To μυστικό σχέδιο του Μαξίμου για 50.000 συμβασιούχους και η πολιτική σπέκουλα

tsipras-maximou-696x410

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο Μαξίμου γνώριζαν μέρες πριν την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίνεται παράνομη η παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων που εργάζονται στους δήμους, ενώ ζητείται και η επιστροφή των μισθών που έχουν εισπράξει.

Για το επίμαχο ζήτημα των συμβασιούχων έγιναν δύο συσκέψεις στο Μαξίμου, ελήφθησαν αποφάσεις αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους Θεσμούς θα επικρατεί σιγή ασυρμάτου.

Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μαξίμου αποφασίστηκε να δοθεί πολιτική λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων στους Δήμους, η οποία βέβαια θα συμπαρασύρει και τους εργαζόμενους με συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου, σε ΔΕΚΟ και γενικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μάλιστα η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Με την πρωτοβουλία αυτή η κυβέρνηση επιχειρεί να προκαλέσει ρήξη ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους και την αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία που δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ψηφίσει μια τροπολογία την οποία θα χρησιμοποιήσει ως όχημα ο ΣΥΡΙΖΑ για να οικοδομήσει το νέο πελατειακό κράτος, αναγκαστικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους συμβασιούχους, τους οποίους πηγές στο Μαξίμου υπολογίζει στις πενήντα χιλιάδες.

Βέβαια το ζήτημα είναι τι θα πουν οι δανειστές. Είναι αμφίβολο αν οι Βρυξέλλες συμφωνήσουν με το περιεχόμενο μιας τροπολογίας που μετατρέπει σε αορίστου χρόνου, δηλαδή μόνιμες τις συμβάσεις, πενήντα χιλιάδων υπαλλήλων.

Το επίμαχο ζήτημα θα πυροδοτήσει άγρια πολιτική σύγκρουση, αλλά στο Μαξίμου ενδιαφέρονται να σπεκουλάρουν πολιτικά και επικοινωνιακά με ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη