Απίδια μάντολες. Βουλιμία, μόνο βουλιμία…

filis-tpp-1024x683

Βουλιμία. Για την εξουσία. Ασίγαστη, καθώς κλείνει η κλεψύδρα του χρόνου. 1η Ιανουαρίου 2019. Η πιο εφιαλτική ημερομηνία για τους συριζαίους εάν βρίσκονται ακόμη στην εξουσία. Αλαζονεία, απληστία, ζηλοφθονία, λαγνεία, οργή, λαιμαργία, οκνηρία. Επτά θανάσιμα αμαρτήματα «βαραίνουν» εδώ και αιώνες τη χριστιανική συνείδηση και έχουν εντυπωθεί μέσω της τέχνης στην κουλτούρα ολόκληρου του δυτικού κόσμου.

Τα βρίσκουμε παντού, από τις αλληγορικές μορφές των έργων των αναγεννησιακών ζωγράφων, τη «Θεία Κωμωδία» και τους «Θρύλους του Καντέρμπουρι» ως τα έργα του Σαίξπηρ, τη σάτιρα του Μπέρτολτ Μπρεχτ και του Κουρτ Βάιλ ή, σε απολύτως σύγχρονη εκδοχή, τη δολοφονική εμμονή της ταινίας «Seven».

Η βουλιμία για την εξουσία είναι αυτή που αναγκάζει σε αντιαισθητική κωλοτούμπα τον Νίκο Φίλη ο οποίος αναγνώρισε στον Ιερώνυμο το δικαίωμα να καταδικάζει τα συλλαλητήρια κατά του ονόματος Μακεδονία.

Ο λόγος που ο Φίλης έγινε κότα έχει να κάνει  με τα σενάρια του ανασχηματισμού.
Για την Εκκλησία δηλώνει ότι έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή της για θέματα πολιτικής, ενώ για τον Πάνο Καμμένο υποστηρίζει ότι η διαφορετική του άποψη στο θέμα τον Σκοπίων «ούτε βοηθάει αλλά ούτε δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση. Μπορεί να είναι και για καλό που υπάρχει μια διαφορετική άποψη.

Απίδια μάντολες. Βουλιμία, μόνο βουλιμία…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη