Έχουν πολύ πλάκα όταν τους ακούς

Παρακολουθώ χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον τις συζητήσεις γύρω από τις εκλογές που έρχονται μετά την ψήφιση του προέδρου της δημοκρατίας, σε συνδυασμό με το νέο μνημόνιο που κι αυτό θα έρθει λίγο πριν κλείσει ο χρόνος.

Και δεν έχει πλέον κανένα ενδιαφέρον αυτή η πολιτική συζήτηση καθώς όλοι γνωρίζουμε πως κι ο διάολος να σπάσει το πόδι του, τα δύο κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα πριν από τέσσερα χρόνια θα συνεχίσουν να κερδίζουν τουλάχιστον το 25% των ψηφοφόρων.

Κι αν δίπλα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βάλουμε τα ποσοστά του Ποταμιού, τότε το σύνολο φτάνει με μεγάλη ευκολία στο 30%.

Έχω βρεθεί σε διάφορες συζητήσεις παλαιοπασόκων τα τελευταία χρόνια. Το αστείο με αυτούς τους ανθρώπους είναι πως ντρέπονται που είναι ακόμη ΠΑΣΟΚ, όμως προσπαθούν να το ξεχάσουν παρηγορώντας ο ένας τον άλλο με την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάνε για σάπιο ΠΑΣΟΚ που πήγε με φόρα στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που πρόεδρος του κόμματος τους είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Έχουν πολύ πλάκα όταν τους ακούς να απενοχοποιούν τους εαυτούς τους επειδή ο Τσίπρας μαζεύει στελέχη του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ο Τσουκάτος κυκλοφορεί ακόμη στα συνέδρια του κόμματος τους.

Οι νεοδημοκράτες από την άλλη είναι μια πιο περίεργη κατάσταση. Κι αυτό γιατί οι κλασσικοί ψηφοφόροι του κόμματος που ζουν στην Αθήνα –τουλάχιστον όσοι από αυτούς έχω μιλήσει- ντρέπονται που τους εκπροσωπούν ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, αλλά επιλέγουν να ασχολούνται κι αυτοί με την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνώντας ότι συγκυβερνούν με τον Βενιζέλο και δέχονται στο υπουργείο Οικονομικών τους ανθρώπους του Σημίτη.

Ακόμη πιο διασκεδαστικό είναι όταν προσπαθούν να ερμηνεύσουν το λόγο για τον οποίο ο Κωστάκης ο Καραμανλής το έχει βουλώσει από το 2009, αλλά και τις αντιδράσεις της Ντόρας η οποία θέλει να δει παλουκωμένο τον Σαμαρά στην πλατεία Συντάγματος, αλλά δεν το λέει παραέξω γιατί είναι κατά της βίας.

Οι νεοδημοκράτες πέρασαν μερικά ζόρια από τις πινακίδες του Λιάπη, όμως στην πορεία συνήλθαν, καθώς βρίσκονται σε τέτοιο σημεία απελπισίας που πολλοί από αυτούς θεωρούν ότι η σωτηρία του κόμματος δεν είναι ένας ημιτασιόν φασίστας που έχει πάρε δώσε με χουντικούς και χρυσαυγίτες –ο Σαμαράς- αλλά ένας πραγματικός φασίστας· ο Βορίδης.

Όλα αυτά τα όμορφα συμβαίνουν, την ώρα που ο κόσμος είναι έτοιμος να ξαναστείλει τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά και τους ανθρώπους του Σημίτη στη βουλή, ακόμη κι αν αυτοί δεν είναι το πρώτο κόμμα.

Είναι πραγματικό θαύμα ότι τα κόμματα που διέλυσαν τη χώρα είναι μετά από τέσσερα χρόνια ακόμη ζωντανά.

Ακόμη μεγαλύτερο θαύμα είναι ότι, ενώ οι περισσότεροι λένε πως η τηλεόραση μας φλομώνει στο ψέμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης φέρεται να κερδίζει ένα ποσοστό που μπορεί να φτάσει και το 6%.

Για να μη βάλω μέσα και τους ναζί, οι οποίοι παγιώνονται στο 6-7%, όσες σβάστικες κι αν δείξουν οι εφημερίδες και τα κανάλια.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι τηλεπερσόνες και οι ναζί είναι παιδιά των δύο κομμάτων. Μεγαλούργησαν ο καθένας στον τομέα του υπό την ανοχή του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα κανείς δεν αμφισβητεί ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή.

Ο Μπαλτάκος και το βίντεο του αλλά και το παρελθόν των διάφορων Θεοδωράκηδων μιλά από μόνο του.

Άλλωστε, έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι ο Έλληνας γουστάρει να τον φλομώνουν στο ψέμα. Νομίζει ακόμη ότι ήταν αυτός που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στον πλανήτη, κι ελπίζει πως με έναν μαγικό τρόπο ο Βενιζέλος θα πάψει να είναι Βενιζέλος και θα γίνει ένας άλλος άνθρωπος που θα σκέφτεται το καλό του κόσμου κι όχι των τραπεζιτών κι ο Σαμαράς θα είναι φασίστας μόνο με τους κομμουνιστές κι όχι με τους υπόλοιπους.

Το φοβερό όμως είναι ότι όποιον πασόκο κι αν ρωτήσεις, θα έχει να σου πει έναν κακό λόγο για τον Βενιζέλο. Το ίδιο συμβαίνει με τους νεοδημοκράτες και τον Σαμαρά.

Κι όμως, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος παραμένουν οι δύο άνθρωποι που διοικούν την Ελλάδα, κι είναι σχεδόν σίγουροι ότι ο ψηφοφόρος θα τους κάνει ξανά το χατίρι και θα τους στείλει και πάλι στην κυβέρνηση. Αν όχι στις επόμενες, τότε σίγουρα στις μεθεπόμενες εκλογές.

Κι αυτό γιατί έχουν όλοι καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ γέμισε με πασόκους, κι ότι όλοι οι φασίστες της ΝΔ κατέληξαν στην χρυσή αυγή γιατί πίσω έχουν μείνει μόνο οι δημοκράτες.

Ένα ψέμα το οποίο κρύβεται πίσω από τη μια και μοναδική αλήθεια. Ο Έλληνας ήταν, είναι, και θα παραμείνει ερωτευμένος με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Κι αν δεν πιστεύετε εμένα, ρωτήστε όσους πρώην πασόκους και νεοδημοκράτες γνωρίζετε, τι θα ψήφιζαν αν γύριζαν σήμερα στην αρχηγεία των κομμάτων τους ο Παπανδρέου κι ο Καραμανλής.    πολύφημος 2.0