Νέο Έθνος: Mια ακόμη… Αυγή στα περίπτερα

neo-ethnos-mia-akomi-augi-sta-periptera

H πρώτη ουσιαστική εκδοτική προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη είναι στα περίπτερα. Το Έθνος, μετά από τρεις και πλέον μήνες που έπαψε να κυκλοφορεί, κρεμάστηκε ξανά στα μανταλάκια υπό την ιδιοκτησία του Ρώσου και με το management να το έχει ο Μάρης.

Το πρωτοσέλιδο δείχνει προς τα πού θα κινηθεί το φύλλο, ποια θα είναι η γραμμή του, αν και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. «Επιστροφή» είναι ο τίτλος που θέλει να παίξει με την επιστροφή της ιστορικής εφημερίδας αλλά να στείλει και το πολιτικό του μήνυμα. Ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, ότι οι επενδύσεις και το κοινωνικό μέρισμα είναι τα όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης, ότι η καθημερινότητα μπαίνει σε πρώτο πλάνο.

Αν κάποιος έρθει από το εξωτερικό και πάρει την εφημερίδα χωρίς να ξέρει τι γίνεται θα έλεγε ότι ήρθε στον παράδεισο. Μόνο τα… αριστερά ουρί λείπουν για να του κάνουν αέρα.

Ποιος είναι ο δρόμος προς την κανονικότητα; Που είδαν τις επενδύσεις και που το κοινωνικό μέρισμα; Όσο για το ενδιαφέρον του Τσίπρα για την καθημερινότητα, το είδαμε τις τελευταίες ημέρες.

Και βεβαίως στο κύριο άρθρο της εφημερίδας να λέει ότι θα ασκήσουν τη δημοσιογραφία χωρίς φόβο αλλά με πάθος, κι ότι θα δώσει τη μάχη για επιστροφή στην ανάπτυξη.

Αν συνδυάσει κανείς όλα αυτά με το έντονο κόκκινο στο λογότυπο της εφημερίδας και το επιτελείο που βγάζει την εφημερίδα θα καταλάβει ότι το νέο Έθνος που έχει και συντάκτες από το παλιό, θα είναι μια ακόμη… Αυγή στα περίπτερα, απλά πιο προσεκτική κι όχι τόσο κομματική.

Όμως, αυτό δεν έχει σημασία. Άλλωστε εφημερίδα που θα στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρο ότι θα πατώσει. Το ενδιαφέρον είναι ότι αποδεικνύεται ότι ο Σαββίδης ξεπληρώνει γραμμάτια στην κυβέρνηση προσφέροντάς στο πιάτο μια καθημερινή εφημερίδα με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Κι ότι η γραμμή θα έρχεται απ’ ευθείας από το Μαξίμου μέσα από το όμορφο στόμα μιας καλλίπυγου δημοσιογράφου.

Αυτό που ήθελε ο Σαββίδης το πέτυχε. Να αποκτήσει κοψοχρονιά μια εφημερίδα με την οποία θα πιέζει για μπίζνες, θα χτυπά τους εχθρούς και θα χαϊδεύει τους φίλους.

Η εφημερίδα της οικογένειας Μπόμπολα πέρασε σε έναν άλλον επιχειρηματία, όμως, τελικά ποιος είναι ο ιδιοκτήτης; Εξαφανίστηκε έτσι απλά ο Φώτης Μπόμπολας ή απλά είναι στα μετόπισθεν μέχρι να κάνει αποδεκτή η Δικαιοσύνη την αίτηση πτώχευσης;

Όλα δείχνουν ότι η οικογένεια που πήρε τα περισσότερα έργα στην Ελλάδα λόγω κυρίως της δύναμης της στο χώρο του τύπου, βρίσκεται πίσω και από το νέο εγχείρημα. Άλλωστε, ο Μάρης είναι παντοτινός συνέταιρος του Μπόμπολα στο στοίχημα και σίγουρα υπάρχει υπόγεια συμφωνία μ’ αυτόν και με τον Σαββίδη.

Μακάρι να είναι καλή εφημερίδα και να διατηρηθεί για χρόνια, όμως, πολύ αμφιβάλλουμε. Κι όπως λέει και η ατάκα για διαφήμιση «πάρτε το Έθνος στα χέρια σας». Ποιο Έθνος όμως; Το ίδιο Έθνος του Μπόμπολα που χρωστά εκατομμύρια στις τράπεζες και στους εργαζόμενους; Όχι, αυτό το Έθνος δεν θα το πάρουμε μέχρι ο επιχειρηματίας να βρει το σθένος και να αποκαλύψει τις απάτες. Ή μέχρι να πάψει η κυβέρνηση και οι δικαστές να ανέχονται ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα με εμπλοκή ζάμπλουτων ιδιοκτητών.

Φώτη μην κρύβεσαι πίσω από την κουρτίνα. Σε πήραμε χαμπάρι…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη