Εν τη καρέκλα, και ούτω βοήσομεν…

wpid-wp-1464616371595.jpeg

Όλα τα “κόμματα εξουσίας”, δεν κρύβουν ότι αποκλειστικός λόγος ύπαρξής τους, είναι η κατάκτηση ( πείτε την και κατάληψη…) της εξουσίας. Η νομή της και η απόλαυση των προνομίων που προσφέρει. Και αυτή η παραδοχή τους, είναι ίσως η μόνη ανόθευτη και ειλικρινής…

Ως αντιπολίτευση, πολιτεύονται έτσι ώστε όχι να συμβάλλουν από την θεσμική τους θέση στην αντιμετώπιση και την λύση των προβλημάτων, αλλά στην υπονόμευση και απαξίωση της κυβέρνησης. Τηρούν αρνητική στάση, ακόμη και σε κυβερνητικές προτάσεις με αναμφισβήτητο θετικό πρόσημο. Ότι εισηγείται ο “άλλος”, για λόγους αρχής πρέπει ν” αντικρουσθεί, να εμφανισθεί ως “αντιλαϊκό”, καταστροφικό, ύποπτο και κοινωνιοκτόνο. Και σχεδόν πάντα, αντιπροτείνεται μια εναλλακτική “πρόταση”, ευχάριστη στό πλήθος (και τους ψηφοφόρους…), αδιάφορο αν και κατά πόσο είναι εφικτή. Τζάμπα λύσεις, δεν υπάρχουν. Τζάμπα λαοπλάνα λόγια περισσεύουν…

Το συγκεκριμένο μοτίβο, έφθασε σε σημείο… αποθέωσης με τούτο το μπουλούκι που κυβερνάει σήμερα. Παρέλκουν οι αναφορές και τα παραδείγματα για το είδος της αντιπολίτευσης που άσκησε. Τις υποσχέσεις και “δεσμεύσεις” που αφειδώς προσέφερε ως αντιπολίτευση, σ” ένα κατάξερο και ρηγματωμένο από την κρίση και τις αιματηρές θυσίες κοινωνικό τοπίο, τις άκοπες και άνευ κόστους “λύσεις” που διαβεβαίωνε ότι θα υλοποιήσει.

“Ψέμματα μου λες, μα λέγε μου τα…”, που λέει και ο ποιητής, η αντίδραση της αγωνιούσας και απελπισμένης κοινωνίας. Και η εκλογική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, προέκυψε ως νομοτέλεια. Όχι γιατί το συγκεκριμένο κόμμα έπεισε ως από μηχανής σωτήρας, αλλά επειδή εκτιμήθηκε ότι “χειρότερα από τους άλλους, δεν μπορεί να τα κάνουν, άφθαρτοι, νέοι είναι, κάπως θα καινοτομήσουν…”. Το αν και κατά πόσο… καινοτόμησαν, δεν χρήζει απόδειξης! Οι συντάξεις ξανακόπηκαν, ο ΕΝΦΙΑ αντί να καταργηθεί αυξήθηκε, το μνημόνιο “σκίστηκε” για να έρθει  σε… νέα συσκευασία επαυξημένη και διάρκειας 99 ετών!

Μόνη τους “καινοτομία”, η ξετσιπωσιά, η απροκάλυπτη έμπρακτη παραδοχή ότι δεν καίγονται για τίποτε άλλο από την πάση θυσία παραμονή τους στην εξουσία, η προκλητική (όσο και επίφοβη…) αναγνώριση εκ μέρους τους της καθεστωτικής νοοτροπίας που τους διακρίνει, και της άνευ ουδεμίας συγκάλυψης πρόθεσής τους να μετατρέψουν την δημοκρατία σε καθεστώς απολύτου ελέγχου! Δείχνουν ανενδοίαστα  ότι είναι ιδεοληπτικοί αριστεροί, έτοιμοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην χάσουν την εξουσία, ότι δεν διστάζουν και δεν θα διστάσουν να μετέλθουν όλων των μεθόδων, προκειμένου να εγκαθιδρύσουν το μοντέλο τους για “έναν άλλο, εφικτό κόσμο…” στην χώρα. Έστω και με τίμημα να στείλουν…στον άλλο κόσμο την κοινωνία!

Ο απερίγραπτος Γιώργος Κυρίτσης, εννοούσε απολύτως τα όσα είπε (γι” αυτό και δεν τα ανασκεύασε), ότι η εντολή που πήρε η κυβέρνηση είναι να γονατίσει τους “μενουμευρωπαίους” που ψήφισαν “ναι” στο δημοψήφισμα. Κάτι ευθέως ανάλογο με το προεκλογικό του Τσίπρα, “αν δεν τους λιώσουμε, θα μας λιώσουν!” Θέλουν μια κοινωνία χωρισμένη σε ταξικά στρατόπεδα, με τις εμφυλιοπολεμικές “ματσέτες” ξεθηκαρισμένες. Γι” αυτό και η… ανεμοδαρμένη γραφική “Πασιονάρια” κ. Βαγενά, δεν δίστασε να ενδύσει τον κομματικό μουλάδικο φανατισμό της με…”περήφανη” εθνική ταπείνωση, λέγοντας “εδώ αντέξαμε 400 χρόνια τους Τούρκους, και θα μας τρομάξουν τα 100 χρόνια του υπερταμείου;”

Καμιά προσωπική ή πολιτική αξιοπρέπεια. Τα πάντα όλα, στον βωμό της μη απώλειας της εξουσίας. Βουλευτές (και υπουργοί, που υποτίθεται καλούνται να υλοποιήσουν τα μέτρα που ψήφισαν!) δηλώνουν υποκριτικά ότι διαφωνούν με… την ψήφο τους-την οποία, όμως, προσέφεραν! Με περίσσια ξετσιπωσιά και αθλιότητα. Ο Πρόεδρος της Βουλής λίγες ώρες μετά την  θετική του ψήφο, βγήκε φόρα παρτίδα και δήλωσε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, είναι αντισυνταγματική. Αλλά την ψήφισε! Το ίδιο και ο ανεκδιήγητος υπουργός Άμυνας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι αν καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς στα τουριστικά νησιά (πόσο μάλλον ν” αυξηθεί ο ΦΠΑ…) θα υπέβαλλε την παραίτησή του!

Ναι, ναι, ίδιος ο “εσείς.. στα τέσσερα” δεξιός,θρησκόληπτος, υπερεθνικιστής Πάνος Καμμένος, ο οποίος αρνήθηκε να περικόψει δαπάνες στο υπουργείο του (και για να μην χαλάσει η παρά φύση κυβερνητική συμμαχία, ο Τσίπρας του το επέτρεψε) από τις οποίες θα βρίσκονταν τα κονδύλια ώστε να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, ο οποίος όμως, για να μην χάσει την καρέκλα του (και τις στρατιωτικές στολές με τις οποίες κάθε τόσο μεταμφιέζεται!), δεν προέβαλε την παραμικρή αντίρρηση στην κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία και των μαθητικών παρελάσεων!

Για την καρέκλα,ρε γαμώτο-ή,πώς η θεωρία των δύο άκρων, μπορεί να εφαρμοσθεί και στην περίπτωση της μεθοδευμένης προσπάθειας μετάλλαξης της δημοκρατίας σε… αριστερό-ακροδέξιο απολυταρχικό καθεστώς!

image

http://www.crashonline.gr