σωτηρία της χώρας, αλλά για να μην χάσουν τα (πολλά) λεφτά της βουλευτικής αποζημίωσης, τα προνόμια, τα τζάμπα ταξίδια, τα φθηνά αυτοκίνητα, τους μετακλητούς υπαλλήλους κ.λ.π.

Έτσι και αλλιώς η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στον… ύπνο τους δεν θα ξαναδούν όλα αυτά τα πλούτη και τα μεγαλεία, είναι δυνατόν να ρισκάρουν να τα χάσουν;

Όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατσαβού για τον «Τύπο της Κυριακής», ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος, αγρότης με ετήσιο εισόδημα 1.129 ευρώ και επί χρόνια μέλος του αγροτικού τομέα του κόμματος συμμετέχοντας κατά το παρελθόν σε όλες τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις των αγροτών υπερασπίζεται με πάθος την κυβέρνηση ακόμη και απέναντι στους πρώην αγρότες συνάδελφους τους που βρίσκονταν προ μηνών στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.

Ετσι σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με αγρότη της Κρήτης τού είπε «Σε ξέρουμε ποιος είσαι και τι εκπροσωπείς. Αν εσύ θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση δεν θα σου περάσει».

Οποιος φαρμακοποιός περίμενε την προεκλογική περίοδο που ο κλάδος βρισκόταν στα κάγκελα ότι θα είχε στο πλευρό του το συνάδελφο φαρμακοποιό Χρήστο Σιμορέλη ο οποίος στη συνέχεια εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ετήσιο εισόδημα 4.000 ευρώ έπεσε έξω. Πρόσφατα ο βουλευτής δήλωσε στον ΣΚΑΪ «Και να μην υπήρχε το Μνημόνιο θα έπρεπε να το είχαμε εφεύρει.

Συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 12.300 ευρώ η Ελένη Σταματάκη βουλευτής Α Πειραιά πριν από τις εκλογές δήλωνε μέλος της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Οικολογικής Αριστεράς αλλά στην ψηφοφορία του Μνημονίου δεν αναμένεται να κάνει καμία επανάσταση.

Το ίδιο και η συνταξιούχος Ευαγγελία Βαγιωνάκη με ετήσιο εισόδημα 11.277 ευρώ που πολιτεύεται στα Χανιά Πέρυσι τον Μάιο η βουλευτής δέχθηκε έντονη φραστική επίθεση σε επετειακή εκδήλωση στη γέφυρα του Κερίτη στον Δήμο Πλατανιά Χανίων. Οι πολίτες τής ζήτησαν να αποχωρήσει και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας. Η ίδια αντέδρασε όπως αναμενόταν σαν να μην έγινε
τίποτα. «Εντάξει μια συζήτηση έγινε» δήλωσε στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και συνέχισε: «Εμείς δεν θέλουμε τους πολίτες να κάθονται στον καναπέ».

Συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 20.700 ευρώ ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ενώ ετοιμάζει το στιλό του να υπογράψει τα μέτρα-σοκ δηλώνει υποστηρικτής του Μαδούρο: «Σήμερα δεν υπάρχει στη Βενεζουελα δημοκρατία δυτικού τύπου όμως ο Μαδούρο δεν είναι δικτάτορας είναι εκλεγμένος όπως και η κυβέρνηση του. Στη Βενεζουέλα υπάρχει κρίση και σύγκρουση. Ούτε αυτοί που πάνε να ανατρέψουν τον Μαδούρο δεν μπορούν να διεκδικήσουν δημοκρατικές δάφνες».

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 7.600 ευρώ βουλευτής Κοζάνης δεν θα μείνει στην Ιστορία για την αντιστοιχία λόγων και έργων αλλά για το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε πέρυσι τον Ιούνιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ηταν ο εισηγητής επί του νομοσχεδίου για την προσάρτηση ευρωπαϊκών οδηγιών που αφορούν στις οικονομικές καταστάσεις επιχειρήσεων στην ελληνική νομοθεσία όταν στα μέσα της ομιλίας του και κατακόκκινος από ντροπή αναγκάστηκε να διακόψει την τοποθέτηση του. Ο λόγος; Είχε ξεχάσει στο σπίτι τη μισή του ομιλία.

