ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ REAL ESTATE Γι αυτό οι πατέρες τα βλέπουν όλα σαν οικόπεδα

ieronymos_synaulia05-1-1024x683

Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος διώχνει τα ορφανά από το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης με σκοπό να βγάλει στο σφυρί όλη την έκταση που του άφησε ο Σουλτάνος με τα περίφημα χοτζέτια δηλώνει υποκριτικά:

-Καλούμαστε να σηκώσουμε τον πήχυ πιο ψηλά. Να αφήσουμε τις μικρότητες. Να μη μας απασχολούν οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, αλλά Εκκλησίας – Έθνους…

Πολύ σωστά. Να μην μας απασχολεί το γεγονός ότι ένας όροφος στη Μονή Πετράκη είναι τίγκα στους Μηχανικούς και τους Πολεοδόμους οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε άλλο από μπίζνες στο real estate της Εκκλησίας.

-Η Ελλαδίτσα μας περιφρονείται αυτό τον καιρό διότι είναι το καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης και θα το πιέσουν. Εξαρτάται από εμάς να βγούμε από τις δυσκολίες…

Πολύ σωστά ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για Οικόπεδα μια και έτσι βλέπουν στη Μονή Πετράκη την Ελλάδα. Ως οικόπεδο για εκκλησιαστικές μπίζνες. Οι μηχανικοί της Μονής Πετράκη δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να μετέχουν στην μεγάλη μπίζνα του real estate της Εκκλησίας η οποία έχοντας αποθρασυνθεί επειδή κατάφερε να τυλίξει και τον Τσίπρα στα ράσα της απαιτεί τον δικό της ΕΝΦΙΑ! Ρωτήστε τους κατοίκους περιοχών όπως η Βάρη για παράδειγμα. Απ΄αυτούς η Μονή Πετράκη διεκδικεί μέρος των σπιτιών τους και για να πάψει να τα διεκδικεί οι άνθρωποι της Εκκλησίας κάνουν με τα δάχτυλα το σχήμα του χρήματος.

-Ελάτε από τη Μονή Πετράκη και θα τα βρούμε (money, money, money…) είναι η επωδός των απεσταλμένων της εκκλησίας προς τους πολίτες οι οποίοι υποτίθεται ότι βρίσκονται σε οικόπεδά της. Οικόπεδα που της τα προσέφεραν οι Τούρκοι κατακτητές όταν εγκατέλειψαν την Ελλάδα εκτιμώντας προφανώς και την αγαστή συνεργασία που είχαν με την Εκκλησία και τους ανθρώπους της οι οποίοι συνέβαλαν ώστε οι οξυδερκείς και γενναίοι Ελληνες να μείνουν 400 χρόνια σκλάβοι (4 αιώνες) των Τούρκων. Υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα για ένα έθνος από δαύτη;

Κι όταν έφυγαν οι Τούρκοι κατακτητές άφησαν στο πόδι τους το εγχώριο ιερατείο και την παρακυβέρνηση της Μονής Πετράκη η οποία έχει μοιράσει οικόπεδα φιλέτα σε εκδότες, καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφους και άλλα εκλεκτά μέλη της σαθρής αθηναικής κοινωνίας για να τους πάρει με το μέρος της. Το παπαδαριό σε κάτι τέτοια δεν παίζεται. Οσους δεν μπορεί να πολεμήσει επιχειρεί να τους εξαγοράσει έχοντας ξεπατικώσει όλες τις μεθόδους του Σουλτάνου.

Κατά τ΄άλλα ο φίλος του Σάκη Ρουβά Ιερώνυμος έβγαλε ένα ακόμη λογίδριο στο πλαίσιο ειδικής τελετής κατά την οποία αναγορεύτηκε σε επίτιμο δημότη Ιλίου και η οποία έλαβε χώρα αμέσως μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου Ιλίου στην ομώνυμη πλατεία της περιοχής.

Επιπλέον, ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για την κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και επισήμανε πως «αυτός ο τόπος έχει περάσει πολλές κρίσεις. Διαφορές υπήρξαν πάντοτε. Ο καθένας πρέπει να διορθώσει τον εαυτό του και να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις για το καλό αυτού του τόπου. Η Ελλαδίτσα μας περιφρονείται αυτό τον καιρό», τόνισε, διότι «είναι το καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης και θα το πιέσουν. Εξαρτάται από εμάς να βγούμε από τις δυσκολίες. Με την πείρα και την εμπειρία μου θεωρώ ότι καλούμαστε να είμαστε ενωμένοι και να αγωνιζόμαστε. Καλούμαστε να βρούμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τις παιδικές αρρώστιες και να είμαστε ενωμένοι για την πατρίδα και όχι για τον εαυτό μας».
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Ιλίου, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή, αλλά και υποχρέωση» και σημείωσε πως «γίνομαι πολίτης ενός ιστορικού Δήμου και πολίτης είναι αυτός που ενδιαφέρεται για τα θέματα της πόλεως, για τα προβλήματα και τα θέματα των ανθρώπων».

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι δεν υπάρχει Εκκλησία που να μην ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο και υπογράμμισε πως «όσοι αγαπούμε τον άνθρωπο είμαστε υποχρεωμένοι να συμβαδίσουμε». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας, το οποίο «θα συνεχιστεί διότι είναι έργο που γίνεται για το κοινό καλό» και δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι «Βέβαια, δεν είναι έργο του Αρχιεπισκόπου, ενός αρχιερέως ή ενός ιερέα. Είναι έργο που καλλιεργείται στις καρδιές των ανθρώπων και γίνεται με τη βοήθεια αυτών. Ό,τι συμβαίνει, άλλωστε, είναι αποτέλεσμα του λαού μας».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη