Παιχνίδια ασύλου

wpid-wp-1459200765185.jpeg

Σκέψεις για την διενέργεια ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την παροχή ασύλου στους πρόσφυγες κάνουν στην κυβέρνηση, στον απόηχο της πρότασης Μάρδα. Η κυβέρνηση, αφού κατήγγειλε όσους παίζουν παιχνίδια σε βάρος των προσφύγων, προχωράει αποφασιστικά στις business. Η ιδέα του υφυπουργού για το «οικονομικό προφίλ» των προσφύγων αρχικά μπορεί να σκόρπισε εκνευρισμό στην κυβέρνηση, όμως μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, βρέθηκε η χρυσή λύση που θα άρει το αδιέξοδο του προσφυγικού.

Ο διαγωνισμός θα λέγεται «Leave your money in Greece to live the myth of Europe» και αναμένεται να αντιμετωπίσει όχι μόνο τα προβλήματα του προσφυγικού, αλλά και αυτά της οικονομικής μετανάστευσης.

Βλέπετε, η αρχική ιδέα του κ. Μάρδα προβλέπει πως εάν κάποιος πρόσφυγας έχει 250.000 ευρώ θα μπορεί να εξασφαλίσει όχι μόνο την πολυπόθητη άδεια, αλλά θα τυγχάνει ευνοϊκών ρυθμίσεων για να επενδύσει τα χρήματά του στη χώρα.

Τι γίνεται όμως με τις περιπτώσεις των προσφύγων και μεταναστών που δεν κατέχουν τα αντίστοιχα ποσά;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, την λύση αυτού του γρίφου έχουν αναλάβει να λύσουν οι τράπεζες. Οι πυλώνες της ελληνικής οικονομίας δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητες μπροστά σε αυτήν την ευκαιρία, και ήδη έχουν προχωρήσει στην κατάστρωση σχεδίων.

Οι πρόσφυγες που έχουν καταθέσεις, σεβαστές μεν αλλά μικρότερες από το διακοσοπενηντάρι, θα έχουν την δυνατότητα να δανειστούν το ποσό που υπολείπεται του προαπαιτούμενου, ώστε να το ρίξουν ακολούθως στην ελληνική οικονομία.

Όμως το σχέδιο Μάρδα για την ανακούφιση της προσφυγικής κρίσης δεν τελειώνει εδώ. Για τους (ελάχιστους) πρόσφυγες που δεν έχουν κάποια οικονομική επιφάνεια (αφού περίμεναν την πρόσκληση του Μάρδα για να εγκαταλείψουν τις εστίες πολέμου), καθώς και για τους οικονομικούς μετανάστες, θα προβλέπονται ειδικές οικονομικές ζώνες όπου θα μπορούν να «δουλέψουν» το άσυλό τους.

Την διοργάνωση του διαγωνισμού παροχής ασύλου θα αναλάβει ο Δημήτρης Μάρδας από κοινού με αντιπροσωπεία της ΝουΔου, του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων και της Χρυσής Αυγής, ενώ ρόλο συμβούλου θα παίξει και ο παπάς. Το βαρύ φορτίο που έχει στις πλάτες του ο υπουργός Επικρατείας δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί και με αυτόν τον διαγωνισμό. Έτσι, τον ρόλο του θα αναλάβουν διάφοροι άλλοι παπάδες, διακεκριμένοι για την αγάπη τους στον συνάνθρωπο και την προσφορά σε όποιον έχει ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραπάνω ιδέα σκόρπισε ενθουσιασμό στις Βρυξέλλες, ενώ από την Φρανκφούρτη ο Ντράγκι δεν έχει σταματήσει να τηλεφωνεί στις ελληνικές τράπεζες, καθώς θα ήθελε πολύ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και η ΕΚΤ του. Ακόμη, η πρόταση Μάρδα έχει ήδη συγκλονίσει τους εταίρους από την Βόρεια Ευρώπη. Η Deutsche Bank δηλώνει κατενθουσιασμένη, η Bayer συγκινημένη, ενώ η Siemens έχει ήδη έτοιμο το πρώτο μακέτο.

Για την αποφυγή των όποιων παρεξηγήσεων, γίνεται επίσης γνωστό πως για να συμμετάσχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στον διαγωνισμό, θα απαιτείται η έγγραφη συναίνεση τους.

Εντάξει, μην μας πουν και εκμεταλλευτές…

image

https://rebeliskos.wordpress.com/2016/03/28