Με πόσες γυναίκες…δεν έχει ξαπλώσει ο Γκλέτσος

wpid-wp-1456775052956.jpeg

Μέγας ο ντόρος για τη… νυχτερινή και σόκιν δήλωση του πρώην ηθοποιού Απόστολου Γκλέτσου. Προκάλεσε τουλάχιστον ερωτηματικά έτσι διφορούμενο και ψιλοακαταλαβίστικο που το είπε, μάλιστα έβαλε μέσα και την… τηγανιά, ότι και το ψάρι ψήνεται από τις δύο μεριές.

Έχει σημασία ποιος είναι αυτός που μιλάει και γιατί προχωράει σε τόσο απαγορευμένες προσωπικές αποκαλύψεις. Και επειδή το παλληκάρι ασχολείται με τα κοινά διευκρίνισε μετά ότι η δήλωσή του είναι…πολιτική, ότι πράγματι μία(;) φορά βρέθηκε στο βυζαβί με άνδρα. Και είναι πολιτική η δήλωσή του, εξήγησε ο ίδιος, διότι η κοινωνία θα πρέπει, επιτέλους, να αποδεχθεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια πραγματικότητα.

Ηθοποιός γάμα εθνικής ήταν ο Γλέτσος. Όχι ακριβώς, δεν ήταν ηθοποιός, παρίστανε τον ηθοποιό. Τον βλέπεις σήμερα να μιλάει και είναι όπως όταν «έπαιζε» ένα ρόλο. Είτε ήταν σε σήριαλ, είτε σήμερα σε κανάλι, είναι το ίδιο. Κι όμως, κατάφερε να γίνει κάποιος. Επιτυχία του.

Και σε κάποια φάση ο Γκλέτσος πολιτικοποιήθηκε στο ΚΚΕ, έκανε και εκπομπή… πολιτική στο κανάλι του Περισσού. Έγινε και δήμαρχος. Και αρχηγός κόμματος.

Όταν λέει ότι μόνον εγώ έχω πάει με άνδρα, τι εννοεί; Μάλλον τι εννοεί ο άλλος που τον ακούει. Ότι πολλοί, gay και όχι, την έχουν κάνει τη δουλειά. Ότι κι εγώ ο Γκλέτσος πήγα με άνδρα, αλλά δεν είμαι ο μόνος μη ομοφυλόφιλος. Τι ακριβώς εννοεί;

Μια στιγμή. Δεν έχει κανένα νόημα να αναλύσει κανείς τι συγκεκριμένα εννοεί, τι ήθελε να πει ο άνθρωπος. Ούτε να αναρωτηθεί αν πήγε με gay ή, με στραίητ άνδρα. Άλλο είναι το θέμα. Ότι αμφισβητείται το αντριλίκι αυτουνού που είναι μπαϋσέξουαλ. Που πηγαίνει και με άνδρες. Που πήγε μια φορά.

Ο Γκλέτσος τα είχε φτιάξει με πολλές γυναίκες. Λίστα ολόκληρη. Όλες επώνυμες. Και ποια, λες, δεν ζευγάρωνε μαζύ του. Άρα, είναι και πολύ αρσενικός. Με στυλιάρι αρκετό να γίνει μέχρι δήμαρχος Στυλίδας.

Ποιο είναι το θέμα. Επιμένω, ότι δεν έχει καμμία σημασία τι λέει ο Γκλέτσος κι αν λέει την αλήθεια, ότι πήγε μια φορά. Ίσως να πήγε περισσότερες φορές, ίσως να μην πήγε καμμία φορά. Ούτε λαμβάνεις υπ” όψιν σου τι… θυμήθηκε μετά από χρόνια μια κοπελλιά που ήντουσαν στη δραματική σχολή. Ότι, τότε, ο συμφοιτητής της Γκλέτσος ήταν με τον τάδε. Άρα, είπαν κάποιοι, ο Γκλέτσος είναι δήθεν άνδρας, όχι γνήσιος αρσενικός.

Άνδρας είναι αυτός που αισθάνεται τον εαυτόν του άνδρα. Το αν κάποιος αμφισβητεί τον ανδρισμό εκείνου που πηγαίνει με άνδρα, έχει κάθε δικαίωμα να το βλέπει έτσι. Όπως έχει κάθε δικαίωμα ο… «ενεργητικός» ομοφυλόφιλος αλλά και ο… παθητικός» να μην αρνούνται ότι γεννήθηκαν με αρσενικά όργανα. Τελειώνω. Στα παπάρια μας, πώς τη βλέπει τη δουλειά ο καθένας. Αν θεωρεί τον εαυτό του άνδρα. Αν θεωρεί ότι ο άλλος δεν είναι άνδρας.

image

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/me-poses-ginekesden-exi-ksaplosi-o-gletsos