Στρατούλης: Στόχος μας να καταργήσουμε παλαιό και νέο μνημόνιο

wpid-wp-1440361793274.jpeg

Λίγο μετά την ανακοίνωση του σχηματισμού του νέου κόμματος της «Λαϊκής Ενότητας», ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος χρήστηκε και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος μαζί με τον Θανάση Πεκτράκο, μίλησε στον Real Fm, όπου σημείωσε ότι «Έχουμε κάνει μια αρχή σήμερα, πιστοί στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις».
Αυτό το οποίο τόνισε ιδιαιτέρως ο κ. Στρατούλης ήταν ότι η ομάδα των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκε μένει «πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις που είχαν
όταν εξελέγησαν βουλευτές», κάτι το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε ως το «πρώτο και βασικό στοιχείο».
«Πιστοί στη λαϊκή εντολή που δόθηκε στις 25 Γενάρη με βάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα, και κυρίως πιστοί στη λαϊκή εντολή που δόθηκε στις 5 Ιούλη από τον ελληνικό λαό με συντριπτική πλειοψηφία, με περίπου 62%, να μην υπογραφούν μνημόνια» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Στρατούλης.
Ο ίδιος τοποθέτησε ως βασικό στόχο του νέου σχηματισμού να ακυρωθούν το παλιό αλλά και το τρίτο μνημόνιο «και να αντικατασταθούν από ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».
Με αυτές τις δηλώσεις ο πρώην υπουργός έκανε ξεκάθαρο πως όσο πικρή και να είναι η διαδικασία διάσπασης και αποχωρισμού των      παλαιών
του συντόφων, πλέον ο ίδιος και οι συν αυτώ αισθάνονται πολύ πιο ελεύθεροι πολιτικά να προτείνουν την πολιτική εκείνη στην οποία πίστευαν μαζί με μεγάλο μέρος των υποστηριχτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάκουαν στους αμφίπλευρους συμβιβασμούς. Διότι στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε η διαγραφή του χρέους ούτε η έξοδος από την Ευρωζώνη. Και τα δύο αποτελούσαν ωστόσο πάγιες θέσεις μεγάλο μέρους του κόμματος και της λαϊκής του βάσης. Η ατζέντα λοιπόν του νέου κόμματος είχε από καιρό διαμορφωθεί πολύ πριν το ίδιο υπάρξει. Και θα τεθεί στην προτίμηση των πολιτών πολύ σύντομα.

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/7ZeImhh7duE/blog-post_883.html