Πιερ Μοσκοβισι .. O θλιβερός Γάλλος Εάν διαθέταμε τον απαιτούμενο αυτοσεβασμό θα έπρεπε να είναι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα

axts530-1024x683

«Η ανάπτυξη ύστερα από τόσα χρόνια έχει επιστρέψει. Θέσεις απασχόλησης ύστερα από τόσα χρόνια επιστρέφουν. Οι επενδυτές κοιτάζουν εκ νέου την Ελλάδα με συμπάθεια» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί και προσθέτει: «Επομένως έπρεπε και πρέπει να γίνουν αυτές οι προσπάθειες, αλλά θα υπάρξει ανταμοιβή που σημαίνει μια Ελλάδα πιο δυνατή σε μια ευρωζώνη που έχει επιλέξει».

Αυτά δηλώνει ο θλιβερός Γάλλος στο ΑΠΕ.

Μόλις διαβάσετε ένα ακόμη ψεύδος του ανεκδιήγητου Γάλλου. Ακολουθεί η αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία που αντλήσαμε από την Καθημερινή:

Δύο εκατομμύρια Ελληνες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, ύψους 15 δισ. ευρώ. Αλλοι 420.000 έχουν «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ύψους 26 δισ. ευρώ και 305.000 επαγγελματίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια 15 δισ. ευρώ.

Η ακτινογραφία του ληξιπρόθεσμου ιδιωτικού χρέους της χώρας αποκαλύπτει ότι όλοι χρωστούν σε όλους και φυσικά όλοι μαζί στο Δημόσιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το οποίο αθροίζουν πρόσθετα χρέη 90 δισ. ευρώ. Εάν σε αυτά προστεθεί και ο δανεισμός των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, που αθροίζει «κόκκινα» δάνεια ύψους 45 δισ. ευρώ, τότε οι οφειλές του ιδιωτικού τομέα υπερβαίνουν το ΑΕΠ της χώρας και φθάνουν τα 200 δισ. ευρώ, ένα νούμερο που δεν θα μπορούσε να αποπληρωθεί στο ορατό μέλλον.

Στο μεταξύ για το 2017 η υστέρηση του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, η μετάθεση είσπραξης του ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα και οι χαμηλές εισπράξεις από τις ιδιωτικοποιήσεις δημιούργησαν «τρύπα» ύψους 1,7 δισ. ευρώ στα έσοδα του προϋπολογισμού στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου.

Την ίδια στιγμή τα 120 δις ευρώ των κόκκινων στεγαστικών δανείων γίνεται μέρα με τη μέρα θηλιά για τις τράπεζες.

Ο ανεκδιήγητος Γάλλος 7 χρόνια τώρα πουλάει το ίδιο παραμύθι με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.

Εάν διαθέταμε τον απαιτούμενο αυτοσεβασμό θα έπρεπε να είναι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη