Πασάδες στα Γιάννενα οι τοπικοί άρχοντες

Aristotelis_Onasis

Πασάδες στα Γιάννενα οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής.

Ο πρώην Διευθυντής της Σχολής δεν προσέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας ώστε να ζητήσει την παρέμβαση της Αστυνομίας παρότι μέσα στη Σχολή σύμφωνα με τα καταγγελόμενα είχε κινδυνέψει η ζωή του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη από την βιαιότητα των κακοποιήσεων που δεχόταν.

Εάν είχε προσφύγει θα αρκούσε η καταγραφή και μόνο του συμβάντος ώστε σήμερα οι ηθικοί αυτοουργοί να βρίσκονται σε δεινή θέση.

Πάμε παρακάτω.

Από την 6η Φεβρουαρίου που εξαφανίστηκε ο Βαγγέλης άφησαν να περάσουν 40 μέρες ώστε να ανακαλυφθεί τυχαία το πτώμα 800 μέτρα από την Σχολή του.

Εάν ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και η Διοικητής της Αστυνομικού Τμήματος καλούσαν την δεύτερη Κυριακή της εξαφάνισης (για παράδειγμα) τους κατοίκους του Νομού να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην Γαλακτοκομική Σχολή ώστε να αναζητήσουν τον Βαγγέλη και μαζευόντουσαν 3.000-5.000 άτομα.

Αυτό και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων μιας ιστορικής περιοχής της χώρας μας θα έδειχνε και το σώμα του παιδιού θα είχε εντοπιστεί πιο νωρίς, ώστε να είναι λίγο πιο ήπιος ο Γολγοθάς για την οικογένειά του.

Δεν το έπραξαν.

Και αναρωτιέται κανείς: Εάν επρόκειτο για προεκλογική συγκέντρωση ή υποδοχή κάποιου πολιτικού φιρφιρίκου θα είχαν σπεύσει όλοι οι βαρύγδουποι παράγοντες-αυτοί οι εν δυνάμει Τζον Κέννεντι-να κινητοποιήσουν τους κατοίκους ναι ή όχι;

Αλλά βλέπεις ο Βαγγέλης ήταν ένα 20χρονο παιδί που η οικογένειά του δεν είχε και τα «μέσα» σ΄ αυτή εδώ την χρεοκοπημένη Κολομβία των πάσης φύσεως φιρφιρίκων.