Τελικά δεν έχουν τελειωμό τα σκάνδαλα της Γερμανίας που… αποκαλύπτουν πως έκλειναν δουλειές σε όλο τον πλανήτη, και πως εξαπατούσαν την παγκόσμια Κοινή Γνώμη για το δήθεν άμεμπτο της ηθικής τους οι απόγονοι των Τευτόνων.
«Εξαγοράστηκε το Μουντιάλ του 2006;» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Bild, η οποία αναρωτιέται επίσης: «Εξαγοράσαμε το “καλοκαιρινό μας παραμύθι” με διαφθορά;»
«”Καλοκαιρινό παραμύθι 2006”: είχαν όλα πράγματι εξαγοραστεί;» αναρωτιέται και η βερολινέζικη Tagesspiegel, με μια φωτογραφία της εποχής που δείχνει Γερμανούς να πανηγυρίζουν με τα πρόσωπά τους βαμμένα στα χρώματα της γερμανικής σημαίας.
Το σκάνδαλο του Μουντιάλ έρχεται να προστεθεί σε αυτά με τις Siemens,VW,MAN,Deutsche Bank,εταιρείες αμυντικού υλικού κ.λ.π
Τουλάχιστον με τα σκάνδαλα που αφορούν τις Siemens, VW, και το πρόσφατο της ανάθεσης του Μουντιάλ του 2006 στην Γερμανία, υπάρχει ένα κοινό σημείο. Αποκαλύφθηκαν από τον αμερικανικό παράγοντα, κάτι που σαφέστατα υποδεικνύει μια προσπάθεια της Ουάσιγκτον να αποδομήσει ηθικά το Βερολίνο και να προκαλέσει ζημιές στην γερμανική οικονομία διότι κατά τις ΗΠΑ η Γερμανία “ψήλωσε” απότομα τα τελευταία χρόνια.
Όλα ξεκίνησαν τον Μαϊο του 2015 όταν έξι υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν στην Ζυρίχη για διαφθορά, απάτη, «ξέπλυμα χρήματος» και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τα τελευταία 20 χρόνια.
Την αποκάλυψη έκαναν τότε οι New York Times και στο δημοσίευμα τονίζονταν πως οι συλληφθέντες αναμένεται να εκδοθούν στις ΗΠΑ.
Το FBI κάλεσε μάλιστα τότε και τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Ζεπ Μπλάτερ για κατάθεση. Οι έξι συλληφθέντες κατηγούνταν για αποδοχή δωροδοκιών ύψους 100 εκατ. δολλαρίων.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ο αντιπρόεδρος Τζέφρεϊ Γουέμπ (Νησιά Κέιμαν), ο Εουτζένιο Φιγκουερέδο (Ουρουγουάη), ο Τζακ Γουόρεν (Τρίνιντατ και Τομπάγκο) και ο Εδουάρδο Λι (Κόστα Ρίκα).
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Το FBI ερευνά την δράση της FIFA τα τελευταία 20 χρόνια κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο γινόντουσαν οι αναθέσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων αλλά και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των διοργανώσεων. Η έρευνα άρχισε κυρίως μετά τις αναθέσεις των διοργανόσεων του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατά αντίστοιχα, καθώς οι Αμερικανοί επεδίωκαν να ανακαλύψουν τρόπους να χτυπήσουν την Ρωσία και σε αυτό το πεδίο, όμως τους προέκυψε η Γερμανία.
Οι επικριτές της FIFA κάνουν λόγο για υπέρογκους μισθούς των στελεχών τους και για έσοδα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2011 έως το 2014! Οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς δημόσιο διάλογο και δεν δίνεται καμία εξήγηση ενώ ένα μικρό γκρουπ ατόμων, γνωστό και ως “εκτελεστική επιτροπή” δρα με απίστευτη ισχύ
Το εβδομαδιαίο Spiegel αναφέρει πως “η γερμανική επιτροπή υποψηφιότητας είχε συστήσει ένα μαύρο ταμείο προκειμένου να εξαγοράσει ψήφους και να εξασφαλίσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από εννέα χρόνια, που ονομάστηκε στη Γερμανία «καλοκαιρινό παραμύθι» καθώς μεταμόρφωσε τη χώρα πολύ πιο πέρα από το ποδόσφαιρο”.
Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου DFB αρνήθηκε τα πάντα, παραδέχτηκε όμως ότι είχε καταβάλει 6,7 εκατομμύρια ευρώ στη FIFA χωρίς να υπάρχει σύνδεση με αυτή τη διοργάνωση.Δεν εξηγεί γιατί τότε τα κατέβαλε.
“Αν οι αποκαλύψεις αποδειχθούν αληθινές,θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα για το γερμανικό ποδόσφαιρο”, αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.
«Γιατί τότε αυτό το “καλοκαιρινό παραμύθι” που μέχρι τώρα ανακαλούσε στον κόσμο την ανάμνηση της γέννησης μιας Γερμανίας ανοικτής στον κόσμο και φιλόξενης, θα έχει στο μέλλον την ίδια φήμη με ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο της Volkswagen».
Αυτό που φοβούνται πλέον οι Γερμανοί είναι ότι καταγράφεται πλέον στη συνείδηση του κόσμου μια Γερμανία η οποία παίρνει δουλειές με “λαμογιές”. Και όμως αυτή η χώρα κατηγορεί όλους τους άλλους που έχουν δύο πόδια, έχουν δυνατότητα ομιλίας και διαβιούν σε όλες τις άλλες χώρες του πλανήτη.
Η Tagesspiegel υπενθυμίζει εξάλλου πως η διοργάνωση έρχεται «ακριβώς μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου μεταξύ των πιο ωραίων γεγονότων αυτών των τελευταίων δεκαετιών».
Η Bild αναφέρεται σε ένα σκάνδαλο που «θα κάνει το ποδόσφαιρό μας να σείεται εκ θεμελίων». «Οι οπαδοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι είναι αλήθεια σε αυτές τις βαριές κατηγορίες», συνεχίζει η εφημερίδα.
Εκείνη την εποχή, υπογραμμίζει από την πλευρά της η Tagesspiegel, τα σκάνδαλα που συγκλονίζουν τώρα την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου έμοιαζαν ακόμα μακριά και οι ψίθυροι που κυκλοφορούσαν «είχαν στόχο τον πρόεδρό της Γιόζεφ Μπλάτερ ή τουλάχιστον ένα σύστημα αμοιβαίων φιλοφρονήσεων».
Η DFB «δεν ήταν ιδιαίτερα στην κορυφή του κινήματος διαμαρτυρίας» εναντίον αυτών των υποτιθέμενων μηχανορραφιών. «Περιέργως, ο πρόεδρός της Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ κρατήθηκε στην άκρη (…) ακριβώς όπως και ο Φραντς Μπέκενμπαουερ (τότε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής). Τώρα γνωρίζουμε χωρίς αμφιβολία γιατί».
Η Süddeutsche Zeitung σημειώνει επίσης ότι πρέπει να ξαναδούμε ενδεχομένως την «εμβληματική εθνική εικόνα» του Φραντς Μπέκενμπαουερ, που λατρεύεται παντού στη Γερμανία.
Ο Φ.Μπεκενμπαόυερ είναι ένα είδος “τοτέμ” στην Γερμανία, και απότι φαίνεται ούτε αυτός θα βγει αλώβητος.
http://www.makeleio.gr/?p=460891
http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/YsJNX/~3/t7npzZxlZUk/volkswagen.html