Κατασπαράξτε τις Μαρίες !!! (απ’ όπου κι αν προέρχονται)

download

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες της αστυνομίας για να βρουν τους πραγματικούς γονείς της μικρής Μαρίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μικρή Μαρία δεν συγκαταλέγεται στα αναζητούμενα κορίτσια της λίστας της Ιντερπόλ, πράγμα που σημαίνει πως η διεθνής καριέρα του μικρού κοριτσιού θα πρέπει να περιοριστεί στα Βαλκάνια, και να πάψει να ταλαιπωρεί την διεθνή κοινή γνώμη.

Η ελληνική κοινή γνώμη πάντως έχει συγκλονιστεί τις τελευταίες ημέρες, αφού ένα ξανθό κοριτσάκι στα χέρια των Ρομά αποτελεί κόκκινη γραμμή. Τα εκατοντάδες παιδάκια στα φανάρια μπορούν να γίνουν τρομερά ενοχλητικά όσο περιμένεις να ανάψει πράσινο, αλλά η ιστορία της μικρής Μαρίας πάει πολύ.

Μόλις πριν λίγους μήνες “μας επιτέθηκαν ακόμα μία φορά οι ξένοι” όταν μεδημοσιεύματα αποκάλυπταν πως γονείς δεν μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους και τα παρατάνε. Από τότε, η ελληνική κοινωνία κοιμόταν ήσυχη, αφού  οι ευρωπαίοι ήταν “υπερβολικοί”, και κανείς δεν περίμενε πως τα παιδιά αυτά μπορεί να καταλήγουν στους γύφτους.

Μπορεί η υπόθεση της μικρής Μαρίας να ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συζητήσουμε επιτέλους το θέμα της υιοθεσίας, των δυσκολιών και των κυκλωμάτων που αντιμετωπίζει ένα παιδί μέχρι να βρεθεί σε μια ανάδοχη οικογένεια, αλλά και πολλά ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν.

Μπορεί επίσης, να γίνεται αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε πως η χώρα μας δεν έκανε τίποτα για να πραγματοποιήσει το “Εθνικό Ληξιαρχείο“, έργο για το οποίο έχει εγκρίνει κονδύλι 42 εκατ. ευρώ εδώ και 4,5 χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έκανε ενδεχόμενους ελέγχους πιο εύκολους.

Όμως όχι. Εμείς θα μιλήσουμε για τους Ρομά.

Που είναι διαφορετικοί από εμάς. Που ζουν σε συνθήκες που εμείς δεν συμφωνούμε. Που είναι βρώμικοι, μιλάνε περίεργα και δεν πληρώνουν φόρους. Που κοιμούνται σε αντίσκηνα, αλλά αγοράζουν τα αμάξια μας. Που έχουμε το χρέος να τους αλλάξουμε για να τους σώσουμε. Όπως έκαναν πριν λίγους μήνες οι χρυσαυγίτες στο Μενίδι.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός δουλεύει σε ρυθμούς που θυμίζουν αυτούς του βιαστή της Πάρου, με αποτέλεσμα οι Τζήμεροι να κάνουν πάρτυ πάνω στα μπάζα από τις χωματερές που ζουν οι Ρομά. Οι ίδιοι, όπως και χιλιάδες τηλεθεατές, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να δουν την μικρή Μαρία να διαγωνίζεται στο junior Master Chef ή στην παιδική Eurovision.

Βέβαια, όπως και τα παιδάκια των ψωνισμένων γονιών, θα πουλήσουμε και μπόλικη Μαρία. Βίντεο με την Μαρία που χορεύει. Βίντεο με τη Μαρία που παίζει. Το μόνο που μένει είναι το βίντεο με τη Μαρία που κάνει την Αλίκη.

Όπως θα πουλήσουμε και ειδήσεις με απελπισμένους γονείς που στο πρόσωπο της μικρής Μαρίας βλέπουν το χαμένο παιδάκι τους, που ποτέ δεν εντόπισε κανένα παρατηρητικό μάτι κανενός αστυνομικού, όπως συνέβη και στις περιπτώσεις δεκάδων παιδιών Ρομά που έχει καταγγελθεί πως έχουν απαχθεί.

Επίσης, κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα δεν θα υπήρχε με την παρουσία της μικρής Μαρίας στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, εάν ανάλογο θέμα δεν απασχολούσε και την γαλλική κοινή γνώμη. Οι Γάλλοι απέλασαν πρόσφατα μια οικογένεια Ρομά, και τι έχουμε εμείς να ζηλέψουμε από τους Γάλλους;

Οι Γάλλοι δεν είναι πιο ρατσιστές από εμάς, και δεν θα ανεχόμασταν ποτέ να επιτεθούν σε μια μειονότητα μόνοι τους. Την ώρα που ανοίγει ο διάλογος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την μεταναστευτική της πολιτική, τι πιο ουσιώδες από το να επιτεθούμε όλοι μαζί εμείς οι Ευρωπαίοι στους Ρομά;

Στην περίπτωση της μικρής Μαρίας μπορεί να αποδειχθεί πως έχουμε να κάνουμε με αρπαγή, υιοθεσία ή ότι άλλο “αποκαλύψει η αστυνομική έρευνα”. Στην περίπτωση της ελληνικής κοινωνίας πάντως, η αστυνομική, η επιστημονική και όλες οι κοινότητες σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Όσες έρευνες και να γίνουν, εμείς θα είμαστε έτοιμοι να κατασπαράξουμε ακόμα και το πόδι μας, αρκεί να έχουν φροντίσει πρώτα να το μαρινάρουν με την ανάλογη ποσότητα αίματος.

Καλή μας όρεξη.

http://rebeliskos.wordpress.com