Ενεργοποιείται και το… φερέφωνο του Λαλιώτη

to-antitheto-megafono-tou-lalioti

Ξέρατε ότι υπάρχει υπουργός με το όνομα Βερναρδάκης; Κι όμως, είναι υπουργός Επικρατείας με μηδενικό έργο, όπως κι αυτό του μπάρμπα Αλέκου, επίσης Επικρατείας.

Βεβαίως ο Βερναρδάκης σίγουρα θα κάνει ιδεολογική δουλειά, θα επεξεργάζεται δημοσκοπήσεις που τόσο καλά γνωρίζει, θα δίνει τον τόνο για το πώς μπορούν να… ξαναγελαστούν οι ψηφοφόροι και άλλα τέτοια κόλπα που στήνονται στα υπόγεια του Μαξίμου.

Ο άλλοτε υμνητής του Σημίτη, επικεφαλής τηςVPRC, έγινε υπουργός επί Αλεξίου του Μεγάλου και σήμερα ανέλαβε μια «δύσκολη» δουλειά. Να φέρει πιο κοντά το κομμάτι εκείνο του πεθαμένου ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει μια πριν ή μετά τις εκλογές συνεργασία.

Λειτουργεί σαν το αντίθετο μεγάφωνο του Κώστα Λαλιώτη ο οποίος με την παρέμβασή του προ μερικών εβδομάδων προκάλεσε αναταραχή. Ο Λαλιώτης ύμνησε το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, μας θύμισε ότι… ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά και μας προέτρεψε να δεχθούμε ότι μόνο μια συνένωση δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ με το κυβερνών κόμμα θα σώσουν τη χώρα.

Ο Βερναρδάκης, λοιπόν, σήμερα με άρθρο – παρέμβασή του κάνει ακριβώς το ίδιο από την πλευρά της κυβέρνησης, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για συμπαιγνία πίσω από τις πλάτες όσων πιστεύουν ακόμη στην Κεντροαριστερά.

Οι δυο τους στήνουν ένα σκηνικό να έρθουν πιο κοντά τα τελευταία «ορφανά» του Ανδρέα, να προσκυνήσουν τον Τσίπρα και όλοι μαζί να κάνουν την εκστρατεία…

Ο Βερναρδάκης λοιπόν στο άρθρο του κάνει λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός αντιδεξιού και αντινεοφιλελεύθερου μετώπου. Και για να δείτε πόσο στημένο είναι το παιχνίδι ο τίτλος του άρθρου είναι: «Η μοναξιά του Λαλιώτη και το μήνυμά του». Ο κ. Βερναρδάκης πλέκει το εγκώμιο του εξαφανισμένου εδώ και χρόνια «θείου βρέφους» που ξαφνικά βγήκε από την αφάνεια και μέμφεται την στάση των σημερινών στελεχών του. Αναφέρει χαρακτηριστικά: Ο Λαλιώτης, ένας άνθρωπος με αναμφισβήτητο πολιτικό και ιστορικό ένστικτο, είναι τραγικά μόνος μέσα σε αυτό το κομματικό απολίθωμα. Δυστυχώς, ο λόγος του δεν έχει αποδέκτες στη σημερινή πραγματικότητα του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη που έχουν απομείνει σκέφτονται μόνο την πολιτική τους επιβίωση και είναι ικανά να κάνουν τα πάντα γι’ αυτή. Η «Δεξιά» δεν είναι πια ένας φορέας ταξικής πολιτικής· είναι η σημαία της πολιτικής τους καριέρας. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχει ξεχάσει τι σημαίνει Δεξιά, αλλά και, μέσω της βενιζέλειας σοφιστείας, αντιστρέφει το παλιό σύνθημα. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά, διαμηνύει συνεχώς, κολλώντας σαν βδέλλα στο άρμα του μητσοτακισμού.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, απέναντι στη βαρβαρότητα του κοινωνικού αυτοματισμού πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις και να αναζητήσουμε τη συσπείρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του αντιδεξιού και αντινεοφιλελεύθερου τόξου σε ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για τη δημοκρατία και την κοινωνία. Σε αυτό το μέτωπο, όπως λέει, είναι ισότιμα όλοι και όλες ευπρόσδεκτοι και ευπρόσδεκτες, ανεξάρτητα από το ποια πολιτική κληρονομιά τους καθορίζει.

«Και η παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη βοηθά πολλαπλά σε αυτή την οδό, κυρίως γιατί υπενθυμίζει στην εναπομείνασα βάση του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα αυτό ή θα είναι αντιδεξιό (και αντινεοφιλελεύθερο) ή δεν θα υπάρχει καθόλου» προσθέτει ο κ. Βερναρδάκης.

Αυτά μας λέει ο υπουργός χωρίς προσφορά και μας προετοιμάζει για το τι θα επακολουθήσει με σκοπό η ΝΔ να μην πάρει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές ώστε στις μεθεπόμενες ο Αλέξης με την παρέα του κι ένα τσούρμο περιφερόμενους Πασόκους να ξαναμπούν στο πολιτικό παιχνίδι, διεκδικώντας την εξουσία.

Προπομπός εξελίξεων είναι ο Βερναρδάκης ο οποίος λειτουργεί ως φερέφωνο του Λαλιώτη που με τη σειρά του στρώνει το χαλί για διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ και ένα κομμάτι του να μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους Κουρουμπλήδες, Σπίρτζηδες, Κοτσακάδες και τα λοιπά καλόπαιδα που βολεύτηκαν με θέσεις και υπουργεία.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη