Τι συνέβη στην οικία ισχυρού παράγοντα με τα ρετάλια του Κέντρου

wpid-wp-1456776211710.jpeg

Ηταν τουλάχιστο 10. Ανάμεσά τους ένας πρώην πρωθυπουργός, “αντιδραστικό” στέλεχος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ με ηγετικές φιλοδοξίες, δύο αρχηγοί κομμάτων, ένας πρώην αρχηγός κόμματος και δυο-τρεις επιχειρηματίες που βρέθηκαν κοντά στην περίφημη ΕΛΙΑ.

Ο οικοδεσπότης τούς καλωσόρισε ευγενικά, η οικιακή βοηθός φρόντισε διακριτικά να υπάρχουν δίπλα σε όλους ένα ποτήρι κρασί της αρεσκείας τους, ξηροί καρποί και δροσερό νερό.

-Θέλουμε να μας βοηθήσετε να κάνουμε ένα μεγάλο κόμμα στο χώρο του κέντρου…

ήταν η επιθυμία που εκφράστηκε, δίχως περιστροφές, από τον ισχυρό παράγοντα του τόπου.

Εκείνος κι΄αυτή τη φορά ήταν πολύ εγκρατής. Η σοφία τόσων χρόνων άλλωστε δεν του επέτρεπε να ενθουσιάζεται, ούτε να δίνει υποσχέσεις που δεν επρόκειτο να υλοποιηθούν.

Αφού τους άκουσε με ευγένεια να υποστηρίζουν την σημασία ύπαρξης ενός μεγάλου κόμματος στο χώρο του κέντρου, μίλησε.

-Καταννοώ την επιθυμία σας. Ομως όπως γνωρίζετε τα κόμματα στην Ελλάδα εξαρτώνται από την προσωπικότητα που ηγείται. Κι εγώ ανάμεσά σας δεν διακρίνω τον ηγέτη ενός μεγάλου κόμματος του κέντρου. Αντιθέτως όλοι μαζί δεν ξεπερνάτε την δημοτικότητα του Βασίλη Λεβέντη…

Η ατάκα του παράγοντα προκάλεσε παγωμάρα στην ομήγυρη. Κι αυτό γιατί ο έμπειρος συνομιλητής τους δεν είχε άδικο, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί των μετρήσεων.

Η συνέχεια του λόγου του θα ήτο ακόμη πιο αποκαρδιωτική για τους συνομιλητές του.

–Εάν θέλετε να κάνετε κόμμα στο χώρο του κέντρου πρέπει να βρείτε έναν νέο ωραίο άνδρα, ευγενή, καλοντυμένο, με μακριά μαλλιά, γνώση των νέων τεχνολογιών, πολύγλωσσο και λάτρη της ελεύθερης αγοράς. Μόνο έτσι θα έχετε κάποια τύχη…

Εκείνο το βράδι εγκατέλειψαν την οικία του ισχυρού παράγοντα κατηφείς, αμίλητοι…

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-221/