Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η μονταζιέρα μένει…

SavedPicture-2015624161524.jpg

Μήπως τελικά στο Μαξίμου υπάρχει όντως μονταζιέρα, και απλώς αλλάζει κάθε φορά ο χειριστής της; Δεν εξηγείται αλλιώς ούτε η ταχύτητα, ούτε η αποτελεσματικότητα με την οποία εξακολουθεί να λειτουργεί η μονταζιέρα των ειδήσεων, ακόμη και μετά την πρόσφατη αλλαγή φρουράς στο Μαξίμου…

Τη μια μέρα ο Πάνος Σκουρλέτης τόλμησε να εκστομίσει ότι η όποια συμφωνία με τους εταίρους οφείλει τουλάχιστον να είναι «υπερασπίσιμη», την άλλη μέρα είδε να οργιάζουν τα (πανομοιότυπα) ρεπορτάζ για το δήθεν υπέρογκο κόστος της ανακαίνισης του γραφείου του. Τη μια μέρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε τη διαφωνία της με την επιλογή του Λ. Ταγματάρχη στην ΕΡΤ, λίγες μέρες μετά εμβρόντητοι οι παριστάμενοι στη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορήθηκαν από τα μίντια ότι ο Τσίπρας «μάλωσε» τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μπροστά τους! Μπορεί ο ίδιος ο Τσίπρας να διέψευσε τις πληροφορίες, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι οι δημοσιογράφοι δεν είχαν φανταστεί την «είδηση». Τους είχε μοιραστεί από «πηγές του Μαξίμου».

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Αν η μονταζιέρα της ΝΔ στόχευε στην «εξόντωση» της τότε αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε αντιμνημονιακής φωνής, η «πρώτη φορά αριστερή» μονταζιέρα έχει στο στόχαστρο κυρίως τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό δεν εξηγείται εύκολα. Ή μήπως εξηγείται;

Ο εξηντάχρονος δημοσιογράφος Θεόδωρος Μιχόπουλος δεν ήταν ευρύτερα γνωστός ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2012. Αναλαμβάνοντας την προεκλογική καμπάνια του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Δήμο της Αθήνας, πιστώθηκε την επιτυχία και βρέθηκε γρήγορα στον στενό κύκλο γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Παππάς, ο Φλαμπουράρης και ο Τσίπρας συνεργάστηκαν μαζί του στενά στην προεκλογική εκστρατεία του Γενάρη. Πολύ γρήγορα ο Θ. Μιχόπουλος κατάφερε να τους εντυπωσιάσει με την αποτελεσματικότητά του και να καταστεί τόσο απαραίτητος, ώστε να αναλάβει τη θέση του διευθυντή στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Και μπορεί ο Τσίπρας και το επιτελείο του να θεωρούν ότι ο Μιχόπουλος τους είναι απαραίτητος, δεν γνωρίζουν όμως ότι ο δημοσιογράφος φρόντισε με κάθε τρόπο γι’ αυτό – ακόμη και με… ανορθόδοξους τρόπους. Αυτό που πραγματικά εντυπωσίασε τον Τσίπρα και την ομάδα του ήταν ότι ο Θ. Μιχόπουλος ήταν ο άνθρωπος που, μέσα στην προεκλογική περίοδο, κατάφερνε να αλλάζει τα «σούπερ» των δελτίων ειδήσεων με ένα τηλεφώνημα.

Δεν υποψιάστηκαν όμως ποτέ ότι αυτό μπορεί να ήταν και… στημένο. Οι φιλίες λειτουργούν και αμφίδρομα, κι ο Θ. Μιχόπουλος έχει περάσει πολλά χρόνια στα ιδιωτικά κανάλια. Τόσα, ώστε να μπορεί να συνεννοηθεί πώς θα βγει ένα θέμα στο δελτίο και πώς μετά θα «διορθωθεί» στον αέρα με ένα δικό του τηλεφώνημα. Μόνο που αυτές οι «φιλίες» δεν είναι χωρίς ανταλλάγματα, μόλις ο «φίλος» καταφέρει να εδραιώσει τη θέση του πλάι στον πρωθυπουργό. Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος – «Unfollow»

Ο Θ. Μιχόπουλος είναι ο άνθρωπος που συνήθως εννοούν, αλλά ποτέ δεν αναφέρουν, τα ρεπορτάζ όταν κάνουν λόγο για «πηγές του Μαξίμου». Είναι επίσης ο άνθρωπος που, την ίδια στιγμή που ο Ν. Παππάς διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει καμία προειλημμένη απόφαση για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ, εκείνος επέμενε στους δημοσιογράφους της ertopen ότι η κυβέρνηση είχε δώσει τα χέρια με τον Λάμπη Ταγματάρχη. Ποιος ήταν πιο κοντά στα κέντρα των αποφάσεων τελικά, το γνωρίζουμε όλοι…

Ο Θ. Μιχόπουλος, όμως, δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμος. Προτιμά να δρα στα παρασκήνια. Δεν είναι λάθος στρατηγική αυτή και η εμπειρία εδώ μπορεί να φανεί πολύτιμος σύμβουλος. Όχι μόνο γιατί οι κουίντες διασώζουν από την προσωπική έκθεση, αλλά πολύ περισσότερο γιατί πίσω τους κρύβονται πιο εύκολα και οι προσωπικές στρατηγικές… Mόνο που αυτό δεν είναι πρώτη φορά στα αριστερά. Είναι ένας ακόμη Μανδαρίνος στο Μαξίμου.