Για ξέπλυμα φασιστών στα ΙΕΚ Καρατζαφέρη

wpid-wp-1460554477854.jpeg

Δηλώνει ευρωσκεπτικιστής, παλαιόθεν βασιλόφρων που όμως γνωρίζει ότι δεν επανέρχεται θέμα βασιλευομένης δημοκρατίας (!), χαρακτηρίζει «καλό παιδί» τον υπόδικο αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο. Περί του προέδρου του ΛΑΟΣ αλλά και του νέου πολιτικού σχηματισμού Εθνική Ενότητα ο λόγος, Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος έδωσε προχθές το βράδυ συνέντευξη στο Star και τον Νίκο Χατζηνικολάου («Ενικός»).

Καταρχήν ξεκαθάρισε πως ο νέος πολιτικός φορέας του οποίου ηγείται είναι ένα «καθαρά δεξιό κόμμα, με βασική συνιστώσα το ΛΑΟΣ». Τάχθηκε υπέρ της εξόδου από το ευρώ («με ευρώ θα πεθάνουμε»), επέμεινε στον όρο «λαθρομετανάστες» (είναι η «πρώιμη ιδιότητα του πρόσφυγα») και είπε πως θα τους γύριζε όλους πίσω στη Συρία. Παρά ταύτα, ισχυρίστηκε πως δεν είναι φασίστας, αλλά πως δεν έχει και ταμπού με αυτούς τους όρους ή τα πρόσωπα («συνομιλώ με πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής»).

Τους… στόλισε όλους

Δεν άφησε ασχολίαστο κανένα από τα παλαιότερα στελέχη του: «Εγώ πήρα τον Βορίδη, ο οποίος εκινείτο δεξιότερα του Μιχαλολιάκου, και χαίρομαι εξαιρετικά που παρέδωσα ένα άξιο κοινοβουλευτικό τέκνο», είπε.

Οταν μάλιστα ο Ν. Χατζηνικολάου τον διόρθωσε πως, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βορίδης «δεν είχε ναζιστικές θέσεις», ο κ. Καρατζαφέρης σχολίασε: «Οχι, είχε μόνο τσεκούρια», για να αστειευτεί αμέσως μετά στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως από το «ΙΕΚ Καρατζαφέρης περνούν οι φασίστες μαύροι και βγαίνουν λευκοί» και πως «και Πλεύρη και Αδωνι, όλους τους είχα στο πλυντήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Μιλώντας για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, είπε πως θα τον έβλεπε «σε ρόλο πρεσβευτή για την Ελλάδα», που θα μπορούσε να πετύχει καλύτερη επικοινωνία με χώρες που έχουν βασιλευόμενη δημοκρατία. Αν και δεν έθεσε θέμα αλλαγής του πολιτεύματος, ωστόσο δέχτηκε πως το 1974 στήριξε τον Κωνσταντίνο και αναφερόμενος στον γιο του, Νικόλαο, είπε πως κι αυτός είναι «καλό παιδί, με άριστες σπουδές που κάθε Ελληνας θα τον ήθελε για γαμπρό του».

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τον Τάκη Μπαλτάκο, στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως «δεν είναι μικρό μέγεθος. Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν Αντώνη Λιβάνη. Εχω διάθεση να αφήσω τον κ. Μπαλτάκο να κάνει το παιχνίδι του». «Ηταν πολύ καλός παίκτης στο πινγκ πονγκ που δεν βρήκε ποτέ καλό συμπαίκτη», τόνισε.

Φυσικά, δεν έλειψε η αναφορά στις offshore εταιρείες του, για τις οποίες απάντησε πως τις ίδρυσε γιατί έκανε δουλειές στο Λονδίνο. «Εχω απαλλαχθεί από το Συμβούλιο Εφετών για τις μίζες και αθωώθηκα για τις offshore» δήλωσε. Τέλος, όταν η συζήτηση επέστρεψε στην κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, τον Νοέμβριο του 2011, ο ίδιος εξήγησε: «Ο Παπούλιας με φώναξε και μου είπε, “έλα, δεν μπορώ να τα βρω με τους άλλους δύο”. Οταν είδα ότι είναι τόσο πολύ μνημονιακοί έφυγα».

image

http://www.efsyn.gr/arthro/gia-xeplyma-fasiston-sta-iek-karatzaferi