Τσακαλώτος: Νενικηχάσαμεν!

wpid-wp-1447190776773.jpeg

◆ Είχαμε γερό μπρα ντε φερ τη νύχτα με τους δανειστές, Εμείς από 40.000 ευρώ η προστασία πρώτης κατοικίας προτείναμε 30.000 ευρώ και αυτοί 8.000. Κατορθώσαμε και τους πείσαμε για 8.000 και συμφωνούμε σε νέα συνάντηση.

◆ Την υποδόση θα τη δώσουν σε 100 υποδόσεις.

◆ Οχι ότι τράβηξε πολύ το Γιούρογκρουπ, αλλά ο Τσακαλώτος μιλάει περίφημα τα αγγλικά και ξεμπέρδεψε αμέσως.

◆ Το παραέκαναν και το παραξήλωσαν όμως οι δανειστές σε άλλα θέματα. Φρίξτε, τι μας έκαναν:

➠ Παρεξήγησαν που βγήκαμε όλοι με τον ήλιο την Κυριακή και τρέξαμε -τρόπος του λέγειν – στον Μαραθώνιο. Εκαναν λοιπόν κι εδώ περικοπές ακριβώς στο μισό της κλασικής διαδρομής.

◆ Εφεξής ο Μαραθώνιος θα είναι μισός, δηλαδή 21.122,5 μέτρα.

◆ Ο Σόιμπλε απορεί τόσα που μας έχει κάνει πώς αντέχουμε και τρέχουμε και μάλιστα Μαραθώνιο.

◆ Πάμε στην πραγματικότητα για να πέσουμε τάχα στον δρόμο και να βρούμε θέση στο νοσοκομείο. Είκοσι σωριαστήκαμε.

◆ Αρχισαν πάλι τα κανάλια να υποχρεώνουν τους δημοσιογράφους στα δελτία να υποδύονται τους ηθοποιούς και να λένε τους διαλόγους του «κοριού». Σε λίγο δεν θα μπαίνουν στην ΕΣΗΕΑ, αλλά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

◆ Σοβαρεύει πολύ η υπόθεση του Πανούση. Είναι μπλεγμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μπούνια. Εψαξαν καλά μάλιστα στο Μαξίμου και βρήκαν κλεμμένο κι ένα λεξικό αγγλικών.

◆ Καλά, αν δεν πουλήσει περισσότερα βιβλία από τη Μαργαρίτα ο Πανούσης θα είναι ξεφτίλα για όλους μας.

◆ Στις 350.000 έφτασαν οι οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο. Αυτά να τα ακούει ο Γιώργος που ήταν εκτός τόπου και χρόνου κι έλεγε ότι θα έχουμε έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια. Πολύ μακριά έπεσε ο ΓΑΠ.

◆ Η μακροχρόνια ανεργία κινείται στο 73,1%. Οι άνεργοι είναι περισσότερο από δυόμισι χρόνια. Ξεκινάνε άνεργοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και μέχρι να βρουν δουλειά -αν βρουν- γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι.

◆ Κατά μέσο όρο οι απλήρωτοι στον ιδιωτικό τομέα είναι απλήρωτοι από 1 έως 5 μήνες. Αυτό είναι καλό, γιατί αν τα είχαν δώσει έγκαιρα τα οφειλόμενα χρήματα οι εργοδότες, σίγουρα θα τα είχαν χαλάσει τώρα οι εργαζόμενοι.

◆ Με μηνιαίο μισθό 346 ευρώ απασχολείται μισό εκατομμύριο μερικώς απασχολούμενων. Είναι τόσο μεγάλο το ποσό που δεν λέγεται πια καταβολή μισθού, αλλά απονομή μισθού.

◆ Πού να βγεις; Ευτυχώς υπάρχει ο Μαραθώνιος ή όταν γίνεται κάνας ψιλοσεισμός.

◆ Κατά μέσο όρο στους εργαζόμενους περικόπηκαν οι μισθοί όσο ακριβώς ο Μαραθώνιος. Δηλαδή 50%. Δεν μιλάμε πια για μισθοδοσία, αλλά για μισοδοσία.

◆ Πετύχαμε όμως παγκόσμιο ρεκόρ αύξησης της τιμής των τροφίμων τον Αύγουστο. Αλλά δεν το πετύχαμε όλοι μαζί. Το κέρδισαν αυτοί που στην αρχή των κάπιταλ κοντρόλ κουβαλούσαν 80 καροτσάκια. Σε αυτά έπρεπε να ρίξουν μεγάλα τέλη κυκλοφορίας.

◆ Ο Τσακαλώτος βγήκε από το Γιούρογκρουπ και πριν σωριαστεί στο αυτοκίνητο, είπε σαν τον μαραθωνοδρόμο τον Φειδιππίδη: «Νενικηχάσαμεν».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Το pitsirikidotnet.gr είναι ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε  τις διαφημίσεις μου της Google πατώντας στην εικόνα.. Ευχαριστώ.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

http://www.efsyn.gr/arthro/tsakalotos-nenikihasamen