Νέο κύμα φτωχοποίησης θα πλήξει την Ελλάδα – Ακόμη και στο θετικό σενάριο της αξιολόγησης η χρεοκοπία είναι ορατή

wpid-wp-1456726220352.jpeg

Όταν οι άλλοι θα παγιδευτούν στην πλασματική εικόνα του φτιασιδώματος που θα επιχειρηθεί προσεχώς εσείς να θυμάστε….όλα αυτά είναι μια εικονική πραγματικότητα τα χειρότερα είναι ακόμη εμπρός.

Ποια είναι η μεγάλη εικόνα;
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει;
Αν υπάρξει θετική αξιολόγηση της οικονομίας η Ελλάδα θα έχει περάσει τον κάβο και θα πορεύεται με ασφάλεια, μηδενίζοντας την πιθανότητα χρεοκοπίας;
Σήμερα θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε την άποψη μας για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα γεγονότα στην Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη όχι ένα μοιραίο σενάριο δηλαδή να αποτύχει η αξιολόγηση αλλά το σενάριο ότι θα πετύχει η αξιολόγηση.
Θα προσπαθήσουμε να αποτιμήσουμε τις μελλοντικές εξελίξεις με την παράμετρο ότι η αξιολόγηση θα είναι θετική.
Σε αυτή την περίπτωση θα συμβούν πολλά θετικά μαζί καθώς οι αμερικανοί και οι ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν να συγκαλύψουν το μιασμένο πρόσωπο της Ελλάδος.
Θα την παρουσιάσουν ως μια οικονομία που ανακάμπτει, που μπορεί να τα καταφέρει.
Θα βομβαρδίσουν την χώρα με ποσοτική χαλάρωση, τα ομόλογα θα σημειώσουν ράλι θα δούμε τιμές στις 101 με 102 μονάδες βάσης και αποδόσεις 3%.
Θα δούμε το χρηματιστήριο στις 650 μονάδες, τις τράπεζες σε ράλι, την ΕΚΤ να στηρίζει, τους οίκους αξιολόγησης να αναβαθμίζουν την οικονομία.
Θα δούμε ένα μπαράζ φτιασιδώματος της οικονομίας και της αγοράς.
Υπό αυτό το πρίσμα γιατί τα πράγματα θα πάνε χειρότερα;
Γιατί θα πάνε χειρότερα αφού υπάρχει σχέδιο να ωραιοποιήσουν την κατάσταση οι ξένοι και ειδικά οι ευρωπαίοι σύμμαχοι μας;
Ο λογαριασμός δεν βγαίνει.
Το τρίτο μνημόνιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί ενώ ταυτόχρονα η ΕΕ δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί μια βιώσιμη λύση για το χρέος.
Θα μας ξευτιλίσουν ως χώρα με μια ποταπή και μιαρή δήθεν λύση της επιμήκυνσης κατά 7,5 ή 17,5 χρόνια ενώ αν θέλουμε μείωση επιτοκίων θα λάβουμε και νέα μέτρα.
Όμως το μεγάλο έγκλημα, το μεγάλο λάθος συντελείται αυτή την περίοδο όπου συνδέεται το προσφυγικό με την αξιολόγηση.
Δύο παντελώς διαφορετικά προβλήματα η Ελλάδα προσπαθεί να τα ενώσει ώστε να πετύχει μια υποτυπώδη λύση, να κερδίσει χρόνο η κυβερνώσα παράταξη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει, είτε σε 3 μήνες είτε σε 6 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει και το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ θορυβώδες.
Κάποια στιγμή και εν μέσω αυτής της πλασματικής ευφορίας που θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν θα αρχίσουν να σκάνε πάλι τα αδιέξοδα.
Θα συνειδητοποιούν όλοι ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει και έντρομοι θα αναζητούν λύσεις.
Ίσως τότε η χώρα προσφύγει στην λύση της συγκυβέρνησης ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, υποστηρίζουν πολλοί.
Μα αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό είναι ότι για το αδιέξοδο δεν ευθύνονται τα κόμματα αλλά το μείγμα της πολιτικής.
Κάποια στιγμή θα συζητάμε πάλι για χρεοκοπία και Grexit και όταν θα συμβεί αυτό δεν θα υπάρχουν εναλλακτικές ή θα δεχθούμε νέο ισχυρό σοκ εσωτερικής υποτίμησης μεγάλης κλίμακας ή δραχμή και όποιος διασωθεί από το χάος.
Η περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας είναι μονόδρομος, ότι και να συμβεί θα καταστούμε φτωχότερη ως κοινωνία.
Τα χειρότερα είναι ακόμη εμπρός.
Όταν οι άλλοι θα παγιδευτούν στην πλασματική εικόνα του φτιασιδώματος που θα επιχειρηθεί προσεχώς εσείς να θυμάστε….όλα αυτά είναι μια εικονική πραγματικότητα τα χειρότερα είναι ακόμη εμπρός.

image

www.bankingnews.gr