Θέμα παγίδα στις Πανελλήνιες

wpid-20150417085416

Ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2015, σκορπίζοντας άγχος σε χιλιάδες μαθητές αλλά και ανακούφιση σε εκατομμύρια Έλληνες, που δεν συμμετέχουν σε αυτές.

Σκέψου να ζεις σήμερα στην χρεοκοπημένη Ελλάδα και να πρέπει να διαγωνιστείς και στις Πανελλήνιες. Το αμέσως χειρότερο είναι να σου βγάζουν τα νύχια με τανάλια.

Το θέμα της Έκθεσης αφορούσε τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, αφού έχουμε κολλήσει στο παρελθόν και δεν λέμε να ξεκολλήσουμε με τίποτα.

Το θέμα της αξιοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ήταν αναμενόμενο, αφού σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Δηλαδή, ευτυχώς που δεν έγραφαν Έκθεση αύριο οι μαθητές γιατί αύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας, οπότε οι μαθητές θα έπρεπε να γράψουν για τα πλεονεκτήματα του ίκτερου και της νεφρικής ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με τους καθηγητές του φροντιστηρίου «Παραπαιδεία», το θέμα της Έκθεσης έκρυβε παγίδες, αφού οι μαθητές έπρεπε να συμπεριλάβουν στην πολιτιστική μας κληρονομιά και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.

Οι μαθητές έπρεπε να γράψουν για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και για τη μόνιμη επιστροφή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην Ελλάδα.

Όσοι μαθητές δεν έγραψαν για την Αγία Βαρβάρα, θα μηδενιστούν και δεν θα περάσουν στο πανεπιστήμιο, οπότε θα φύγουν στο εξωτερικό για δουλειά, σπουδές και διασκέδαση, ενώ οι επιτυχόντες θα μείνουν εδώ και θα βάλουν τα πτυχία τους σε κάποιο σημείο του σώματός τους, το οποίο δεν θα ήθελα να αναφέρω.

Θέμα παγίδα στις Πανελλήνιες