Από τον Ανένδοτο στον Ανέκδοτο…

286370-wallpaper_ill67
Εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, το βράδυ της Δευτέρας για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Πασόκ. Το ίδρυμα Παπανδρέου είναι αφιερωμένο στον Αντρέα Παπανδρέου και όχι στον Γιώργο Παπανδρέου. Αν και το ίδρυμα θα ταίριαζε περισσότερο στον  Γιώργο Παπανδρέου και όχι στον Ανδρέα Παπανδρέου και παρόλο που τα ιδρύματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο ελέω κρίσης, θα έπρεπε ο Μάκης Βορίδης να μεριμνήσει ώστε να ιδρύσει ένα για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαιρέτησε τους συγκεντρωμένους οι οποίοι αρχικά κέρδισαν τις εντυπώσεις αφού τον διέκοπταν συνεχώς με αποτέλεσμα να του σπάσουν τα νεύρα. Όμως στη συνέχεια τα έκαναν σκατά ζητωκραυγάζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου αποδεικνύοντας ότι το ίδρυμα δεν το έχει ανάγκη μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και οι ψηφοφόροι του Πασόκ.
Οι συγκεντρωμένοι καλούσαν τον Γιώργο Παπανδρέου να επιστρέψει ώστε να φύγει η Δεξιά. Όμως παρεξηγήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού άμα φύγει η Δεξιά θα πρέπει να φύγει και ο ίδιος. Γιαυτό άλλωστε συνεργάστηκε με τη Δεξιά. Για να μην φύγει. Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε νωρίς.
Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Πασόκ. Θα ακολουθήσουν και άλλες γιατί η χαρά του λαού για την ίδρυση του Πασόκ είναι απερίγραπτη. Αν μπορούσαν θα γιόρταζαν κάθε μέρα αλλά δεν μπορούν γιατί έχουν και δουλειές να κάνουν.
Η έκθεση – αφιέρωμα του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στον ιδρυτή του Πασόκ έχει τίτλο “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή” που ακούγεται σαν ανέκδοτο 40 χρόνια αργότερα.