Πως πατέρας και αδελφός Λεμπιδάκης κατάφεραν να νικήσουν τους απαγωγείς

LEMPIDAKISHandler.ashx_

Δόξα το Θεό το παιδί μου είναι ελεύθερο, είναι καλά στην υγεία του και χαιρόμαστε πολύ γι αυτό…Το παιδί μου είναι και πάλι κοντά μας…,

δηλώνει ο επιχειρηματίας Ιωάννης Λεμπιδάκης (photo) πατέρας του Μιχάλη που εάν και βρέθηκε αλυσοδεμένος και μόλις 45 κιλά είναι και πάλι ελεύθερος και στην αγκαλιά της οικογένειάς του.

Τι είναι όμως αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να νικήσει η οικογένεια τους απαγωγείς χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ;

Πέρα από την άψογη δουλειά της Αστυνομίας του νησιού με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, καταλυτικό ρόλο στο να σπάσει ο τσαμπουκάς των απαγωγέων έπαιξε και το γεγονός ότι ο πατέρας και ο αδελφός του απαχθέντος αποδείχθηκαν πολύ σκληροί κα πολύ σφιχτοί διαπραγματευτές.

Πατέρας και αδελφός κατέβασαν στα 10 εκατ. ευρώ το ποσό που ζητούσαν οι απαγωγείς από το ποσό των 100 εκατ. ευρώ που ηταν η αρχική τους απαίτηση. Κάποια στιγμή μάλιστα ανάγκασαν τους απαγωγείς να αναλογισθούν εάν θα μπορούσαν να διαβούν τον Ρουβίκωνα και από απαγωγείς να αφαιρέσουν την ζωή του θύματος και να γίνουν δολοφόνοι.

Αυτό δεν το άντεξαν οι απαγωγείς και ο χρόνος άρχισε να κυλάει σε βάρος τους. Κάθε μέρα που περνούσε έκαναν όλο και κάποιο λάθος, άρχισαν να γίνονται παραπάνω από ότι έπρεπε ομιλητικοί και όταν κάποιοι από δαύτους έπεσαν σε μπλόκο αστυνομικών χωρίς κάποιος που τους επιβάτες του αυτοκινήτου που βρισκόταν υπό έλεγχο να έχει πάνω κινητό αμέσως συγκέντρωσαν πάνω τους τις υποψίες των αστυνομικών.

Οι Λεμπιδάκηδες (πατέρας και αδελφός) με τη σειρά τους φρόντιζαν την εικόνα των σκληρών διαπραγματευτών να την μεταφέρουν ακόμη και στους αστυνομικούς για ευνόητους λόγους. Ετσι σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκαν ακόμη και για τις τιμές που έκαναν οι πλαστικές σακούλες στις οποίες επρόκειτο να τοποθετηθούν τα λύτρα των 10 εκατ. ευρώ ενώ μετά την απαγωγή με το τροχαίο η Mercedes που οδηγούσε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης πήγε σε επίσημο συνεργείο της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Από τη Mercedes μάλιστα ζητήθηκε και αυτοκίνητο αντικατάστασης όσο θα διαρκούσε η επισκευή του αυτοκινήτου του Μιχάλη Λεμπιδάκη που είχαν τρακάρει οι απαγωγείς.

Η οικογένεια προφανώς αντέδρασε με αυτό τον τρόπο για να δείξει πόσο σφιχτοί είναι με τα χρήματα και πως στην πραγματικότητα δεν διέθεταν το αρχικό υπέρογκο ποσό που ζητούσαν οι δράστες.

Ετσι πατέρας και αδελφός κατάφεραν να νικήσουν τους απαγωγείς και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης να επιστρέψει σώος στην αγκαλιά της οικογένειάς του…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη