ΠΑΣΟΚ: Πέντε χρονάκια ακόμη για τη σύνταξη

286370-wallpaper_ill67

Τα 40 του χρόνια κλείνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού στους χιλιάδες υποστηρικτές του κόμματος οι οποίοι ντρέπονται να πουν ότι και στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν το Κίνημα.

Τα γενέθλια σημάδεψαν μερικοί πληρωμένοι (ή μη) κλακαδόροι του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι έβρισαν τον Βαγγέλη Βενιζέλο και ζήτησαν από τον ΓΑΠ να πετάξει τη δεξιά στη θάλασσα και να σώσει ξανά τη χώρα.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν απάντησε στα γιουχαρίσματα, διότι δεν βρισκόταν σε ελεγχόμενο χώρο και η εκδήλωση θα γινόταν ροντέο. Έριξε όμως κάτι θανατηφόρα βλέμματα στον Γιωργάκη, τον οποίο ξεματιάζουν εδώ και 20 ώρες τρεις παλιές συντρόφισσες του πατέρα του.

Σύμφωνα με τους περισσότερους πολιτικούς ψυχολόγους, το ΠΑΣΟΚ περνά την κρίση των 40. Αναγνωρίζει ότι τα ανέμελα χρόνια πέρασαν και πως πλέον περνά με γοργούς ρυθμούς στο κατώφλι της τρίτης ηλικίας.

Αυτό δεν μπορούν να το χωνέψουν πολύ εύκολα οι οπαδοί του, ακόμη κι αν οι περισσότεροι έχουν πατήσει τα 60. Τρομάζουν μπροστά στο φάσμα να ξαναζήσουν τη μελαγχολία των 40.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ελπίδα. Το ΠΑΣΟΚ απέχει μόλις πέντε χρόνια από τη σύνταξη που το ίδιο εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία στο κομματικό του πελατολόγιο εδώ και πολλές δεκαετίες.

Σε αυτό ελπίζουμε όλοι εμείς που απορούμε γιατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Να βγει στη σύνταξη, να τα παρατήσει, και να ξεκινήσει καριέρα στο γκολφ. Εκτός κι αν προλάβει και μπει πριν τα 45 στη φυλακή.    πολύφημος 2.0