Ολέθριοι μέχρι τέλους!

wpid-wp-1435616905632.jpeg

Πόσο πιο ολέθριοι; Πόσο πιο ολέθριοι πια; Και πόσο βρόμικοι;

Σαμαράς και Βενιζέλος διατράνωναν σε όλους τους τόνους στη Βουλή ότι ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ θα ήταν καταστροφή.

Κι όμως, την ίδια ώρα που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, οι ίδιοι αυτοί που λένε πως θεωρούν ότι ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ θα ήταν καταστροφή, ε, αυτοί ακριβώς μετατρέπουν απροκάλυπτα σε δημοψήφισμα για το Ευρώ το δημοψήφισμα της Κυριακής –ένα δημοψήφισμα με κ υ ρ ί α ρ χ α ν ό μ ι μ ο ερώτημα, που αφορά α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ά κ α ι ρ η τ ά την πρόταση των δανειστών . Ένα δημοψήφισμα που με διαφορετικό τρόπο από τη διατύπωσή του μόνο ε ρ μ η ν ε ύ ε τ α ι , κατά πως βολεύει τον καθένα, μ’ επικλήσεις ακόμα και τάχα της κοινής λογικής την οποία ωστόσο, αν και κοινή, εκείνοι που ερμηνεύουν θεωρούν ότι την κατέχουν ως συγκριτικό προνόμιο έναντι των υπολοίπων. Ούτε κουβέντα δε ότι η έξοδος από το Ευρώ είναι μια εξ ολοκλήρου εντελώς διαφορετική διαδικασία, αν υπάρχει τέτοια διαδικασία!..

Στο πλαίσιο της δικής τους διαπραγματευτικής τακτικής οι δανειστές παραποιούν το ερώτημα –είναι μαφιόζικη η κίνησή τους, άλλα τους ξέρουμε –και κατά τούτο αυτό που κάνουν είναι, ας πούμε, κατανοητό για μαφιόζους. Έχουν χρήματα να χάσουν και απειλούν, λέγοντας ότι το δημοψήφισμα ισοδυναμεί με δημοψήφισμα για το Ευρώ. Εξαπολύουν φυσικά απειλές αφλογιστίας και, κυρίως, απειλές περιφρόνησης του νομικού πολιτισμού και της δημοκρατίας. Αλλά από δανειστές του ποιού τους, στο κάτω-κάτω, το περιμένεις.

Ακόμα και αυτοί όμως, αυτοί οι σκληροί δανειστές ή έστω κάποιοι από αυτούς, κρατούν κάποια ή έστω κάποια ελάχιστα, προσχήματα κι επιφυλάξεις. Αλά γαλλικά έστω, ο Ολάντ δηλώνει, π.χ., ότι ένα «όχι» σχετίζεται με πιθανή ( « π ι θ α ν ή » επί λέξει!) έξοδο από το Ευρώ.

Σαμαράς και Βενιζέλος όμως όχι! Κανένα πρόσχημα! Έσπευσαν, υπερθεματίζουν, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άλλης ερμηνείας του δημοψηφίσματος, κι ευθυγραμμίζονται άμεσα και ανενδοίαστα με την πιο ιταμή πτυχή της διαπραγματευτικής τακτικής των δανειστών!! Ποιοι; Εκείνοι που διατρανώνουν ότι ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα ήταν καταστροφικό!!!

Αν πίστευαν μια τρίχα από όσα λένε, αν είχαν μια στάλα ειλικρίνεια και αγάπη για την πατρίδα, θα έπρεπε, πρώτοι εκείνοι, να διαχωρίζουν το δημοψήφισμα της Κυριακής από ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ! Ήταν η τελευταία τους ευκαιρία να πάρουν κάποια απόσταση από τα πεπραγμένα τους.

Τίποτε πιο καταστροφικό δεν υπάρχει και δεν υπήρξε στη χώρα μας από τα μούτρα τους. Το απέδειξε στα μάτια και του πιο στραβού πέντε χρόνια τώρα η πραγματικότητα.

Είναι αισχροί. Μας μισούν! Νοιάζονται μόνο για την καρέκλα, τη μάσα, τις ρεβεράντζες και τις γραβάτες. Χρόνια τώρα. Κουστωδία τους οι κουτοί.

Αχ! Πέντε και σήμερα… Πέντε και σήμερα.

sotosblog.com