Ένα 24ωρο στην πόλη που δεν είναι καρτ ποστάλ και ονομάζεται Αθήνα

Acropolis.original.15635-1024x683

Στην Χαριλάου Τρικούπη ανώνυμοι atenistas καβάλα σε μοτοσυκλέτα ζωντάνεψαν την ατμόσφαιρα πυροβολώντας τον φρουρό αστυνομικό με καλάσνικοφ. Λίγο πιο μακριά, στην Πατησίων άλλοι atenistas συνέχισαν να πειραματίζονται με ουσίες στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγκάζοντας την πρυτανεία να διακόψει τα μαθήματα για ένα τετράωρο.

Προηγουμένως αναρχικοί είχαν επιτεθεί στα περιπολικά που μετέφεραν τον Κώστα Γιαγτζόγλου στα δικαστήρια ενώ ανέβηκαν στον 7ο όροφο του Εφετείου πετώντας φειγβολαν κατονομάζοντας τους εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση. Όλα μέσα σε ένα 24ωρο. Welcome στην Αθήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Την Αθήνα ο δήμαρχος της Γιώργος Καμίνης με μετεφηβική ευαισθησία δηλώνει ότι «.. δεν είναι καρτ ποστάλ. Ατσαλάκωτη, αρωματική και επιτηδευμένη. Δεν έχει μικροαστική ευπρέπεια, δεν έχει τον αποστειρωμένο καθωσπρεπισμό των νεογιάπηδων. Είναι η πόλη που δείχνει τα σημάδια της νέας της ταυτότητας».

Μαζί του συμφωνούν όλα τα δεκαεξάρικα του Γκαζιού και της Κολοκοτρώνη. Οι υπόλοιποι Αθηναίοι ξέρουν ότι ζουν σε ένα maison de tolerance που δεν το επέλεξαν αλλά τους επιβλήθηκε. Από τις συμμορίες των Εξαρχείων, τους νταβατζήδες του παρεμπόριου της αυλής του ΟΠΑ και το «ευαίσθητο» κομμάτι του Τύπου που τους έχει πείσει ότι η τήρηση των νόμων που ψηφίστηκαν στην Βουλή είναι φασισμός. Ενώ η βία των κουκουλοφόρων δημοκρατία.

Του Τύπου που οι δράστες των επιθέσεων είναι πάντα νεαρά άτομα, ακόμα και όταν είναι 29χρονοι όπως ο Γιαγτζόγλου αλλά οι αστυνομικοί δεν έχουν ηλικία, πρόσωπο ή δικαίωμα στην ζωή. Μια προσέγγιση που κάποιες φορές υπαγορεύεται από ευαισθησίες αλλά πολύ πιο συχνά από τον φόβο. Όπως για παράδειγμα την περίπτωση του Γιαγτζόγλου. Στο αντιεξουσιαστικό του παλμαρέ μεταξύ άλλων αναφέρεται «το 2012 συμμετείχε σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού, προκειμένου οι καταληψίες να διαβάσουν κείμενο συμπαράστασης στους κρατούμενους για τον Επαναστατικό Αγώνα». Σημαίνει ότι κάποιοι δημοσιογράφοι τον είδαν να μπουκάρει μαζί με άλλους να λένε αυτά που θέλουν να πουν και να φεύγουν ανενόχλητοι. Και που και σήμερα ξέρουν ότι αν δεν έκανε το λάθος να στείλει την επιστολή στον Σόιμπλε, αφού οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν κάτι τέτοια διαφορετικά θα ήταν ελεύθερος. Αυτοί οι δημοσιογράφοι που είδαν τον Γιαγτζόγλου και τους κουκουλοφόρους να καταλαμβάνουν τον σταθμό και να φεύγουν με το πάσο τους, οι άλλοι που έβλεπαν στα Νέα τους αντιεξουσιαστές να καταλαμβάνουν την Μιχαλακοπούλου και να μην τους αφήνουν να μπαίνουν, οι τρίτοι στο Εθνος που είδαν τους χούλιγκαν να τους βαράνε και το περιπολικό να φεύγει πιστεύετε ότι μπορούν να ασκήσουν ανεπηρέαστοι τις υποχρεώσεις της 4ης εξουσίας; Η πείρα λέει ότι θα βγει μια copy paste ανακοίνωση «κανένας δεν πρόκειται να φιμώσει την φωνή μας» και μετά να οι περισσότεροι θα σκέφτονται δύο φορές πριν πουν ή γράψουν κάτι που θα στενοχωρήσει τα «παιδιά» στα οποία έχει εκχωρηθεί η άσκηση της νόμιμης βίας.

Στις υποχρεώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επιστρέψει το δικαίωμα της άσκησης της βίας στην κυβέρνηση που θα ψηφιστεί. Η ΝΔ του Προκόπη Παυλόπουλου, που άφησε την Αθήνα να καεί στα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν την δολοφονία του Γρηγορόπουλου ζυγίστηκε από την ιστορία και βρέθηκε ελλιπής. Ένας ολόκληρος κόσμος που βασανίστηκε από τους δυνάστες των δρόμων θέλει πίσω την πόλη του και όποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα των Αθηναίων είναι ο μικροαστισμός και να μην τους πουν νεογιάπηδες είναι βαθιά νυχτωμένος.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη