Αν έρθεις στην Αθήνα

7615

Αν έρθεις στην Αθήνα, κοίτα να τη δεις με ευγένεια, με επιείκεια, με νοσταλγία κι ας σου είναι σαν μια άγνωστη κυρία. Έχει ακόμα ωραία μυστικά και ήσυχους τόπους, κι ας τους νομίζεις εσύ χιλιοδιαβασμένους και χιλιοπατημένους.

Αν έρθεις στην Αθήνα, ας μην είναι για κακό, για κάτι δυσάρεστο. Να είναι γιατί αποφάσισες να πιεις καφέ μαζί της, να τη δεις στα μάτια και να της αγγίξεις απαλά το χέρι. Κι εκείνη, μη νομίζεις, διακριτική και τρυφερή θα είναι μαζί σου. Αποζητά την ειρηνική συνύπαρξη και επικοινωνία κι ας έχεις την εντύπωση πως οι βιορυθμοί της ρυθμό δεν έχουν παρά μόνο presto. Αν έρθεις στην Αθήνα, φέρε μαζί σου τον δικό σου αέρα, τις δικές σου ευωδιές, θα της αρέσει. Να μην είναι άπνοο και άοσμο το σμίξιμο, ούτε η διάρκειά του μικρή. Φρόντισε να τη γεμίσεις με τα αρώματά σου, με τους δικούς σου όμορφους τρόπους και τους νοερούς σου τόπους. Εκείνη όλα τα αφομοιώνει και τα θυμάται.

Αν έρθεις στην Αθήνα, κοίτα να δεις μέσα από τη γυάλα της. Απέφυγε τα τουριστικά και τα λαμπιόνια που αναβοσβήνουν, τα τριζάτα παπούτσια και τους κορδωμένους εγωισμούς. Η πραγματική Αθήνα είναι μια όμορφη γειτονιά γεμάτη λουλούδια, νεραντζιές στα σπασμένα πεζοδρόμια, ζωγραφιστά μηνύματα στους τοίχους, κάπου ένα ραδιοφωνάκι να παίζει και ζεστό φαγάκι που ευωδιάζει από τις μικροαστικές κουζίνες.

Αν έρθεις στην Αθήνα, να τη φιλήσεις πριν πάρεις τον δρόμο της επιστροφής. Τα φιλιά και οι αγκαλιές ήταν πάντα η αδυναμία της.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°