Mεγάλωσα σε μια κακόφημη συνοικία του Los Angeles

wpid-wp-1456725631323.jpeg

Μεγάλωσε ανάμεσα σε ανθρώπους εθισμένους σε ναρκωτικά και πόρνες, βιώνοντας μία σκληρή πραγματικότητα από την οποία θέλησε να δραπετεύσει. Διέξοδος του, η υποκριτική. Όπως είπε σε παλαιότερη συνέντευξή του στους Los Angeles Times στη γειτονιά του Λος Αντζελες που έζησε σαν παιδί δρούσε ένα μεγάλο κύκλωμα πορνείας και τα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής του σημαδεύτηκαν από το έγκλημα και τη βία που βρισκόταν παντού γύρω του. «Αλήθεια ήταν σαν τον ”Ταξιτζή” του Σκορσέζε από πολλές απόψεις. Μεγάλωσα πολύ φτωχικά και είδα την άλλη όψη του νομίσματος».

image

Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στα σχολεία της περιοχής. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θυμήθηκε την πρώτη του ημέρα στο σχολείο και το περιστατικό που του άλλαξε τη ζωή: «Την πρώτη μέρα στο σχολείο έφαγα ξύλο. Το γεγονός αυτό ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο που είχα ποτέ στη ζωή μου. Ημουν 15 χρόνων όταν πήγα στη μητέρα μου και της είπα θέλω να γίνω ηθοποιός. Σε παρακαλώ πήγαινέ με σε οντισιόν. Θέλω να ξεφύγω από το δημόσιο σχολείο».

Ωστόσο δεν αποποιείται το παρελθόν του, που όπως εξομολογήθηκε διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του και τον βοήθησε να απέχει από τα ναρκωτικά: «Δεν το ‘χω κάνει ποτέ. Και αυτό γιατί τα ναρκωτικά υπήρχαν κυριολεκτικά μπροστά μου κάθε μέρα από τότε που ήμουν δύο, τριών και τεσσάρων χρόνων. Οπότε το Χόλιγουντ για μένα ήταν σαν μια βόλτα στο πάρκο! Φυσικά πηγαίνω στα πάρτι και τα ναρκωτικά είναι εκεί και υπάρχει πάντα ο πειρασμός. Ομως το Χόλιγουντ είναι ένας ρευστός και ευμετάβλητος χώρος όπου διάφοροι καλλιτέχνες εισέρχονται και προσπαθούν να ανήκουν σε αυτόν. Αρκετοί από αυτούς είναι εξαιρετικά ευάλωτοι. Και έχω δει πολλούς να καταστρέφονται εξαιτίας αυτού του πράγματος» είπε.

«Είμαι πολύ τυχερός που έχω πετύχει πολλά από τα πράγματα που ονειρευόμουν να κάνω όταν ήμουν μικρός», θα πει μιλώντας στην Ellen DeGeneres.

-Στο τέλος όμως, δεν είναι τα χρήματα και η επιτυχία που σε κάνουν, ευτυχισμένο- πραγματικά το πιστεύω αυτό».

Μοιράστηκε με τους τηλεθεατές μια προσωπική ιστορία που δεν θα ξεχάσει ποτέ, όταν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης για τη Ρωσία εξερράγη η μηχανή του αεροπλάνου.

«Κοιτούσα έξω από το παράθυρο και είδα ότι είχε τυλιχτεί στις φλόγες», είπε και άρχισε να μιμείται την προφορά μιας εκ των αεροσυνοδών της συγκεκριμένης πτήσης και η αφήγησή του ήταν απλά ξεκαρδιστική.

«Κανένας άλλος δεν είχε δει την έκρηξη και δεν έκαναν τίποτα. Και εγώ φώναζα “μα τι στο καλό συμβαίνει;”. Τότε ήρθε η αεροσυνοδός και είπε “από ότι φαίνεται έχουμε ένα μικρό προβληματάκι εδώ”. Τότε ένας Ρώσος την ρώτησε “ποιο είναι το πρόβλημα;” και αυτή του απάντησε “χάσαμε μια από τις μηχανές μας”, “πόσες μηχανές είχαμε;” ρωτάει ξανά ο Ρώσος και εκείνη του απαντά: “είχαμε δύο και τώρα έχουμε μια…”», είπε ο 41χρονος.

image

http://kourdistoportocali.com/magazine/kp-215/