Αγαπητέ Αλέξη

pitsirikos-logo

Αγαπητέ Αλέξη!
Σήμερα ανέλαβες πρωθυπουργός. Δε σε γνωρίζω και δεν σε ψήφισα, οπότε πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν με ποιο δικαίωμα μιλάω. Μα με το δικαίωμα που εσύ μου έδωσες.

Είχες πει-ζητήσει σε συνέντευξη σου ότι θέλεις τον λαό ενεργό να συμμετέχει. Ε, αυτό κάνω τώρα και εγώ.

Από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχα με πολλούς ψηφοφόρους σου -κάποιους τους έπεισα και εγώ να σε ψηφίσουν μιας και αυτό που ψήφισα εγώ θεωρείτο χαμένη ψήφος και δε το συζητούσαν καν-, παρατήρησα τον ενδοιασμό σε συνδυασμό με την συγκρατημένη ελπίδα που είχαν.

Αυτό ακριβώς θέλω να σου επισημάνω. Οι περισσότεροι ψήφοι που πήρες θα πρέπει να τους θεωρείς «ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ».

Αυτό ήταν τεράστιο επιχείρημα υπέρ σου. Είναι όμως και κάτι που πρέπει να κρατάει εσένα και το επιτελείο σου σε εγρήγορση.

Όλοι ξέρουν ότι κάποια από αυτά που υποσχέθηκες μάλλον δεν θα γίνουν, και παρόλα αυτά σε ψήφισαν για να φύγει η ακροδεξιά συμμορία της Νέα Τρομοκρατίας (Χρυσής Δημοκρατίας, Νέας Αυγής, Νέα Δημοπρασία όπως θες πες το) με το ΜΠΑΤΣΟΚ.

Αν όμως δεν κάνεις τίποτα και αντίθετα κινηθείς στην ίδια πορεία με τους προκατόχους σου, θα πας από εκεί που ήρθες και ακόμα πιο χαμηλά (2-3%).

Νομίζω ότι θα κριθείς πιο αυστηρά από όλους τους προηγούμενους.

Υ.Γ.: Αν και δε θεωρώ ότι κάνω κριτική, πώς θα μπορούσα άλλωστε αφού μόλις ανέλαβες, σου θυμίζω ότι είχες πει πάλι σε συνέντευξή σου ότι η καλοπροαίρετη κριτική είναι αναγκαία και ευπρόσδεκτη.
Υ.Γ.2: Να λέμε και τα καλά. Αν και Χ.Ο. χάρηκα που έδωσες πολιτικό όρκο αντί να μας κοροϊδέψεις και εσύ. Ανεξιθρησκία έχουμε(;) άλλωστε!

Νεκτάριος

(Αγαπητέ Νεκτάριε, νομίζω πως θα το διαβάσει ο Αλέξης Τσίπρας. Μου είχε πει πως διαβάζει το μπλογκ μου, αν κι εγώ το είχα καταλάβει πριν μου το πει. Βέβαια, τώρα δεν ξέρω αν θα έχει χρόνο να διαβάζει μπλογκ. Πάντως, βρε Νεκτάριε κι εσύ, από τα μούτρα τον πήρες τον άνθρωπο. Ούτε καλή επιτυχία δεν του είπες. Αλλά δεν πειράζει, έτσι είστε εσείς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: άγριοι. Να είσαι καλά.)     Αγαπητέ Αλέξη

pitsirikos-logo