ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΦΙΓΓΑΘανάσιμη Σιωπή

wpid-wp-1436535096079.jpeg

Εχουν περάσει τόσες ώρες από την στιγμή που το γερμανικό υπ. Οικονομικών έλαβε την ελληνική πρόταση και ακόμη σιωπά. Μάλιστα για να γίνει το θρίλερ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ ακόμη πιο τρομαχτικό δηλώνουν ότι η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής θα διεξαχθεί κανονικά.

Οι Γερμανοί, για σήμερα τουλάχιστον, αναμένουν την ψηφοφορία στην ελληνική βουλή-εν μέσω φημών ακόμη και για παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης!

O γερμανός κυβερνητικός εκπρώσωπος απέφυγε να σχολιάσει επί της ελληνικής πρότασης που υποβλήθηκε, περιοριζόμενος στο ότι η Σύνοδος της Ευρωζώνης την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί, ενώ εκτίμησε ότι είναι ανοιχτό το αποτέλεσμα του Eurogroup. Από την πλευρά του, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ επανέλαβε την αντίθεσή του σε «κούρεμα».

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ απέφυγε το μεσημερί της Παρασκευής να σχολιάσει το περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Σύνοδος της Ευρωζώνης θα λάβει χώρα την Κυριακή» είπε. Προσέθεσε ότι η γερμανική Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει επί επανέναρξης των διαπραγματεύσεων εάν η Αθήνα δείξει πως είναι «έτοιμη να προχωρήσει σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις».

Στην ίδια ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ ανέφερε πως «εάν η πρόθεση είναι να μειωθεί σημαντικά η ονομαστική αξία τους χρέους και ως εκ τούτου υποστούμε σημαντική οικονομική ζημιά, τότε αυτό θα ισοδυναμούσε με κούρεμα» είπε. Επανέλαβε πως κάτι τέτοιο είναι νομικά αδύνατο στην Ευρωζώνη.

kourdistoportocali.com