Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται

wpid-wp-1460808320563.jpeg

Μια πρωτοφανής και αδυσώπητη επίθεση των σκοτεινών τρολ του διαδικτύου κατά των ηρωικών βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντιστέκονται με νύχια και με δόντια στην διαπλοκή και στους νταβατζήδες. H λέξη νταβατζήδες με αναφορά στον  θρύλο της Ραφήνας πρώην πρωθυπουργό ξανακούστηκε στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με την χθεσινή του ομιλία και με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έναν ακόμη ανένδοτο κατά της διαπλοκής.

Βέβαια στα 3 εκατομμύρια ευρώ που έχει ορίσει την τιμή για την πανελλαδική άδεια ακόμη και η εξαφανισμένη Πάολα μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Οσο για τον πόλεμο στον νταβατζήδες από την κυβέρνηση Τσίπρα είναι αδυσώπητος. Ηδη στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκπαιδεύονται τις νύχτες σε ανορθόδοξο πόλεμο στην περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης.

Περιέργως όμως μετά από 6 χρόνια Μνημόνια οι νταβατζήδες παραμένουν στην θέση τους αλώβητοι καμπόυδες. Το ίδιο συμβαίνει και με την κυβέρνηση Τσίπρα που δήθεν τους ελέγχει αλλά αυτός ο έλεγχος είναι μάλλον επικοινωνιακός με μια δήθεν εξεταστική η οποία μπορεί να κάνει ντόρο αλλά από αποτέλεσμα πάπαλα. Οπως και όλες οι προηγούμενες.

Πάρτε παράδειγμα τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ποια κυβέρνηση θα τολμήσει να τον αγγίζει; Σοβαροί να είσαστε! Ακόμη και μετά την αποκάλυψη των Panama Papers άκρα του τάφου σιωπή από το λαλίστατο σε άλλες περιπτώσεις γκουβέρνο. Εγραψε για την υπόθεση η Ζούγκλα (με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών)

Το όνομα του Σωκράτη Κόκκαλη ως εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των Panama Papers έφερε στο φως η γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία δημοσιεύει ρεπορτάζ για την υπόθεση με τίτλο «Panama Papers: Το άντρο των κατασκόπων».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι «διάσημοι» πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών ήταν πελάτες της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, μέσω της οποίας στήνονταν οι offshore εταιρείες. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς επέλεγαν να ονομάσουν τις offshore εταιρείες τους με ονόματα που προέρχονταν από ταινίες του Τζέιμς Μποντ, όπως Goldfinger, SkyFall, GoldenEye, Spectre, Blofeld κ.λπ.

Τρία ονόματα πρακτόρων ή ανθρώπων οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι ήταν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών φέρνει στο φως η εφημερίδα: ο Γερμανός Werner Mauss, που είχε το παρατσούκλι «ο άνθρωπος με τα εννέα δάκτυλα», ο Ισπανός Francisco Paesa Sanchez, που πέθανε το 1988, και ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Η εφημερίδα κάνει αναφορά στο γεγονός ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας, που ήταν ιδιοκτητης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού και μεγάλη εταιρείας τηλεπικοινωνιών, έχει κατηγορηθεί -χωρίς να καταδικαστεί ποτέ- ότι υπήρξε πράκτορας της διαβόητης Στάζι, των μυστικών υπηρεσιών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, και ότι έφερε το κωδικό όνομα «πράκτορας Ρόκο».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, που επικαλείται τα αρχεία της εταιρείας Mossack Fonseca, όταν η εταιρεία ανακάλυψε την υπόθεση με τις κατηγορίες εις βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη, όφειλε να κάνει έναν στοιχειώδη έλεγχο για την πηγή των χρημάτων που διαχειριζόταν.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Σωκράτη Κόκκαλη αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τις επιχειρήσεις του.

image

Την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο στη χώρα έχει χτυπήσει «κόκκινο», βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν έχουν με τι να ασχοληθούν. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι η παρουσία τους τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους της Βουλής διέπεται από μια απίστευτη χαλάρωση.

image

image

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που ανήρτησε στο Διαδίκτυο το «Παρατηρητήριο» και δείχνει τον κ. Πολάκη να «λιώνει» στον καναπέ χαζεύοντας το κινητό του. Πρόκειται για την ξεκούραση του Πολεμιστή ενόψει του πολέμου που ξεκινάει κατά της διαπλοκής.

image

Με παρόμοια διάθεση και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά. Σε φωτογραφία εμφανίζεται να έχει βγάλει δυο καρέκλες στον προαύλιο χώρο της Βουλής, να τις έχει ενώσει και να… αναπαύεται, απολαμβάνοντας την καλοκαιρία, όπως θα έκανε και η Μελίνα Μερκούρη.

image

Σε άλλη εικόνα, η ίδια έχει βγάλει τα παπούτσια της και έχει ξαπλώσει σε έναν καναπέ από αυτούς που βρίσκονται στο περιστύλιο, εντός της Βουλής, λίγα μέτρα από την Ολομέλεια όπου γίνονται οι συνεδριάσεις.

image

Σε τρίτη φωτογραφία, που κάνει τον γύρο του ιντερνετικού κόσμου και την οποία ανέβασε στο Facebook ο δημοσιογράφος Νίκος Χασαπόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει να αδιαφορεί πλήρως για τη συνεδρίαση της επιτροπής για τις περιφέρειες στην οποία συμμετέχει, και να κάθεται άνετη στο έδρανό της ξεκουράζοντας τα πόδια της με τη βοήθεια μιας δεύτερης καρέκλας.

image

Η απάντηση της ίδιας, πάντως, δεν άργησε να έρθει μέσω social media: Και η Μελίνα Μερκούρη περπατούσε ξυπόλητη στο γραφείο της στο υπουργείο Πολιτισμού και μάζευε τα πόδια της στον καναπέ, ακόμα και στις επίσημες συναντήσεις και συζητήσεις. Έτσι δικαιολογεί την παρουσία της στο ελληνικό Κοινοβούλιο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/i-aftokratoria-antepitithete/