φτιάχνουν Άγαλμα του Αλέξη Τσίπρα ..[ βιντεο ]

tsipras-papastratos-600x276

Πρόβα για τη ΔΕΘ έκανε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος το εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο,

ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του αποκάλυψε το πώς ο ίδιος αντιμετώπιζε και τι αντίληψη είχε για τις επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της Παπαστράτος, περιέγραψε το πώς είχε αντιμετωπίσει τότε τον επιχειρηματία, όταν εκείνος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να τον ενημερώσει ότι σχεδιάζει να κάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ο ίδιος ομολόγησε σήμερα, μόλις τελείωσε η συνάντηση, γύρισε και είπε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, «είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;».

Σήμερα, πάντως, κατά τη επίσκεψή του, χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία την επένδυση και τη δημιουργία 300 θέσεων εργασίας. «Αποφάσισε να εμπιστευθεί τον Έλληνα εργαζόμενο και κυρίως να εμπιστευθεί την προοπτική που μπορεί να έχει αυτή η χώρα, να εμπιστευθεί το μέλλον της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός για την εν λόγω βιομηχανία και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που δικαιώθηκε αυτή η απόφαση υψηλού ρίσκου, διότι ελήφθη το 2015, σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, αφού η οικονομία και η χώρα «είχε υποστεί μια τρομακτική αποεπένδυση από το 2010 και μετά», όπως είπε.

Με την ευκαιρία, ευχήθηκε να πράξουν κι άλλοι επιχειρηματίες κάτι ανάλογο.

Σε μια προσπάθεια να δώσει την αίσθηση ότι η χώρα είναι πλέον «φιλική» στις ξένες επενδύσεις, τόνισε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από 1 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Αναφέρθηκε επίσης σε «θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β” αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές» και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις».

«Εργαζόμαστε για να βάλουμε τις βάσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο, διαφορετικό από αυτό που μας οδήγησε στην κρίση», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε και στην εκτίμηση ότι η ανεργία το 2018 θα πέσει κάτω από το 20%, αναφερόμενος και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Όπως είπε, με το εν λόγω νομοσχέδιο διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων.

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει και θα πετύχει ένα υγιές περιβάλλον εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας, τη στιγμή βέβαια που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ελαστικές μορφές εργασίας έχουν διευρυνθεί και διαδοθεί επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι επιχειρήσεις στενάζουν από την υψηλή φορολογία.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη