Η Εθνική Ενότητα δεν είναι ένα καθαρό δεξιό κόμμα

wpid-wp-1460466255848.jpeg

Εχθές το βράδυ είδα στην τηλεόραση την παρουσίαση των θέσεων ενός νέου κόμματος και πολύ χάρηκα. Ήταν ένα φρέσκο πρόσωπο, που πρώτη φορά έρχεται στα πράγματα. Έχει, λέει, μαζί του έναν ακόμη νουμπά. Φερέλπιδες και οι δύο. Κάτσε να ακούσω, σκέφτηκα.

Η Εθνική Ενότητα είναι ένα καθαρό δεξιό κόμμα, έλεγε. Απ’ όλα είχαν οι θέσεις του νέου προέδρου.

Έλυσε το προσφυγικό. Δεν είναι πρόσφυγες, μας είπε, γιατί η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα. Και θα τους διώξει. Έλυσε και το δημοσιονομικό. Να τυπώσουμε ευρώ που θα μοιάζει με δραχμή. Αφού δεν έχουμε χρεοκοπήσει καμία φορά με δραχμή. Και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό θα την αναλάβει ο Βασιλιάς, είπε, και τον νόμο και την τάξη πως θα την επιβάλλει με γαρδένιες, είπε. Τέλεια.

Καρατζαφέρη τον έλεγαν. Και η συνωνυμία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη αποτελεί μία ευχάριστη σύμπτωση.

Αυτή του η συνωνυμία με τον Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ, που καλούσε στο κόμμα όλους του βασιλικούς, τους χουντικούς, τους χρυσαυγίτες πριν κάτι φεγγάρια, που έκανε την ακροδεξιά κυβερνητικό εταίρο, που ψήφισε το μνημόνιο, που ευθύνεται για περσόνες όπως ο Άδωνις, που μαζί με Βορίδη τους μετάγγισε στην Νέα Δημοκρατία, που στις μισές ερωτήσεις του κόμματός του στη βουλή τους έτρωγαν τα υποβρύχια, τον έχουν ταλαιπωρήσει πολύ.

Και είναι απολύτως τυχαία. Αλλά δεν είναι αυτός.

Αυτός ο Καρατζαφέρης έχει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τώρα που μιλάμε, γιατί τον έπιασαν με κάτι λεφτά αδήλωτα. Δεν θα μπορούσε να είναι αυτός. Δεν του επιτρέπεται να ασχοληθεί με τα κοινά.

Αλλά και να είναι, τι πειράζει. Ελληνική Δικαιοσύνη είσαι. Κάτι θα γίνει και θα καταπέσει η απόφαση.

Βέβαια, και στον Μαρινάκη δεν επιτρέπεται να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά παραμένει στο τιμόνι του Ολυμπιακού. Αλλά αυτός είναι από άλλο ανέκδοτο. Το κάνει διακριτικά και δεν το έχουν προσέξει οι δικαστικές αρχές για να κινηθούν εναντίον του.

Άλλωστε… «πάντα έτσι δεν γινόταν»;

Και του συνεταίρου του το όνομα γνωστό μου φάνηκε. Το έχω ξανακούσει. Μπαλτάκος.

Ένας Μπαλτάκος που μου έρχεται στο μυαλό, που ήταν το δεξί χέρι του Σαμαρά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, που είχε μια εμπλοκή στο σκάνδαλο της Energa των 300 εκατ. ευρώ, που είχε και την ανοιχτή επικοινωνία με τους χρυσαυγίτες, είναι επίσης μία συνωνυμία.

Εξαιρετική έκπληξη.

Εντάξει τύποι και οι δύο πάντως. Τα λένε ωραία. Λογικά. Το έχουνε. Βέβαια, τα ονόματά τους είναι ίδια με κάτι άλλων τύπων που, μαζί με το σύστημα που εκπροσωπούν, κυβέρνησαν σε δύο από τις σκοτεινότερες περιόδους της σύγχρονης Ιστορίας.

Με τον Σαμαρά και με τον Παπαδήμο.

Ρε συ, λες να έχουν καμία σχέση με τον Καρατζαφέρη τον γνωστό και τον Μπαλτάκο τον μη εξαιρετέο και να μας μπάσουν στο παιχνίδι τους κουστουμάτους φασίστες που άργησαν να καταλάβουν πως η Χρυσή Αυγή είναι πεταμένα λεφτά;

Να έχουμε την σοβαρή Νέα Δημοκρατία που θα μιλάει σαν σοβαρή Χρυσή Αυγή;

Δεν ξέρω. Πάνω που βρήκα έναν νέο πολιτικό να αρθρώνει σοβαρό, μεστό, δομημένο λόγο με ξεκάθαρες λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο, μπερδεύτηκα.

Συνεπώς, η Εθνική Ενότητα δεν είναι ένα καθαρό δεξιό κόμμα.

Και δεν φταίει που βρωμάνε οι σκελετοί που κρύβουν στις ντουλάπες τους. Είναι που ζέχνουν τα λείψανα που κουβαλάνε μαζί τους.

ΥΓ. Πάντως, τώρα ξέρεις.

image

https://rebeliskos.wordpress.com/2016/04/12