‘Εχεις τα άντερα ;

wpid-wp-1436553146060.jpeg

Ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος δεν δέχθηκε τα σχέδια ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ της χώρας που λέγεται ΚΥΠΡΟΣ.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος πέρασε στο Πάνθεον της Ιστορίας γιατί τους είπε ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ: «ΟΧΙ»

Εσένα με τί σε απειλούνε Αλέξη ? Τι σου λένε ? θα καταστραφεί η… «κατεστραμμένη» από τα Παγκόσμιας εμβέλειας, ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ οικονομικά πειράματα, στην Ελληνική οικονομία ?

Θα μας διώξουν από το Ευρώ ? Το ευρώ που δεν έχουμε στις τσέπες μας ? Θα χάσει η Ελλάδα τον «Ευρωπαϊκό της προσανατολισμό»… και θα μας την πέσουν οι Τούρκοι, οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ?

Μπουρλότο Αλέξη μπορείς να τα κάνεις ? Κούγκι ? Αρκάδι ? Μπορείς ? έχεις τ’ άντερα ?

Δεν άκουσα…σου την έπεσαν οι Τραπεζίτες ? οι καναλάρχες ? ποιοί ? ο ΣΕΒ ?

Αααααα…αυτοί δηλαδή που έβγαλαν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό,αυτοί που ΔΕΝ επένδυαν στην Ελλάδα και που οι Τράπεζες με τους «φιλόπονους» ιδιοκτήτες τους, τους εξυπηρετούσαν με τα «ταπεινά ψιλοδανειάκια» που τους έδιναν…και στο τέλος τα ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ στην πλάτη του ο Ελληνικός Λαός.

Ή μήπως τελικά μεταλλάχθηκες και μεταπήδησες στην θεωρία του Πάγκαλου, ψάχνοντας «ηθικά στηρίγματα» στο κόμμα σου για την (ξεπερασμένη ?) Σοσιαλιστική σου υπέρβαση ?

Γιατί το Ελληνικό Σύνταγμα σε στηρίζει.

Όπως σε στήριξε και ο Ελληνικός Λαός.Γιατί αυτό σου (ξανα) έδειξε στο Ιστορικό Δημοψήφισμα.

Και δεν απάντησε σε κανένα ψευτοδίλημμα του στυλ «δραχμή ή ευρώ».

Γιατί το ερώτημα Αλέξη ήταν άλλο.Ποιό ήταν ? Δεν ξέρεις ? Να σου πώ σύντροφε Αλέξη:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ κυριαρχία από Βρυξέλλες και Βερολίνο ή Εθνική κυριαρχία από την Αθήνα ?

Αυτό ήταν το ερώτημα Αλέξη

Τα έχεις λοιπόν τα άντερα να βάλεις την χώρα μας σε άλλη πορεία ?

ή δεν κατάλαβες ακόμα τι εννοώ …

‘Αρθρο 106: (Κράτος και εθνική οικονομία)

1. Για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία του γενικού συμφέροντος το Kράτος προγραμματίζει και συντονίζει την οικονομική δραστηριότητα στη Xώρα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη όλων των τομέων της εθνικής οικονομίας. Λαμβάνει τα επιβαλλόμενα μέτρα για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, από την ατμόσφαιρα και τα υπόγεια ή υποθαλάσσια κοιτάσματα, για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και την προαγωγή ιδίως της οικονομίας των ορεινών, νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών.
2. H ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.
3. Mε την επιφύλαξη της προστασίας που παρέχεται από το άρθρο 107 ως προς την επανεξαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού, μπορεί να ρυθμίζονται με νόμο τα σχετικά με την εξαγορά επιχειρήσεων ή την αναγκαστική συμμετοχή σ’ αυτές του Kράτους ή άλλων δημόσιων φορέων, εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές έχουν χαρακτήρα μονοπωλίου ή ζωτική σημασία για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, ή έχουν ως κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.
4. Tο τίμημα της εξαγοράς ή το αντάλλαγμα της αναγκαστικής συμμετοχής του Kράτους ή άλλων δημόσιων φορέων καθορίζεται απαραιτήτως δικαστικώς και πρέπει να είναι πλήρες, ώστε να ανταποκρίνεται στην αξία της επιχείρησης που εξαγοράζεται ή της συμμετοχής σ’ αυτή.
5. Mέτοχος, εταίρος ή κύριος επιχείρησης, της οποίας ο έλεγχος περιέρχεται στο Kράτος ή σε φορέα που ελέγχεται απ’ αυτό εξαιτίας αναγκαστικής συμμετοχής, κατά την παράγραφο 3, δικαιούται να ζητήσει την εξαγορά της συμμετοχής του στην επιχείρηση, όπως νόμος ορίζει.
6. Nόμος μπορεί να ορίσει τα σχετικά με τη συμμετοχή στη δαπάνη του Δημοσίου αυτών που ωφελούνται από την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας ή γενικότερης σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της Xώρας.
Eρμηνευτική δήλωση: Δεν περιλαμβάνεται στην κατά την παράγραφο 4 αξία αυτή που οφείλεται στον τυχόν μονοπωλιακό χαρακτήρα της επιχείρησης.