Δεν αναγνωρίζουμε κανένα προαπαιτούμενο, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες!!!

Την πεποίθησή του ότι αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που κατατίθεται στη βουλή εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του κομματικού του ακροατηρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την επιλογή της να ονομάσει «γελοιωδώς το τελευταίο κύμα προαπαιτούμενων, έξοδο από το μνημόνιο». Παράλληλα εκτίμησε ότι δεν έχει σκοπό να αφήσει τίποτα όρθιο και επιδιώκει να δέσει τα χέρια της επερχόμενης κυβέρνησης ώστε να ακολουθήσει την ίδια πολιτική «καταστροφής» όπως την χαρακτήρισε. Επ’ αυτού διατράνωσε πως η «κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα, ούτε τίποτε απ’ όσα αυτή τη στιγμή σε διάφορα μέτωπα επιχειρείται να επιβληθούν». Υπενθύμισε ότι βασική επιδίωξη του κόμματός του, είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγγράψει στον προϋπολογισμό το οφειλόμενο κατοχικό δάνειο.

Αυστηρό μήνυμα μέσω Λένιν στους αμφισβητίες

Εκτενής ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη στρατηγική των συμμαχιών που θα ακολουθήσει εφεξής ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε θα χτιστούν χωρίς επιπολαιότητες αλλά και χωρίς φοβίες και παραπέμποντας σε ρήση του Λένιν απάντησε εμμέσως στην αμφισβήτηση της Αριστερής Πτέρυγας, λέγοντας χαρακτηριστικά «υπάρχουν στιγμές που πρέπει να διευρύνουμε τα μέτωπα της πάλης ακόμη και με συμμάχους που μας φαίνονται ασταθείς, ταλαντευόμενοι, όχι αρκετά δυνατοί και αποφασισμένοι για να αντέξουν την πορεία μέχρι το τέλος».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες που θα ενώσουν τους επίδοξους κυβερνητικούς του συμμάχους, όπως π.χ. το καλοκαίρι στο θέμα της διάσπασης της μικρής ΔΕΗ και των αιγιαλών.

http://kourdistoportocali.com/post/39344/podemos