Μάλιστα απευθύνθηκε προς συναδέλφους του του ΣΥΡΙΖΑ για βοήθεια: «Για ψάξε στο έδρανο ή στην τσάντα μου μήπως βρεις την υπόλοιπη εισήγησή μου είπε απευθυνόμενος στην κυρία Φωτεινή Βακή αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση. «Δεν το πιστεύω» συνέχισε ο κ Δημητριάδης για να εξηγήσει: «Χίλια συγνώμη θα σταματήσω εδώ λόγω απώλειας της εισήγησής μου. Τα υπόλοιπα θα τα πω στη δευτερολογία μου». Επίσης ο κ Δημητριάδης έγινε γνωστός από την κατάθεση της τροπολογίας για τη διαγραφή των προστίμων της ΣΕΚΑΠ.

Στις 15 Μαρτίου η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με ετήσιο εισόδημα 3.680 ευρώ Παναγιώτα Βράντζα κτηνίατρος ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τα μέτρα: «Η εντολή της κοινωνίας προς την κυβέρνησή μας είναι ξεκάθαρη λύση εντός της Ευρώπης και του κοινού νομίσματος. Η επιλογή αυτή έχει τίμημα για όλους μας. Η προσπάθεια βέβαια που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι στα όποια μέτρα μάς επιβληθούν να υπάρξουν και τα αντίστοιχα αντίμετρα ώστε η επίδρασή τους στην κοινωνία να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη».

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού δικηγόρος με εισόδημα που δεν αγγίζει τα 10.000 ευρώ θα ψηφίσει το Μνημόνιο και θα συνεχίσει την αριστερή ρητορική. Οπως: «Ο Φιντελ Κάστρο υπήρξε μεγάλος επαναστάτης υπήρξε ο ηγέτης που συνέδεσε την υπεράσπιση της πατρίδας με την υπεράσπιση των καταπιεσμένων Στάθηκε όρθιος μέχρι το τέλος ακόμη και σε περιόδους όπως η σημερινή κατά την οποία η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα κυριαρχεί».

Ο Κωνσταντίνος Μορψίδης είναι δημόσιος υπάλληλος βουλευτής Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ετήσιο εισόδημα 16.960 ευρώ. Το βιογραφικό του αναφέρει: Εργάζεται 31 χρόνια στα ασφαλιστικά ταμεία με ειδίκευση στη μηχανοργάνωση. Από το 1984 έως το 2011 στο Ταμείο Ασφαλίσεως Προσωπικού ΟΤΕ ΟΣΕ ΕΛΤΑ στην Αθήνα και στην Καβάλα και έκτοτε στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ. Και ο ίδιος ετοιμάζεται να ψηφίσει τα νέα μέτρα παρά το γεγονός ότι πριν από λίγους μήνες δήλωνε: Θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα μια και όλοι μας έχουμε περάσει από φορείς είτε από το συνδικαλισμό είτε το έχουμε στο DNA μας να στηρίζουμε τους εργαζόμενους».

Τέλος, Βουλευτής Βοιωτίας καθηγητής με ετήσιες αποδοχές 11.384 ευρώ ο Νίκος Θηβαίος βρίσκει τα στραβά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όχι στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζεται να φέρει το νέο βαρύ Μνημόνιο. Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο μας ψήφισε λέγοντας πως δεν μας νοιάζει αν κόψετε ένα πενηντάρικο από τη σύνταξη και το μισθό μας νοιάζει να σταματήσει αυτό το αίσχος που ζούμε μέσα από την τηλεόραση».

Στα «4»

Με ένα τέταρτο Μνημόνιο πρόσθετων μέτρων λιτότητας που προσεγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ ευρώ από αυξήσεις φόρων και εισφορών, μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, κλείνει η κυβέρνηση τη 2η αξιολόγηση ναρκοθετώντας έτσι το δρόμο προς την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος στις 18 Μαΐου, είναι ακόμη υψηλότερα από τα ποσά για τα οποία μιλούσε η κυβέρνηση.

Οι περικοπές στις συντάξεις που ξεκινούν το 2018 θα φτάσουν συνολικά τα 2,5-2,6 δις. ευρώ ως το 2021 καθώς παγώνουν παράλληλα και οι αυξήσεις που προβλέπονταν στο Νόμο Κατρούγκαλου, ενώ αντίστοιχα η απόδοση από τη μείωση του αφορολόγητου θα είναι 1,9 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα υιοθετούνται προκαταβολικά φέτος και θα ισχύσουν μετά τη λήξη του μνημονίου, την τριετία 2018-2020, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για τουλάχιστον πέντε χρόνια ως το 2022.

Το νομοσχέδιο στο οποίο κατέληξε η κυβέρνηση προβλέπει:
1. Μείωση από το 2020 της ετήσιας έκπτωσης φόρου εισοδήματος που ισχύει για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, από τα επίπεδα των 1.900-2.100 ευρώ στα επίπεδα των 1.250-1.450 ευρώ. Προκύπτει δηλαδή επιβάρυνση έως 650 ευρώ ή έναν μισθό το χρόνο.

