«Προσοχή στα φούμαρα. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία»

prosoxi-sta-foumara-blaptoun-sobara-tin-ugeia

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και τα… σπάει. Μετά και τη χθεσινή επίσκεψη Τσίπρα στην Παπαστράτος, στα πακέτα τσιγάρων θα γράφει: «Προσοχή στα φούμαρα. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία».

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες αλλά όχι ίδια με αυτά που μας είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Ακόμη χειρότερα ψέματα κι ακόμη πιο προκλητικές αναφορές από έναν άνθρωπο που είναι παθολογικός ψεύτης κι όχι κατά συνθήκη.

Αυτή η ομιλία περί διοικητικής ανασυγκρότησης για παράδειγμα. Το γεγονός και μόνο ότι το… εγχείρημα το έχει αναλάβει η πάντα επιτυχημένη Όλγα Γεροβασίλη, μας προδιαθέτει για τη σοβαρότητά του. Δείτε για παράδειγμα τις βασικές πτυχές του… τριετούς οράματος του Τσίπρα για το ελληνικό κράτος. Και σκεφτείτε ποιοι θα το υλοποιήσουν. Αυτοί που έχουν ως επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου τον Καρανίκα. Αυτοί που διόρισαν την ντι τζει των λεοφωρείων στο γραφείο του Σπίρτζη. Αυτοί που έχουν κάνει χιλιάδες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και που έχουν εξευτελίσει κάθε έννοια αξιοκρατίας.

Δείτε το σχέδιό τους:

Θα φτιάξουν λέει κλαδολόγιο ώστε να αποτυπώνονται οι ανάγκες για προσλήψεις και να γίνονται στοχευμένες, ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο.

Θα προωθηθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και θα αξιοποιηθούν οι τεχνολογίες.

Βασική προτεραιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης της επόμενης τριετίας αποτελεί η σταδιακή αποκλιμάκωση της δημογραφικής γήρανσης του προσωπικού στο Δημόσιο και η ενίσχυσή του με δυναμικό νέων ηλικιών και δεξιοτήτων. Για το σκοπό αυτό, από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ και άλλους φορείς, πρόκειται να καταρτισθεί πρόγραμμα αξιοποίησης νέου, υψηλών προσόντων δυναμικού, με στόχο την εισαγωγή καινοτομιών και την ανάσχεση του brain drain, καθώς και περαιτέρω ενίσχυση των επιτελικών υπηρεσιών με αποφοίτους από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Η έναρξη της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων καθορίστηκε για τον επόμενο μήνα, ενώ για την τελική θέση του συστήματος σε λειτουργία, απαιτείται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης δομών σε συνδυασμό με την κατάρτιση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, το σύστημα θα υποστηρίζεται από ψηφιακή υποδομή, η οποία θα παρέχει προηγμένες διαδικτυακές υπηρεσίες τόσο για την ενημέρωση των δημόσιων υπαλλήλων, όσο και για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Αυτά και άλλα πολλά που δεν έχει νόημα να τα περιγράψουμε. Η ουσία είναι ότι ο Τσίπρας καταρρέει και βγήκε για κυνήγι ψήφων τάζοντας προσλήψεις στο Δημόσιο.

Αλλά η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνει ότι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Ότι τα ψέματα δεν περνάνε πλέον, ότι ο Αλέξης είναι καμμένο χαρτί και ο Καμμένος απλά… καμμένος. Όσους μήνες κι αν μείνουν στην εξουσία απλά θα καίγονται όλο και περισσότερο. Δεν μπορούν ούτε τη βουβή οργή να σταματήσουν, ούτε την απαξίωση λόγω της ανικανότητάς τους.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη