ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ζητάνε απο τους βουλευτες να επιστρέψουν τον μισθό του Ιανουαρίου, επειδή δεν ψήφισαν για προεδρο!!

images

 

Σήμερα το μεσημέρι έφτασε επιστολή της Διεύθυνσης Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων, με την οποία γνωστοποιείται στους βουλευτές ότι θα πρέπει να επιστρέψουν την προκαταβληθείσα αποζημίωση για τον Ιανουάριο του 2015, εντός 10 ημερών.

Μετά την τρίτη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Βουλή διαλύθηκε με Προεδρικό Διάταγμα μετά από δύο μέρες, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Οι βουλευτές καλούνται να επιστρέψουν την αποζημίωση του Ιανουαρίου ο οποίος έχει καταβληθεί ήδη, προκαταβολικά, καθώς οι διαδικασίες ξεκινούν πάντοτε στις 23 του προηγούμενου μηνός.

Καθώς στις 23 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η δεύτερη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούσε να προδικάσει το αποτέλεσμα της τρίτης, πιστώθηκε η βουλευτή αποζημίωση του επόμενου μήνα. Η Βουλή μετά την τρίτη και άκαρπη ψηφοφορία, η Βουλή διαλύθηκε και σήμερα απέστειλε επιστολή στους βουλευτές στην οποία περιγράφεται το σκεπτικό:

«Κατόπιν αυτών καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο η προκαταβληθείσα βουλευτική σας. Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί συνίσταται στο καθαρό ποσό της βουλευτική σας αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που τυχόν έχετε λάβει, καθώς και τυχόν υπολοίπου αχρεωσθήτως καταβληθέντων που θα σας παρακρατούνταν σε δόσεις, εάν συνεχίζατε να έχετε τη βουλευτική ιδιότητα.

Το ανωτέρω ποσόν θα πρέπει να καταβληθεί εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας ως αχρεωσθήτως καταβληθέν, με τραπεζική επιταγή υπέρ Ελληνικού Δημοσίου, σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της επικεάτειας. […] Από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι το συνολικό ποσόν που πρέπει να επιστρέψετε και να αποδοθεί ως αχρεωσθήτως καταβληθέν, ανέρχεται σε 6.099,54 Ευρώ».   olympiada