ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ:Τα ελληνόπουλα λιποθυμούν στα σχολεία -Διαβάστε τα συγκλονιστικά στοιχεία!

wpid-wp-1447173455847.jpeg

Και το κράτος σφυρίζει αδιάφορα..
Το έχουμε πει πολλές φορές. Τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης είναι τα παιδιά, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με τη λαίπαλα των μνημονίων και του άδειου πορτοφολιού των γονέων τους!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων, Θεόδωρο Τουλγαρίδη,  1.050 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα υποσιτισμού, με κάποιους από αυτούς να έχουν ήδη λιποθυμήσει στο σχολείο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τουλγαρίδης, ο Δήμος, θέλοντας να βοηθήσει την σίτιση αυτών των παιδιών, ξεκινά από την επόμενη Δευτέρα τη μηνιαία διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις οικογένειες των 1.050 αυτών μαθητών.

Μάλιστα, στη διανομή τροφίμων σε αυτές τις οικογένειες, εκτός των άλλων, θα προστεθούν και γάλα, φρυγανιές και μαρμελάδες, προκειμένου να παιδιά να έχουν κάτι να τρώνε για πρωινό, πριν πάνε στο σχολείο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τουλγαρίδης, σε κάποια από τα παιδιά που λιποθύμησαν στα σχολεία έχουν σταλεί ήδη κοινωνικοί λειτουργοί για να στηρίξουν αυτά και τις οικογένειές τους, καθώς, ιδιαίτερα τα παιδιά βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Το pitsirikidotnet.gr είναι ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε  τις διαφημίσεις μου της Google πατώντας στην εικόνα.. Ευχαριστώ.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

http://www.makeleio.gr/?p=477588