Γιατί δεν υπάρχει ούτε μία έντιμη φωνή να πει ευθέως …Ρε παιδιά προετοιμαστείτε γιατί τον Οκτώβριο πάμε σε δραχμή, είτε έτσι, είτε αλλιώς.

wpid-wp-1440341354513.png

Είτε με κατασκευασμένη κυβέρνηση εθνικού σκοπού όπου θα μπουν όλοι εκτός των άκρων , είτε με νικητή τον Λαφαζάνη που έχει δηλώσει την συμπάθεια του στην δραχμή. Το σχέδιο έτρεχε απλά περίμεναν τις υπογραφές-ψήφιση του μνημονίου και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία, για να μην υπάρχει αμφισβήτηση.

Ο αρχικός σχεδιασμός του  Τσίπρα ήταν οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο, ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Οι δανειστές και κυρίως το Βερολίνο όμως ήταν κατηγορηματικοί: «Το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου ξεχάστε τις εκλογές. Η δικαιολογία ; Τότε θα είναι η πρώτη αξιολόγηση και θα ληφθεί η απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο νέο μνημόνιο. Αν θέλετε εκλογές, που εμείς δεν συμφωνούμε αφού προτιμάμε να φτιαχτεί τώρα μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των κομμάτων που ψήφισαν τα προαπαιτούμενα και το μνημόνιο, μπορείτε να τις κάνετε είτε τον Σεπτέμβριο είτε τον Δεκέμβριο».
Το πρόβλημα όμως ήταν πως θα θεωρηθεί από τους ιθαγενείς δοτή και στημένη κυβέρνηση, και όχι εκλεγμένη από τον λαό. Έτσι προτιμηθήκαν οι… στημένες εκλογές.
Αυτά τα στοιχεία οδήγησαν και την Ζ.Κωνσταντοπούλου να δηλώσει χθες….  «Για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή» .

«Κανένας φόβος. Η παραίτηση του Αλ.Τσίπρα και η οργάνωση των πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και τους εκπροσώπους των δανειστών», γράφει στο σημερινό της φύλλο η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».
Και συνεχίζει: «Στην πραγματικότητα, αυτή η νέα πολιτική αναταραχή ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη, έως και επιθυμητή, από τους εκπροσώπους των πιστωτών της Αθήνας».
Τι συμβαίνει λοιπόν και αυτοί που δεν ήθελαν ούτε να ακούν τη λέξη «εκλογές», εμφανίζονται σήμερα, όχι απλώς να τις επικροτούν, αλλά να ζητούν και την επίσπευση τους;
Που είναι εκείνα τα επιχειρήματα ότι οι πρόωρες εκλογές θα καταστρέψουν την οικονομία;
Που είναι εκείνη ανησυχία για την «σταθερότητα» που απειλείται από τις συχνές εκλογικές αναμετρήσεις;
Τι μεσολάβησε και οι πρόωρες εκλογές από «παράγοντας αποσταθεροποίησης», έγιναν «αναμενόμενες» και μάλιστα «επιθυμητές» από τους δανειστές;
Μα είναι σχεδόν προφανές. Αφού εξασφάλισαν, μετά την πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, την μεγάλη κοινοβουλευτική υποστήριξη στην πολιτική των μνημονίων, θέλουν τώρα και το «ξεκαθάρισμα».

Tο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα οδηγήσει την Ελλάδα σε Grexit, ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην ιδια εφημερίδα.

Το τρίτο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο ορίζει ως «συνθηκολόγηση» στους οι πιστωτές της Αθήνας, θα οδηγήσει τη χώρα στην άβυσσο, εξηγεί ο ίδιος. Καταγγέλλει την αδιαφάνεια του Eurogroup, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, παίρνει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ζώνης του ευρώ, χωρίς οι πολίτες να ενημερώνονται.

«Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα διαπραγματευόταν με τους εταίρους της ευρωζώνης τους τελευταίους μήνες. Αλλά, δεν είναι έτσι» δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης .
Αναφερόμενος στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας των 86 δις. ευρώ για την Ελλάδα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «αν η Ελλάδα προσπαθεί, παρά την λογική και τους βασικούς νόμους της οικονομίας, να εφαρμόσει το εν λόγω μνημόνιο, θα τρέξει προς ολοταχώς για Grexit. Διότι αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βυθίσει την οικονομία μας».

«Ψήφισα κατά αυτού του προγράμματος. Αυτή η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και εμού, εξελέγη τον Ιανουάριο με μια απλή δέσμευση: να μην υπογραφεί με τους πιστωτές οικονομικά μη βιώσιμη συμφωνία. Δηλαδή, που θα επιδεινώσει την ύφεση και κυριολεκτικά θα κάνει αδύνατη την αποπληρωμή του χρέους. «Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός ήρθε για να δεχτεί αυτό το τρίτο πρόγραμμα, που ο ίδιος έχει περιγράψει ως κακό. Το σύνολο της Ευρώπης θα βγει ηττημένο από αυτό. Από την πλευρά μου, έχω υποστεί τις συνέπειες που είχα δεσμευτεί, παραιτήθηκα.

«Αν δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, το αποτέλεσμα θα είναι ο δρ Σόιμπλε να μας δείξει το δάχτυλο και να περικόψει την βοήθεια προς την χώρα. Το Grexit είναι σαφώς αυτό που επιδιώκει» συμπλήρωσε ο Γ. Βαρουφάκης εξηγώντας ότι ο στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι η Γαλλία: «Το γαλλικό κράτος πρόνοιας, το εργατικό δίκαιο, οι πολυεθνικές εταιρείες είναι ο στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ο ίδιος θεωρεί την Ελλάδα ως ένα εργαστήριο λιτότητας, όπου βιώνεται το μνημόνιο πριν από την εξαγωγή. Ο φόβος για ένα Grexit έχει ως στόχο την μείωση των γαλλικών αντιστάσεων, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

http://ixnos.blogspot.com/2015/08/blog-post_176.html