Αυτό οδηγεί σε μείωση των αφορολογήτων ορίων από τα επίπεδα των 8.636-9.545 ευρώ στα επίπεδα των 5.681-6.591 ευρώ. Αν και εφόσον όμως ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα, προβλέπεται και δυνατότητα μείωσης του συντελεστή φόρου που επιβάλλεται στα εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ, από το 22% στο 20%.

Υπό τους όρους αυτούς, για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, το αφορολόγητο όριο εισοδήματος ενδέχεται να διαμορφωθεί στα 6.250 ευρώ για όσους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα, στα 6.500 ευρώ (αντί στα 5.909 ευρώ) με ένα προστατευόμενο τέκνο, στα 6.750 ευρώ (αντί στα 6.136 ευρώ) με δύο προστατευόμενα τέκνα και στα 7.250 ευρώ (αντί στα 6.591 ευρώ) με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.

Ωστόσο, αν δεν συμφωνήσουν οι δανειστές, το άρθρο 14 του νομοσχεδίου προβλέπει πως όχι μόνον δεν θα ισχύσουν τα «εξισορροπητικά μέτρα», αλλά θα μειωθεί απευθείας και ένα χρόνο νωρίτερα (το 2019 αντί το 2020) το αφορολόγητο στα 5681 ευρώ!

2. Από 1.1.2018 καταργείται η έκπτωση φόρου 1,5% λόγω μηνιαίας παρακράτησης μισθών και συντάξεων με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση για χιλιάδες φορολογουμένους. Για παράδειγμα, σε καθαρό μισθό 1.280 ευρώ η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση από την κατάργηση της έκπτωσης φόρου θα 40 ευρώ τον χρόνο, ενώ σε καθαρό μισθό 1.600 ευρώ η ετήσια πρόσθετη φορολογία λόγω κατάργησης της έκπτωσης φόρου θα είναι 70 ευρώ το χρόνο.

3. Από 1.1.2017 καταργείται η έκπτωση φόρου για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία το κράτος επέστρεφε στους πολίτες περίπου 80 εκατ. ευρώ. Αυτό θα είναι και το ποσό που θα εξοικονομήσει από την κατάργηση της συγκεκριμένης φοροαπαλλαγής. Η εν λόγω έκπτωση παρέχεται με την προϋπόθεση ότι οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες ξεπερνούν ετησίως το 5% του ετήσιου εισοδήματος.

4. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι αγρότες από το 2018 θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές επί των καθαρών εισοδημάτων τους, χωρίς όμως πρώτα να έχουν αφαιρεθεί οι εισφορές που πληρώθηκαν το προηγούμενο έτος, όπως προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016). Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε σύγκριση με σήμερα. Για το 2018 προβλέπεται έκπτωση 15%. Ωστόσο από το 2018 θα υπολογίζονται με αυξημένο συντελεστή (17% από 14% σήμερα) οι εισφορές ΕΦΚΑ των αγροτών.

5. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα τεθεί σε εφαρμογή η επιβολή τέλους διαμονής σε ξενοδοχεία 0,5 (αντί 0,25-1 ευρώ) ανά διαμονή

6. Από 1.1.2018 επιβάλλεται φόρος 15%-45% στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενοικίασης (π.χ. Airbnb) αν παρέχουν μόνον κλινοσκεπάσματα, ή 29% (σαν επιχειρήσεις) αν παρέχουν και άλλες υπηρεσίες (πχ πρωινό).

7. Από το 2018 καταργούνται τέσσερα επιδόματα και ενσωματώνονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ένδειας, φυσικών καταστροφών, απροστάτευτων τέκνων κ.τ.λ.), καταργείται το επίδομα του ΟΑΕΔ σε άνεργους νέους μέχρι και 29 ετών οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας τους και έχουν αποφοιτήσει από δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα λαμβάνοντας τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

8. Το 2018 θα συνεχιστεί η περικοπή του ΕΚΑΣ, με συνολική μείωση για τους εναπομείναντες χαμηλοσυνταξιούχους 238 εκατ. ευρώ

9. Περικοπή οικογενειακών επιδομάτων κατά 10 εκατ. ευρώ σε όσους λαμβάνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

10. Μείωση 50% στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ

11. Μεγάλες ανατροπές έρχονται και στα ειδικά μισθολόγια ενστόλων, δικαστικών, γιατρών ΕΣΥ, πανεπιστημιακών.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°