Η συρταρομένη λίστα Λαγκάρντ, ο Σίλβιο που καθαρίζει γόπες και το φλερτ Στουρνάρα με τη Δικαιοσύνη

lagardestournaras

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, χωρίς να το καταλάβει και κρύβοντας το «πρόβλημα» κάτω από το χαλί φλερτάρει άθελά του στην ιδέα να βρεθεί αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη. Δεν ξέρουμε πόσες πιθανότητες έχει να σταθεί σε ένα μελλοντικό δικαστήριο το επιχείρημα ότι ο ΣΔΟΕ ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος για τον έλεγχο των 2000 και πλέον ονομάτων που εμπλέκονται στη  περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Δεν παρακολουθήσαμε ολόκληρη την πρόσφατη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και δεν ξέρουμε εάν έγινε σχετική αναφορά από τον ίδιο για το σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκονται σήμερα οι έρευνες. Όμως είναι αδιανόητο το γεγονός ότι έχουν περάσει 3 υπουργοί Οικονομικών από την πλατεία Συντάγματος κι ενώ έχουν επιβάλλει τα πιο οδυνηρά μέτρα για την πλειοψηφία των πολιτών επιμένουν να μην αξιοποιούν την περίφημη λίστα. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποίησε δύο απανωτά αγχωμένα ταξίδια στιςη ΗΠΑ και το πρόσφατο στο Ισραήλ, γνωρίζουν σε βάθος ότι από δω και στο εξής η Ελλάδα δεν πρόκειται να εξασφαλίσει «εύκολο» χρήμα από τους δανειστές της. Τόσο το ΔΝΤ, όσο και οι Γερμανοί δεν είναι διατεθειμμένοι να ξαναβάλουν το χέρι στη τσέπη ακόμη κι αν χρειασθεί να μας επιβληθεί νέο εξοντωτικό μνημόνιο. Με απλά λόγια τα λεφτά για την Ελλάδα έχουν τελειώσει και οι δανειστές θα αναζητούν άλλοθι για να μην ξαναβάλουν το χέρι στη τσέπη. Σ΄αυτή την περίπτωση οι ίδιοι θα επαναφέρουν με πολύ πιο οδυνηρό τρόπο στη επικαιρότητα το θέμα της λίστας Λαγκάρντ

-Πάρτε τα λεφτά από τους τυχόν φοροφυγάδες για να μας δείξετε ότι έχετε πρόθεση να κυνηγήσετε την φοροδιαφυγή και στη συνέχεια ελάτε να συζητήσουμε για νέο δανεισμό.

Επειδή κάτι τέτοιο θα ειπωθεί και μάλιστα πολύ σύντομα από τους δανειστές μας ας μην νιώσει έκπληξη ο σημερινός υπουργός Οικονομικών εάν ένα πρωί ο Εισαγγελέας τον εγκαλέσει για την μη αξιοποίηση της λίστας ή μάλλον για το προκλητικό θάψιμό της.

Υπενθυμίζουμε τόσο στον αρμόδιο υπουργό όσο και στον επικαφαλής του ΣΔΟΕ ότι ο διαβόητος ΑΛ Καπόνε οδηγήθηκε στη φυλακή όταν η Εφορία άρχισε να εξετάζει τα οικονομικά του. Το 1932 κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή και καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλακή και πρόστιμο 50.000 δολαρίων. Οδηγήθηκε στις φυλακές της Ατλάντα, μετά την απόρριψη της έφεσής του, και δύο χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στο Αλκατράζ. Εάν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας και Στασινόπουλος αισθάνονται σήμερα παντοδύναμοι λόγω της ανυπόληπτης αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος εκτρέφει τα ρετάλια του βαθέως ΠΑΣΟΚ) ας ρίξουν μια ματιά στην γειτονική Ιταλία, εδώ όπου ο έως πρόσφατα παντοδύναμος Μπερλουσκόνι εκλιπαρεί να καθαρίζει τις γόπες από τους δρόμους του Μιλάνου αρκεί να μην του στερήσουν ολοκληρωτικά την ελευθερία του πετώντας τον σε κάποιο ανήλιαγο κελί.

http://kourdistoportocali.com