Η Φώφη Γεννηματά φοβάται τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι.

wpid-wp-1438695428895.jpeg

Την πεποίθηση της ότι η χώρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθεί σε εκλογές εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά. Συγκεκριμένα η πρόεδρος του Πασόκ προτείνει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να κυβερνάει για όσο χρονικό διάστημα η χώρα δεν έχει διασφαλίσει τη σταθερή της πορεία μέσα στο ευρώ και στην Ευρώπη. Γιατί η εκλογολογία επαναφέρει στο προσκήνιο το grexit. Και επειδή ποτέ δεν πρόκειται να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνάει για πάντα.

Επίσης η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να κυβερνήσει και να εφαρμόσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις που η ίδια έχει αναλάβει. Αλλά και να μην το κάνει, θα το κάνει η αντιπολίτευση η οποία διατίθεται να ψηφίζει μνημόνια για πάντα.

Ακόμα περισσότερο η Φώφη Γεννηματά ζητάει από την κυβέρνηση να λάβει σοβαρές αποφάσεις ώστε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ακραίας πόλωσης των πολιτών και του νέου διχασμού του ελληνικού λαού καταργώντας το bonus των πενήντα εδρών για το πρώτο κόμμα. Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει η Φώφη Γεννηματά , ο εμφύλιος στην Ελλάδα είχε ξεκινήσει από τον διχασμό του bonus των πενήντα εδρών, παρόλο που τα βιβλία ιστορίας κουκούλωσαν το θέμα και το απέδωσαν σε ιδεολογικές διαφορές.

Τέλος η Φώφη Γεννηματά προτείνει στην κυβέρνηση να αντιμετωπισθούν και να επανεξετασθούν, κατά τις συναντήσεις  με τους εταίρους, τα σημεία εκείνα της συμφωνίας που δημιουργούν ιδιαίτερα δυσμενείς καταστάσεις για κατηγορίες του πληθυσμού και αντιστρατεύονται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Αλλά, όπως προειδοποιεί η Φώφη Γεννηματά, η κυβέρνηση δεν πρέπει να το παρακάνει πάλι με τις διαπραγματεύσεις και κινδυνέψει να στραβώσει η συμφωνία. Το πολύ-πολύ τρεις με τέσσερις ωρίτσες και μετά να υπογράψει ότι υπογράφεται. Από μνημόνια μέχρι αυτόγραφα.

pitsirikidotnet.gr

http://takoureliatragoudameakoma.blogspot.com/2015/07/blog-post_20.html

image