Εγώ λέω »Πασά μου!» τον Φίλη

wpid-wp-1464782582486.jpeg

Να, και κάτι που αποφασίζει η λαϊκιά, μνημονιακή όμως και λαϊκιά κυβέρνηση του Σύριζα, χωρίς να της το επιβάλλει η τρόικα. Οι δανειστές. Οι θεσμοί, όπως τους λένε. Οι γονείς, λοιπόν, θα απαγορεύεται να αποκαλούν τα πιτσιρικάκια τους με τίτλους γαλαζοαίματους. Την κόρη τους να την λένε «πριγκήπισσά μου», «βασίλισσά μου». Όχι τέτοια πράγματα.

Δεν είναι σωστός ο σύντροφος υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης με τον «Παιδαγωγικό Κώδικα δημοκρατικού ανθρωπισμού» που έφτιαξε. Μισή δουλειά! Έπρεπε να διατάζει τις μαμάδες και τους μπαμπάδες με ποια χαϊδευτικά προσωνύμια να εκφράσουν τα τρυφερά συναισθήματά τους στα παιδιά τους.

Ύστερα είναι και η άλλη παράλειψη του Φίλη. Με ποιο τρόπο θα τιμωρείται ο γονιός αν αποκαλέσει την κόρη του ως «πριγκηποπούλα», «βασιλοπούλα». Θα πληρώσει πρόστιμο. Θα πάει φυλακή. Θα φάει κόκκινη κάρτα για ένα διάστημα, δηλαδή να μην μπορεί να συναντήσει το παιδί του.

Έτσι χοντρός και βραδυκίνητος που είναι ο Νίκος Φίλης παραπέμπει στη μπουχέσα τον Αλή Πασά τον Τεπενενλή. Τον κυβερνήτη της Ελλάδος επί τουρκοκρατίας. Τι θα μου κάνεις, ποια ποινή μου αξίζει αν πω «Πασά μου» τον υπουργό; Μήπως είναι αξιόποινο κι αν τον χαρακτηρίσω «μοντέλο» για τις επιδείξεις μόδας του Κωστέτσου

image

http://www.zougla.gr