Πληρώνουμε τους «καρεκλοκένταυρους»! Βγάζουν ένα «σκασμό» λεφτά και πληρώνουν φόρο ανέργου!

wpid-wp-1466612404764.jpeg

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους πολίτες το γεγονός ότι οι Έλληνες βουλευτές όχι μόνο παίρνουν σχεδόν δεκαπλάσιες αποδοχές από τον μέσο Έλληνα μισθωτό και τον μέσο Έλληνα συνταξιούχο, αλλά και για τις παχυλές αυτές «αποζημιώσεις» τους φορολογούνται λιγότερο από τους Έλληνες πολίτες

Η μηνιαία βουλευτική αποζημίωση μετά και την τελευταία περικοπή από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ανέρχεται σε περίπου 5.200 ευρώ ποσό στο οποίο προστίθεται και ότι θα λάβει από την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές οι οποίες είναι ουκ ολίγες.

Τα στοιχεία είναι σκληρά! Με δεδομένο ότι κάθε συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής, πληρώνεται με 75 ευρώ, σημαίνει ότι στο τέλος του μήνα μπορεί να βγει ποσό από 700 έως 1000 ευρώ επιπλέον εισόδημα και ότι οι περισσότεροι εξ’ αυτών εισέρχονται στην αίθουσα των συνεδριάσεων των επιτροπών μόνο για να υπογράψουν το παρουσιολόγιο και στην συνέχεια αποχωρούν.

Υπάρχει όμως και η εξίσου ενοχλητική συνέχεια καθώς τα βουλευτικά εισοδήματα φορολογούνται σε ποσοστό μόλις 25%-35%!

Κατά μέσο όρο κάθε βουλευτής λαμβάνει το χρόνο περίπου 93.000 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση.  Για το συγκεκριμένο ποσό πληρώνει φόρο περίπου 5.500 ευρώ! Λιγότερα δηλαδή από όσα θα κληθεί να πληρώσει ένας μισθωτός ή συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ μετά την περαιτέρω περικοπή του αφορολόγητου ορίου!

image

http://www.makeleio.gr